Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2010 17:10 - новините-28 юли сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 896 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 28 юли 2010 Сряда  
   
  ИМА ЛИ БЕЗПЛАТЕН …ЦУМ  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 28 юли. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  От десетина дни в публичното пространство се върти идеята ЦУМ да се превърне в национален исторически музей. Специалисти в областта на ПиАра смятат, че става дума за режисирана акцияр в резултат на която собственикът на ЦУМ Георги Гергов иска не само да се отърве от вече губещата сграда, но чрез апортирането й в Панаира да се бетонира като мажоритарен собственик на един от символите на Пловдив. Ето днешният коментар по казуса на министъра на икономиката Трайчо Трайков. Репортажът получихме от колегите от Инфобюро – София.  
В/Р  
Тема: Трайчо не е навит на бартери
  СИНХРОН-ТРАЙЧО  
БЛАНК  
  Продължават реакциите след вчерашното изказване на заместник-кмета Александър Долев, че транспортната връзка Модър-Царевец, за чието строителство правителството отпусна 2 милиона лева, е една ненужна дупка. Според него по-важно е да се почисти коритото на Марица. „Пловдив не е полигон за обучение на непросветени политици”, изригна бившият кмет на града Спас Гърневски от трибуната на местния парламент днес.   
В/Р  
Тема: Скастриха Долев заради „дупката”
  Заместник-кметът Александър Долев си изпусна нервите вчера, докато коментираше състоянието на града след дъждовете и липсата на пари за почистване коритото на река Марица. Синхрон – Александър Долев – от вчера Според Спас Гърневски изказването на Долев е недопустимо и обижда всичките 51 общински съветника. Синхрон 1 – Спас Гърневски – ДСБ Гърневски припомни, че проектът Модър-Царевец е залегнал и в предизборната кампания на Славчо Атанасов. Синхрон 2 – Спас Гърневски – ДСБ Славчо Атанасов отговори, че е провел сериозен разговор с най-новото си вице. Синхрон 3 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Кметът защити решението на местния парламент за важността на връзката Модър-Царевец, която ще свърже Кичука със Смирненски, но обясни, че отпуснатите от правителството 2 милиона и 800 хиляди лева са недостатъчни за цялостното му реализиране.  
БЛАНК  
  „В Община Пловдив цари организиран хаос, а заместник-кмет не може да се учи на гърба на пловдивдивчани” - така пък кметът на район „Западен” Здравко Димитров коментира изказванията на Александър Долев за проекта „Модър-Царевец”.  
В/Р  
Тема: Здр.Димитров:”Проектът Модър-Царевец е много важен”
  Районият кмет на „Западен” Здравко Димитров остана изненадан от думите на „зам.кмет, който изпълнява длъжността само няколко дни”. Бившият спортист категорично не е съгласен с Долев, който нарече Модър Царевец „дупка” Синхрон-Здравко Димитров-кмет на район „Западен” Димитър не е съгласен с намерението на кмета Славчо Атанасов да изпрати поредно писмо до министър Симеон Дянков. И да се иска предвидените за връзката Смирненски-Южен 2 милиона 800 хиляди лева да бъдат прехвърлени Синхрон- Че проекът дори е заложен в програмата на кмета Славчо Атанасов е сигурен Димитров Синхрон- Три години вече се работи усилено проекта. Готов е вече планът. „Не може с лека ръка да се съсипе всичко” -завърши Здравко Димитров.    
БЛАНК  
  С пълно единодушие обаче съветниците одобриха плана за спасяването на Пловдивската опера.  
В/Р  
Тема: Спасиха операта. Засега!
  Съветниците гласуваха принципно съгласие Общината да дофинансира операта с 246 хиляди лева, което представлява една десета от общия й бюджет. Останалото се поема от държавата. 100 хиляди лева трябва да се намерят до края на годината, а другите ще бъдат заложени в бюджет 2011.  Кметът призна, че дори е плакал в усилията си да защити операта. Синхрон 4 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Според Надя Танева от ГЕРБ обаче в операта са необходими промени: Синхрон 5 –Надя Танева – ГЕРБ Според кмета съкращенията на персонал не са добра идея: Синхрон 6+7 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Въпросът как да напълним салона на операта засега остава открит.  
   
