Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2010 22:20 - НОВИНИТЕ – 19 август 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 768 Коментари: 0 Гласове:
0



   
   
  Големите производители на хляб и днес държаха старите цени, олиото обаче тръгна нагоре навсякъде.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 19 август. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
  Има ли увеличение на цената на хляба – както твърдят медиите. Каква е истината? Големите фирми производители на хляб засега не са вдигнали цените, докато при малките фурни има увеличение до 15-20 стотинки на хляб. Това се дължи на поскъпването на брашното – един тон брашно вече мина 600 лева, докато по-рано се намираше на цена под 400.  
В/Р  
Тема: Истината за хляба
  Според известния пловдивски хлебар бат’ Ангел, Симид и другите големи производители не вдигат цените, защото искат да ликвидират малките фурни. Те са се запасили с евтино брашно и има съмнения, че точно те дирижират цената на суровината. Въпреки че продажбите на  фурната на бат’ Ангел са спаднали от 700 на около 500-600 хляба на ден, той не се притеснява, защото неговият хляб е „истинският хляб”. Случайните минувачи само като помиришат изпечения хляб се спират да си купят. Дори хора от Стара Загора и Пазарджик идват с влака веднъж седмично да си купят десетина хляба за цялата седмица. Така те поне знаят, че ще се нахранят с една филийка, а не с половин хляб. По-тревожна е новината, че тези дни рязко се вдигна цената на олиото. То вече е поскъпнало с 50-60 стотинки на литър. Може би защото старите запаси слънчоглед се изчерпват, а новите още не са влезли. Или и тук има някаква далавера?! Съветваме нашите зрители, когато пазаруват да гледат не само цените на продуктите, но и да внимават за грамажа. Защото много често в стремежа си да закупят по-изгодното, подлъгани от по-ниската цена, хора си закупуват продукт с по-малък грамаж.
БЛАНК  
В най-големите жеги стотици пловдивчани продължават да берат душа на опашките за нови паспорти. Не е виновно нашето министерство, както разбрахме, а мръсните капиталисти от СИМЕНС. В редакцията се обади потърпевша гражданка – илюстрирахме нейния разказ с кадри от местопрестъплението.
В/Р  
Тема: Хората припадат на опашки за нови документи
  Телефонният разказ, покрит с кадри от Волга  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  И днес продължи войната между местната управа и регионалната дирекция за национален строителен контрол. Тя е продиктувана от заповедта на управителя й Димитър Кацарски, кметът Славчо Атанасов да затвори на 28 август новата част от булевард Руски, заради липсата на акт 16.  
В/Р  
Тема: Кметът няма да затваря „Руски”
  Кметът Славчо Атанасов беше категоричен, че няма да затвори булевард „Руски”. Синвхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Ако не изпълни заповедта на дирекцията по строителе контрол него го грози персонална глоба от хиляда до 5 000 лева. Той призна, че с тези пари семейството му не разполага и за това ще оспорва глобата в съда. Ако дирекцията обаче затвори булеварда на 28 август и нея я чакат тежки дни. Службата ще бъде изхвърлена от общинския имот, който обитава в момента. Синхрон: Александър Долев- заместник- кмет на Пловдив Долев беше видимо ядосан на директора на службата Димитър Кацарски и заяви, че още утре му подава сигнал за незаконно строителство, за да види как ще реагира. Синхрон: Долев 2 В тази връзка и кметът Славчо Атанасов съобщи , че на своя глава ще бутне незаконните ограждания в парка под Младежкия хълм, тъй като дирекцията по строителен контрол не е свършило тази работа. Синхрон: Славчо 2  
БЛАНК  
  Сега към още един инфраструктурен проблем. При започването на строежа на пътя Пловдив- Карлово не са предвидени автобусни спирки в две села за междуградсдките рейсове. Утре областният управител Иван Тотев свиква комисия, която да разреши проблема.  
В/Р    
  Тема: Правят спирки в Труд и Графа
  СИНХРОН: Иван Тотев- областен управител Искането за светофари обаче няма да бъде изпълнено, тъй като пътя е главен и не е позволено да се поставят светлинни уредби.
БЛАНК  
  Най- модерният музей отваря врати скоро в Пловдив. Днес кметът Атанасов и неговата арт заместничка Петя Гогова инспектираха как вървят довършителните работи в Археологическия музей.
В/Р    
  Тема : Откриват Археологическия на 22 септември?
Сред атракциите на музия ще бъде възстановено тракийско жилище от 5 000-та година преди Христа. То ще бъде възпроизведено чрез намиращи се в него върбови клони, глинени мебели и примитивен стан. Чакат се последни разрешителни от министерството на културата, за да се открие музея. Датата за това доведзе до лек спор между директора Костадин Кисьов и кмета Славчо Атанасов. Синхрон: Костадин Кисьов- директор на Археологическия музей и Славчо Атанасов- кмет на Пловдив В една отк залите ще има само глинени находки. Синхрон: Кисьов 2 Най- интересна е така наречената златна зала Синхрон: Кисьов 3 Тук се очаква да се разположи и панагюрското златно съкровище, ако държавата го върне у дома. 3 000 екс9поната ще има в музейната експозиция. Сградата ще разполага к жива въоръжена охрана и видеонаблюдение. До сега за реконструкцията са дадени 3 милиона лева.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Въпреки че до местните избори остава повече от година, в политическите централи и в най-жежките дни работата не спира. Основният размисъл е върху кметските кандидатури. Със сигурност борбата догодина ще бъде между досегашния кмет Славчо АТАНАСОВ и представителя на ГЕРБ – вероятно Иван Тотев. БСП са притеснени - последните социологически изследвания им отреждат незавиден рейтинг. Все по-често се споменава името на бившия областен управител Тодор Петков. След като от ГЕРБ заявиха, че не са навити на никакви предизборни съглашения, сините в един или друг формат ще трябва да формират своя листа, АТАКА също. Икономическото лоби около бившия кмет Иван Чомаков едва ли смята да остане извън следващия общински съвет. От няколкото имена, които се спрягат като независими, вече изпъква това на Дани Каназирева. Засега тя не потвърждава своите амбиции за нова политическа кариера, но в никакъв случаи не ги отрича. Вижте сами..  
В/Р  
Тема: Дани Каназирева – кандидат за кмет?
Откъс отТВ омбудсман  
   
