Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2010 16:55 - новините-29 юли, четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 736 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 29 юли 2010 Четвъртък    
   
   Под новите плочки на булеврд МАРИЦА ЮГ няма никой.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 29 юли. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Предложение за прехвърлянето на пари от реконструцията на бул „Марица-север” за сметка на завършването на „Марица-юг” се закани да внесе кметът Славчо Атанасов. Той обаче ще се хване за главата като разбере какви ги вършат строителите там. Изпълнител на обекта е „Пътища” АД. И въпреки, че трябва да бъде пуснат в ескплотация до 10 дни, екип на Пловдивската телевизия се натъкна на големи нередности.  
В/Р  
Тема: Спестяват материали при полагането на плочките на бул „Марица” -юг
  Хората живеещи в близост до ремонтирания булевард беснеят „Спестяват материали, а после се чудим защо улиците ни калпави”. Първоналано екипът ни се усъмни-доказано име като фирмата изпълните-Пътища не може да удари по авторитета си. Още повече, че поръчката е възложена от Община Пловдив-уж институция Синхрон-Кирил-групов директор Хората са настръхнали –само на места били сложено хоросан под плочките. И при един дъжд-всичко ще се изпочупи и разбие. Работниците и те скочиха-не било вярно за хоросано. И дори по план трябвало да се сложи само пясъко-циментна смес Синхро-пак той И пред очите на недоволните, които обаче се скриха от камера започнаха да се вадят плочки. Груповият директор остава като попарен от гръм. Оказа се, че наистина на места липсва цимент и е само пясък. Спестен е материал и то доста. Но всеки сам си носи кръста ли в случая цимента. А при инцидент-има гаранция Синхрон Все пак истарията има хубав край. Отговорниците се разпоредиха мигновенно плочките да се изкарат. Да се сложи цимент , където липсва. Ситуацията на булеварда напомня на тази в държавата. Калпавата работа трябва да започне да се изправя все отнякъде.     
БЛАНК  
  Надяваме се, че от Общината ще направят пълен преглед на свършеното до този момент от фирмата –изпълнител и няма да им преведат парите преди да бъдат остранени пропуските. Освен ако вече не са преведени.  
   
  „Като контрабас без струни” ще изглежда Операта в Пловдив, ако има съкращения. Опасенията идват от постановлението на Министерски съвет, където не се споменава Филхармонията. Според директора Калуди Калудов окастрянето на музикантите ще бъде унищожително за културата на Пловдив. „Дори и на виртуоз като Паганини му е била необходима поне една струна” - добави Калудов.  
В/Р  
Тема: Калуди Калудов – „Не искаме танто за кукуригу”
  Въпреки добрите новини, че Операта в Пловдив остава  и дори вчера бяха гласувани 246 хиляди лева субсидия от бюджета на града , Калуди Калудов не е спокоен. Синхрон - Калуди Калудов Този път нямаше сълзи. И.  закани за 7 ленинградска симфония под прозорците на Вежди Рашидов. До крайни протести като гладна стачка  няма да се стига. За сега. Ще се разчита на диалога и добрия тон. Синхрон – Калуди Калудов Директорът изрази категоричност, че още съкращания са недопустими. Синхрони – Калуди Калудов На критиците, според които Филхармонията няма необходимата публика артистите обещаха много и интересни спектакли. Разбира се трябва да им бъдат осигурени пари …и добра материална база. Синхрон – Калуди Калудов  
БЛАНК  
  „Няма никакво решение за съкращения”, заяви по-късно в студиото на ПОТВ областният управител Иван Тотев. Предстои обаче анализ на състоянието на оперно филхармоничното дружество на ниво заместник-министър на културата и вероятно ще бъде поставен въпросът колко души реално е съставът и колко от тях само получават заплати по пощата. ИЗПОЛЗВАХМЕ гостуването на областния управител, за да го помолим да коментира изявленията на СДС, че не желаят да се коалират с ГЕРБ. И въобще ще има ли коалиции.  
В/Р  
Тема: Иван Тотев – лидер на ГЕРБ –Пловдив Герб не иска коалиции преди изборите
  СИНХРОН ОТ ПРЕДЕВАНЕТО  
КАШ НОВИНИ ОТ ОБЩИНАТА
 