  С 35 гласа ЗА  Общинският съвет гласува процедура за продажба на 50 хиляди поименни акции, представляващи 100 % от капитала на "Ритон" ЕАД. Вносител беше общинският съветник от БСП и председател на надзорния съвет на ПОАП Тодор Кръстев.   
В/Р  
Тема: Отрязаха Стоян Сариев за „Ритон”
  Точката за общинска фирма Ритон, чиято приватизационната процедура продължава над 3 години, беше последна в дневния ред. Вносителят Тодор Кръстев разясни, че поканите на ПОАП към фирма "Стоянстрой" за преговори,  обаче са отклонявани. По-късно става ясно, че представител искат да продължи договора. Синхрон-Тодор Кръстев-председател на НС на ПОАП От агенцията не са съгласни с новите условия поискани от Стоян Сариев. Той пък казва, че при спечелият търг и сега има разминаване в притежавания вече от Ритон сграден фонд- което рефлектира на исканата първоначално цена и тя трябва сега да е по-ниска. Съветниците приеха предложението да се прекрати процедурата, а  на Стоян Сариев да бъде върнат първоначалния депозит.   
БЛАНК  
  Има нова група в общинският съвет - ВМРО-НИЕ. Това стана факт след промяна в правилника на местния парламент. Така новите „родолюбци” няма да няма да влизат в конфликт със старите „войводи” на Каракачанов. А формацията беше поздравена само от част от съветниците.  
В/Р  
Тема: Няма да има надписи ВМРО-БНД, а ВМРО-НИЕ
  В самото начало на дебатите при точката за промяна в правилника на ОбС Димитър Керин от Атака за Х-ти пореден път поиска отстраняване на бившият председател на атакистите Тодор Христев.  Предложи минималният брой на членовете на група да падне от 5 на 3 души. При гласуване предложението беше отхвърлено. Синхрон-Димитър Керин-общински съветник от Атака С 26 гласа ЗА, 6-ПРОТИВ И 6-ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ точката за промяна беше приета и вече не трябва група да бъде регистрирана в ОИК.  Областният управител обаче има последен думата и ако прецени, че решението не е законосъборазно може да го върне Синхрон-пак Керин Димитър Керин Завърши, че не е редно и друго- в сайта  на ОбС било  изписано още вчера,  преди се  променим правилника, "групата на   ВМРО-НИЕ". Илко Илиев не коментира, а каза, че ще го премени.  
КАШ НОВИНИ ОТ ОБЩИНАТА
 
БЛАНК  
  По разпореждане на заместник-кметът Александър Константинов, дирекцияАдминистративно-наказателна дейност, контрол по търговията и защита на потребителите направи масирана проверка на 20 туристически обекта. Туристическите обекти дължат ежемесечно такса на общината, на база на която заверяват регистъра си. Таксите не са високи, но всеки трябва да си плаща дължимото на общината, заяви Константинов. Проверката на туристическите обекти е първата за 2010-та година и е установила само 1 нарушител .  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  През лятото престъпниците посягат на непопулярни вещи. Мъж бе уличен в кражба от бензиностанция. На бул. „Цариградско шосе” спрял да зареди лек автомобил „Мерцедес”. Докато шофьорът плащал горивото на касата, спътникът му слязъл и взел туба с масло на стойност 50 лева. После колата потеглила в неизвестна посока. При проведените издирвателни мероприятия е бил установен извършителят, който е от Чешнегирово. Задържан е за 24 часа в ареста на Пето РУП – Пловдив.  
БЛАНК  
  В Районна прокуратура - Пловдив е образувано досъдебно производство за държане на цигари без бандерол. Припомняме, че при извършено претърсване и изземване в лек автомобил „Рено” и в дома на 38-годишна жена от Труд бяха намерени близо 17 хиляди кутии цигари с марки ЕМ 1, Ракел Слимс, Голд Класик и Капитал. На задържаната е повдигнато обвинение и е с белезници за 72 часа. Предвиденото от Закона наказание е лишаване от свобода от две до осем години.    
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
.  
БЛАНК  
  Въпреки че е краят на юли, цените на плодовете и зеленчуците остават високи за крайния потребител. Хората са надяват на някакво намаление с появата на българските зеленчуци от полето. За да не се налага като нямат пари, вместо цветя, да си садят краставици и домати в саксиите. Един от най-крупните замеделци в областта Красимир Кумчев коментира за пловдивчани цените.    
В/Р  
Тема: Дори и сега цените на зеленчуцине са високи
  СИНХРОН-ГОТОВ  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Гост е вече независимият общински съветник Дани Каназирева  От 19,15 в „Наръчник на носталгика” ще въздишаме по едновремешните филми От 20.50 гледайте най-интересното от днешната сесия на общинският съвет – едно към едно 22.50 е поредното издание на новата ни младежка програма „18 +”. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   юли,   сряда,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567055
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930