Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2010 09:50 - НОВИНИТЕ – 17.08. 2010 , вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 830 Коментари: 0 Гласове:
0



     
   
 Първа копка на Четвъртък Пазара. Обещаха след по-малко от година да се реже лентата.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – август. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
До 11 месеца ще бъде готов обновеният Четвъртък пазара – считано от днес В новото съоръжения ще бъдат инвестирани над милион и половина лева, казаха софийските инвеститори на пазара.
В/Р  
Тема: Започна ремонтът на Четвъртък пазара
На новия Четвъртък пазара ще има подземни гаражи. Там ще могат да паркират 52 автомобила . Изкопните работи се извършват от фирма „Тракия-РМ”. Ще бъде ли спасена сега съществуващата уникална настилка? Синхрон: Димитър Пейчев- управител на „Тракия- РМ” Общината има готов вариант ако се появят археологически находки. Синхрон: Александър Долев- зам.-кмет на Пловдив По проект на новия пазар ще има място за 150 търговци. Синхрон: Кристина Йочева- управител на „Общински пазари” Новото тържище ще е готово след 11 месеца, обещават софийските инвеститори на обекта.    
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
Фирма „Тракия- РМ”, която почиства и коритото на река Марица, няма свободни свои пари , за да продължи работата. Това съобщи управителят й Димитър Пейчев. Според него, общината и държавата трябва да намерят бързо решение с финансирането, за да може Марица да се почисти това лято.
В/Р  
Тема: Пейчев: Общината и държавата да се разберат за Марица
До сега бившият зъместник- министър на земеделието и управител на „Тракия-РМ” Димитър Пейчев е усвоил 800 000 лева за почистването на Марица. За да продължи работа той чака още 2 600 000 лева Синхрон: Димитър Пейчев- управител на „Тракия-РМ” Той твърди , че не разполага с такава огромна сума собствени средства , за да продължи работата. Синхрон: 2 Припомням, че вчера общинската администрация прати писмо до държавната междуведомствена комисия за предотвратяване на наводнения, от която иска един милион лева за почестването на Марица.  
БЛАНК  
   
  Утре ще се проведе извънредна сесия на Общинския съвет. С дневният й ред може да се запознаете на нашия сайт. Късно следобед днес дойде съобщение за още десетина извънредни точки. Промяната на дневния ред в последния момент винаги поражда дебати поради подозренията, че по този начин обикновено са заобикаля обсъждането на съответните проекторешения в комисиите. Една от извънредните точки се отнася до планираното за 10 септември общо събрание на акционерите на Пълдинтуринвест – смесеното дружество между общината и Георги Гергов, което бе замислено като схема за приватизиране на панаира. На общото събрание би трябвало да бъдат освободени от борда и съответно освободени от отговорност досегашните представители на общината Степан Ерамян и Красимир Обретенов. По тяхно време делът на общината падна от 75 процента на под 25 процента. Още от миналата година се знае, че занапред интересите на Общината ще бъдат защитавани от Иван Дамянов – бивш началник склад на Гергов, и Любомир Костов –сочен като представител на АТАКА. Припомняме, че в момента тече разследване на прокуратурата по подозрения за грубо показване на обществения интерес.
   
