Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2010 17:49 - Новините - 23 август 2010, понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1019 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 23 август 2010 понеделник  
   
  100 ТОНЕН КРАН ЩЕ ВДИГА ГРОБНИЦАТА НА ЦАР КИРО ПОДРОБНОСТИТЕ – УТРЕ  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 23 август. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
          Европейският парламент призова за обявяване на 23-ти август за общоевропейски ден за почитане на паметта на жертвите на всички тоталитарни и авторитарни режими, който да бъде отбелязан с достойнство и безпристрастност.          Този призив все още не е стигнал до българите, които и днес не си спомниха за 35-те хиляди убити без съд през есента на 1944-та и по-късно в лагери, затвори и по границите на страната.  
         Докато за нацистките престъпления се проведе Нюрнбергски процес, за комунистическите престъпления в България няма никой наказан. ”Отговорни за убийствата лица - се казва в декларация на
Центъра за памет за съпротивата срещу тоталитаризма "Хана Аренд",  - като пенсионирания днес о.з. генерал-майор от МВР Георги Танев, бивш секретар на БКП в Кърджали и бивш министър на вътрешните работи, не получиха никакво възмездие и продължават да взимат пенсии по 700 лв.”
Край на цитата.  
 
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  „Вие дойдохте и слънцето се показа” - с тези думи хората от подмосковието - епицентъра на горските пожари в Русия, изпратили пловдивските огнеборци. Днес началникът на групата инспектор Десислав Десев разказа за пътуването, за огъня и за екстремните условия, при които са работели, понякога и по 16 часа на ден.  
В/Р  
Тема: Пловдивските огнеборци за пожарите в Русия
  95 български пожарникари заминават за Русия. 18 от тях са от Пловдивска област. Двама са участвали и в гасенето на горските пожари в Гърция. Синхрон 1 – инсп. Десислав Десев Димът ги удря още със слизането от самолета. Синхрон 2 – инсп. Десислав Десев Пловдивската група е хвърлена в горски пожар на около 60 километра от Москва. Синхрон 3 - инсп. Десислав Десев Най-голямата опасност е, че корените на дърветата са плитки и когато прегорят, падат изведнъж. Синхрон 4 - инсп. Десислав Десев При най-лекия полъх 40-метровите борове падат като домино. Синхрон 5 - инсп. Десислав Десев В работата си са съпътствани от постоянно гадене и повръщане, когато на 4-я ден небето над тях се прояснява. Синхрон 6 - инсп. Десислав Десев Следва ново назначение – гасене на торфени полета. Синхрон 7 - инсп. Десислав Десев Имало е случаи, когато местни хора са залитали, и подпирайки се на земята, са изгаряли до степен да им бъдат ампутирани ръцете. Синхрон 8 - инсп. Десислав Десев Българските пожарникари пристигат първи и си тръгват последни от чуждите екипи, притекли се на помощ на руската столица.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  В края на лятото общината обявява три обществени поръчки за ремонт на детските градини в града. Парите вече са в специализирания общински фонд. Постъпили са сериозни средства от купувача на „Митнически терминал”.  
В/Р  
Тема: Обявяват поръчки за ремонт на ДГ
  Три обществени поръчки за ремонт на детските градини обявява местната власт. Първият пакет от детски заведения е на стойност 666 000 лева, вторият е за 723 000 лева, а стойността на третия 929 000 лева. Най- спешните обекти за ремонт обяви днес общинският съветник и председател на специализирания общински фонд доктор Лилия Учкунова. Синхрон: Лилия Учкунова- председател на СОФ Според заместник- кметът Александър Долев някъде ремонтите ще съвпаднат с началото на учебната година, но е по-добре да има ремонтирани детски заведения, отколкото да не се прави нищо.   
БЛАНК  
  За утре е насрочено окончателното премахване на незаконния строеж на Цар Киро в Централните гробища. 100-тонен кран е нает да демонтира бетонната гробница.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  

Жена бе прегазена от влак тази сутрин на жп линията Христо Даново - Розино. По първоначални данни загиналата е на 52 години и е от село Христо Даново. Причините за случилото се са в процес на установяване.
 
БЛАНК  
  Съпругата на единия от задържаните при операция „Леярите” бе заловена днес в Пловдив с 500 000 лева в кеш. Тя тъкмо била изтеглила парите от пловдивска банка. Припомняме, че съпругът й беше задържан при специализирана полицейска операция срещу незаконна търговия с благородни метали, при която бе разкрита нелегална леярна в Раковски.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Водач загина при катастрофа на пътя Йоаким Груево – Перущица. „Фолксваген Пасат”, управляван от 43-годишен мъж от Йоаким Груево, при движение с несъобразена скорост в десен завой излязъл вляво от пътя и се преобърнал в нива. Шофьорът е починал на място.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Жътвата е към края си и идва времето на паленето на стърнищата. От пловдивската пожарна за пореден път предупредиха, че тази практика е много опасна.  
В/Р  
Тема: Не палете стърнищата!
  Освен опасно, паленето на стърнища и сухи треви е и забранено. От началото на месеца пловдивските пожарникари са угасили 126 такива пожари. Синхрон 1 – Георги Кунев – говорител на Пожарната Високите температури са изсушили тревите по полето и опаността от неумишлени пожари, вследствие на излети и пикници, също е нараснала. От пожарната призовават всички да бъдем изключително внимателни. Синхрон 2 – Георги Кунев – говорител на Пожарната Голям проблем е, че подпалвачите действат нощем, с пълната яснота, че са в нарушение. Така и огънят се забелязва по-късно, защото наоколо няма хора. Пожарникарите постоянно предупеждават за опасността от паленето на стърнищата. Синхрон 3 – Георги Кунев – говорител на Пожарната Четирима са задържаните за предизвикване на пожари за тази година. Наложените им глоби са от 100 до 2 000 лева.  
БЛАНК  
  Светът има проблеми с чесъна. Както в много други области, и тук световните пазари бяха разбити от Китай.  
В/Р  
Тема: Няма проблеми с българския чесън
  Отначало китайският чесън впечатляваше на само с цената си, но и с безупречния си вид. Главите бяха чисто бели, здрави, станадратни - излезли като от машина.
Постепенно обаче разбрахме, че външният вид лъже и китайският чесън има неприятно лютив вкус и никакъв аромат. Българите с добър вкус отново се върнаха към мърлявия и рошав български чесън. Междувременно се оказа, че Китай вече владее 77 процента от световния пазар на чесън. Наводненията в тази страна това лято рязкосвиха китайските добиви и цената на световните борси бързо се покачи. Междувременно се оказа, че българската реколта не е лоша и цената - според наша проверка - продължава да бъде под 5 лева килограма. Така че спокойно. И да не чуе дяволът...
 
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Днес е ред на „Вашите 60 минути”.   От 19,15 е спортното предаване „1Х2” Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567157
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930