  Още анализ по темата – намерете в сайта ни ПОТВ ЕУ  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Завършваме емисията с една новина от престъпния свят. МВР разби група занимаваща се с износ на злато и платина в чужбина. Операцията под кодовото име Леярите се проведе на територията на Пловдив и Раковски. Групата от петима престъпници е в ареста. Тартор е 36- годишният пловдивчанин Радослав Балджиев. Вчера са задържани още един пловдивчанин и двама жители на Раковски. Петият от групата е спипан днес пред банков клон в Пловдив. При арестите са открити 60 килограма злато без документ за произход и 12 килограма сребро на топчета. Групата е наблюдавана от три месеца. Операцията е стартирала вчера, тъй като тартора Радослав Балджиев е декларирал 369 килограма сребра за износ за Турция. При направената проверка на метала се е установило, че под сребърното покритие металът е платина. Полицията работи и по версията, че в нелегалната леярна в Раковски бандитите са претопявали ценни метали придобити след обири на златарски магазини.
БЛАНК  
Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия четвъртък. След прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман. Ще ни гостува Мария Герогиев – диретор на Регионална служба по заетостта-Пловдив. От 19,15 е Наръчник наносталгика – ще си спомняме за старите радиоапарати и за черните радиостанции. От 20,50 е осма серия на ЧЕТИРИМАТА ТАНКИСТКИ И КУЧЕТО, веднага след това също осма серия на Залог по-голям от живота. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   август,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566449
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930