БЛАНК  
  Изненадани са останали в Общината, колко много нарушения е установила проверката на търговски обекти, разположени върху общински терени. Няколко култови пловдивски заведения пък имат доста странни договори, за които е спорно, доколко защитават финансовия интерес на Общината.  
В/Р  
Тема: Куп нарушения при проверка на търговските обекти
  Най-честите установени нарушения са ползване на общински терен без разрешително, неплащане на такси, завземане на по-голяма от разрешената площ, поставяне на укрепени тенти над маси по заведенията и липса на схема за разполагането на масите. Заместник-кметът Александър Константинов не помни да е провеждана толкова масирана проверка в Общината. Синхрон 1 – Александър Константинов – зам.-кмет на Пловдив От администрацията срещат сериозни проблеми с няколко култови заведения. Проблемът почти винаги се оказва договорът, сключен с Общината. Така е при „Розенхоф“ до Младоженския дом, „Централ парк“ в Цар Симеоновата градина, „Игуана“ срещу Дома на техниката, „Телевизора“ под хотел „България“ и „Симфония“ край Пеещите фонтани. Когато Общината предяви претенции към собствениците, те обикновено завеждат дела.  Синхрон 4 - Георги Божев – „Общински предприятия“ Проверката е показала необходимостта от създаването общински инспекторат с контролни функции. Синхрон 3+2– Георги Божев – „Общински предприятия“ Ако проверките установят вина или умисъл от страна на служител на Общината. Синхрон 5 - Георги Божев – „Общински предприятия“ Контролът по обектите е работа на районните кметства и е крайно време те да се размърдат, вместо ние да вършим тяхната работа. Ако продължава така може и да им отнемем щатовете от стопанските отдели, завърши Александър Константинов.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Над 2000 кутии с цигари без бандерол са били иззети при проверки по сигнали за нерегламентирано съхранение и разпространение на акцизни стоки вчера в областта.
В „Шекер махала” в Пловдив служители на Трето РУП са открили общо 1750 кутии от марките „Prezident”, „Capital” и „Paerl”. На ул. „Деница” в същия квартал е бил спрян за проверка лек автомобил „Москвич”. В колата са били намерени още 190 кутии с папироси”.
БЛАНК  


Цигари на обща стойност 1500 лева са били откраднати от павилион в Пловдив. По първоначални данни неизвестни лица са пробили отвор в стена на павилиона на ул. „Михалаки Георгиев” и са взели от там 340 кутии с тютюневи изделия от различни марки. Междувременно вчера в РУП – Карлово е бил получен сигнал, че от магазин на в Калофер е била извършена кражба на 400 кутии цигари от различни марки на обща стойност 2000 лева.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  С 10 гласа „за“ и 3 „въздържал се“ Общинският съвет в Садово реши Паскал Станков от ГЕРБ да встъпи в длъжност незабавно като временно изпълняващ длъжността кмет. Сесията беше извънредна и се наложи, след като вчера отстраненият от Съда градоначалник Марин Йосифов пусна жалба срещу решението за избор на Станков, с което на практика блокира осъществяването на волята на местните старейшини. „Внесохме това предложение, защото Община Садово в момента е абсолютно блокирана – в невъзможност да извършва разплащания, да сключва договори, да предприема каквито и да било действия – дори няма кой да разпредели пощата”, обясни Димитър Лулчев, общински съветник и ръководител на ГЕРБ в Садово. Припомняме, че Марин Йосифов беше отстранен от Съда по обвинение за търговия с влияние.  
БЛАНК  
  В IT сферата има работа за хора с увреждания. Противно на схващанията, че инвалиди не се наемат заради трудната им подвижност, в информационното обслужване има място и за тях. Доказателство е проектът „Преодоляване на цифровите пропасти” на фондация „Бъдеще 21 век”. Той включва обучение както на хора с увреждания, така и на млади IT специалисти.   
В/Р  
Тема Професионална реализация за хората с увреждания
  Джовани Чемишанов е ученик в МГ-Пловдив и е напълно сляп. Победител е в национални и международни състезания по физика, история и плуване. Той е участник в проекта на фондацията и неговата страст е JAVA програмирането. Пловдивския гений вече се е ориентирал за своето бъдеще СИНХРОН: ДЖОВАНИ Проекта на фондация „Бъдеще 21 век” стартира преди 1 година. Обученията се организират по три насоки: за мрежови администратори, JAVA програмисти и хардуерни специалисти .Въпреки своето здравословно състояние хората с увреждания се сблъскват и с друг проблем. Синхрон 2 : Райчин Рачев – законен представител на фондация „Бъдеще 21 век”. Мотивацията на хората с увреждания е много по-голяма за IT специалностите – добави още той. Доказателство за думите му е и Цветелина Атанасова. Синхрон 3: Райчин Рачев – законен представител на фондация „Бъдеще 21 век”. Предимството на този вид професии е възможността работата да се извършва от вкъщи. Това е причина работодателите да не обръщат гръб на тези кадри, въпреки здравословните им проблеми.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”.   От 19,15 в „ Зад кулисите” – разговор с областния управител Иван Тотев( От 22.50 в новата ни рубрика 18 + разговор с балерини от състав ЕЛЕКТРА за женското тяло и женската красота. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   юли,   четвъртък,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565133
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930