  Тихо и кротко днес започна демонтирането на скелето на гробницата в Централния траурен парк, която прави Цар Киро на сина си и баща си.  
В/Р  
Тема: Започна демонтажът на Царкировата гробница
Атмосфера Днес с подлъчни инструменти започна демонтажа на дървеното скеле. За премахването на строителното съоръжение имаше заповед на кмета Славчо Атанасов, която донесе неговия заместник Александър Долев. В гробищният парк гъмжеше от силно полицейско присъствие. До разправии обаче не се стигна , тъй като нямаше нито един роднина на ромския монарх. Самото решение на дирекцията за национален строителен контрол, което определи грабницата като незаконен строеж, Александър Долев нарече безпрецедентно. Синхрон: Александър Долев- зам.-кмет на Пловдив Той призна, че заради проблема с гробницата са имали през миналата седмица разговор с Кирил Рашков. Синхрон: 2 Тъй като в момента бетона е мокър, ще се изчака 10 дни да заякне. След това със стотонен кран целият строеж ще бъде вдигнат на веднъж, за да се предотврати опасността от разрушаването на гробовете.  
БЛАНК  
Малко по-късно през деня Кирил Рашков съобщи, че още утре неговите адвокати ще обжалват кметската заповед за събарянето на гробницата. Според Цар Киро атаката срещу него през последната седмица е провокирана от бившата кметица на родното му село Катуница. Тя била ядосана , защото той не и прелял ромски гласове на последните местни избори, които тя загуби.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Междувременно днес от полицията съобщиха, че е задържан 19-годишния внук на Цар Киро. Това е станало снощи в село Катуница, след като наследника на ромския монарх е заплашил с убийство репортер на телевизия ПРО.БГ. Журналистът е снимал материал във връзка с разследване на незаконни строежи на Кирил Рашков. Днес пък прокуратурата повдигна обвинение срещу 19- годишния Георги Рашков. Обвинението е за нарушаване на обществения ред и заплаха за убийство.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Трима турци и шестима българи пострадаха тежко при катастрофа станала рано тази сутрин при изхода на село Поповица. Челно се сбъскаха лек автомобил, в който са пътували семейството от Истанбул, и микробус с българските граждани. От автомобила най- тежко е пострадал 55- годишния баща. Той е със счупени ребра и е приет в първомайската болница. Съпругата му е с две счупени ръце. Тя е приета в пловдивската университетска болница. От микробуса тежко пострадали са четирима българи. Те също имат много счупвания и са с комоцио, настанени са също в университетската болница. По последна нформаця няма опасност за живота на пострадалите. Според полицията най- вероятната причина за инцидента е заспиване на шофьора на лекия автомобил.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
След Метро, Сани, КАУФЛАНД, Те Маркет, Карфур и Лидл, за чийто строеж стана дума миналата седмица, не след дълго в Тракия ще отвори врати още един хипермаркет. Така районът ще заеме едно от първите места в Европа по брой хипермаркети на глава от населението.
В/Р  
Тема: След Лидл идва и Пени
Става дума за първия в Пловдив магазин от търговската верига за бързооборотни стоки ПЕНИ. Дискаунт веригата оперира в шест държави: Германия, Австрия, Италия, Чехия, Унгария и Румъния и има общ собственик с БИЛЛА.
В ПЕНИ се предлага широк спектър вносни и местни хранителни и промишлени стоки. Всяка седмица ще има промоциални предложения.
Концернът ПЕНИ се занимава и с туризъм, годишният оборот за 2008 година е бил 50 милиарда евро.
Така че с влизането на нов сериозен играч на такава гъстонаселена с хипермаркети територия, ще бъдем свидетели на още по-ожесточена борба за клиенти     и сериозни отстъпки поне в началото.
 
БЛАНК
   
Кой е символът на Пловдив, Ви попитахме тази сутрин в предаването ни „Обществена приемна”. Поводът бяха резултатите от завършилия на 15 август национален конкурс „Избери символа на своя град”. В анкетата над 5 000 пловдивчани сочат като символ №1 на града- футболния отбор на „Ботев”-Пловдив.  
В/Р  
Тема: „Ботев „- Пловдив наистина е №1
Подложихме на съмнения резултатите от националната анкета, тъй като преположихме че са плод на футболна запалянковщина. Днешните телефонни обаждания обаче потвърдиха, че „Ботев”- Пловдив е №1. Това е първият футболен клуб в България, който за 100 години се превърна в институция, заявиха доста възрастни хора, които помнят славното минало на отбора. Редом до Ботев- Пловдив като символ на града посочихте безспорно тепетата на нашия град. Гласове естествено събраха река Марица и Стария Пловдив. Имаше и предложение за символ да се посочи и паметника на Альоша. Зрителът обаче държеше да отбележи , че той е символ на злото и съветската окупация у нас.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува заместник- кметът на район „Тракия” Димо Желязков. От 19,15 е предаването „Отвори очи” - една продукция на сдружение „Майки срещу дрогата”. От 29,50  с туроператора АНИ Димова ще търсим отговор на въпроса „Къде да избягаме от жегите” От 23 часа в предаването 18 плюс продължаваме спора за това какво е Пловдив – град или село. Вредата от кюллиите – едно мнение на Димитър Костов. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565092
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930