Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2010 09:47 - НОВИНИТЕ – 16 август 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 732 Коментари: 0 Гласове:
0



 
   
  Славчо Атанасов тръгна „на бургия” на Цар Киро! Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 16 август. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
Мавзолеят, който самопровъзгласилият се за Цар, Кирил Рашков строи на близките си покойници в Централни гробища, ще бъде съборен утре. Това съобщи днес кметът Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: Славчо Атанасов бута незаконен строеж на Цар Киро
  Още през миналата седмица ви съобщихме, че ромският монарх гради мавзолей на свои близки в централните гробища. Близки на покойници в близост до строежа протестираха остро, други пък бяха заплашвани от Цар Киро да не му се месят. Днес кметът Славчо Атанасов се разпореди незаконният строеж да бъде съборен. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Слачво Атанасов призна, че директорът на гробищата Коста Попов е „ниска топка”, за да се пребори с Кирил Рашков и за това поема нещата в свои ръце. Синхрон: 2 Кметът определи настоящата ситуация с поговорката. Синхрон: 3- качиш го на стола… По повод заканите от националния строителен контрол, че може да бъде глобен , ако не премахне строежа, кметът кметът отсече: „Който го е страх от мечки, да не ходи в гората”.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Първа копка на ново архитектурно бижу ще направи утре кметът Славчо Атанасов. След година и два-три месеца опразненото място на настоящия Четвъртък пазара става модерен търговски център за зарзават и цветя.  
В/Р  
Тема: Правят първа копка на Четвъртък пазара
  Най-после започва изграждането на обновения „Четвъртък пазар” на булевард „Шести септември”. Първата копка на новия строителен обект ще направи кметът Славчо Атанасов. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Пловдивският градоначални призна днес , че не си пада много-много по правенето на първив копки, предпочита рязането на ленти на готови обекти. Славчо Атанасов изрази надежда, че новото зеленчуково тържище ще е готово до година и 2-3 месеца.  
БЛАНК  
  Прпомняме, че реконструкцията на тържището има и своите опоненти. Хора от квартала смятат, че строежът на подземни гаражи е рисково начинание и по-добре би било гаражите да бъдат над новата постройка. Продавачи от пазара пък са смутени, че след реконструкцията броят на масите ще бъде намален и интересът към пазара като атракция ще намалее.  
Бланк  
  Поне един милион лева ще иска Пловдив от държавата , за да продължи почистването на река Марица. Искане за това общината ще прати до държавната междуведомствена комисия за предотвратяване и ликвидиране на последици от наводнения.  
В/Р  
Тема: Искаме милион за почистването на Марица
  Шеф на пловдивската комисия за предотвратяване на последиците от наводнения е заместник- кметът Александър Долев. Той пряко отговаря и за почистването на река Марица. Синхрон: Александър Долев- заместник- кмет на Пловдив Сумата е недостатъчно , но крайна необходима в момента. Долевд изрази надежда, че правителството ще даде пари и за приемането на софийския боклук, които също ще се използват за почистването на река Марица.  
Бланк  
  Две дами спатии сменят две валета купа като ръководители на капиталното строителство в община Пловдив. Новият шеф на дирекцията и новият главен инженер бяха представени официално днес.  
В/Р    
  Тема:Две дами поемат капиталното строителство
  Досегашният шеф на капиталното строителство инженер Тошо Пашов отиде да работи за шест пъти по-висока заплата от общината. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив/ магистралата/ Директор дирекция капитално строителство става Поля Паунова. Мястото на главният инженер Койчо Михов, който отиде на работа в Либия се заема от инженер Христина Иванова. Синхрон: Христина Иванова- главен инженер на община Пловидив По повод приказките , че кметът Славчо Атанасов се обгражда с партийци, днес той отговори Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Приоритетни обекти за двете дами остават големите булеварди, Синдикалния дом, Четвъртък пазара и Модър- Царевец.
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
БЛАНК    
Търговец на цигари без бандерол се опита да подкупи полицаи, номерът не му мина! Случката се разигра на борсата в село Първенец. Униформени от Първо районно спрели за проверка автомобил „Опел”, който бил управляван от 26- годишно момче от същото село. Полицаите открили в колата 1 500 кутии с цигари от марката „Слимс”. Търговецът предложил 130 лева на полицаите, за да си държат езика зад зъбите. Номерът обаче не минал пред суровите служители на реда и те атакували дома му. Там също били открити 1 100 кутии цигари без бандерол. Срещу папиросовия нелегален търговец е образевяно бързо досъдебно производство.
КАШ ЖЕЖКИ ПРОФЕСИИ – намира се папка НОВИНИ при кашове
 
БЛАНК  
  Продължаваме в най-жежките летни дни да търсим най-жежките професии. След като ви показахме как работят при 60 градуса майсторите на дюнери, сега ще ви представим една професия с още по-висок градус. Майсторите на пици работят на една ръка растояние от пещ, където температурата е над 300 градуса и какви са техните рецепти за спасяване. Вижте.  
Тема:ВР ТЕМА: Живот край пещта
  Анкета с майстори на пица  
БЛАНК  
    А вие как се справят с жегата? Нашето пътуване сред жежките професии продължава в следващите емисии.  
   
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия понеделник. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Любо Лазаров се завърна от отпуска и днес започва със своите 60 минути.  От 19,15 е спортното предаване 1 х 2 От 20,50 ще излъчим филма „Четиримата танкисти и кучето”, а час по-късно – поредния епизод от „Залог, по-голям от живота” От 23,00 часа е младежкото предаване „18+”, в което ще се опитаме да разберем дали днешното поколение е наистина компютърно грамотно. Ако искате да коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   август,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552632
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031