Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2010 17:53 - Новините - 24 август 2010, вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1120 Коментари: 1 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 24 август 2010 вторник  
   
  Проблемът с опашките за паспорти е решен! Нареждате се днес и влизате на… 2-ри март догодина!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 24 август. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  След многобройните критики за безобразните условия, при които стотици хиляди българи чакат на опашка за паспорти, нещата рязко се промениха към добро. Ето как:  
В/Р  
Тема: Може и така
  Вече няма среднощни записвания и смачкани листове и тетрадки. Машина, която може да се види във всички уважаващи себе си и своите клиенти институции, ви посреща на входа и ви издава пореден номер. Нарича се СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОПАШКИТЕ. След като получите номер за днес или за следващ ден, идвате в уреченото време и настанен удобно, гледате светещото табло. В това време ви сервират кафе…..  
БЛАНК  
  Всичко това са фантазии, разбира се. Каква е жестоката истина?Днес до обяд наВолга” не беше влязъл нито един човек, съобщиха ни нервни граждани. Записаните във вчерашния списък и тези от новия са били готови да се сбият. Вместо СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОПАШКАТА в ПЕТО РАЙОННО пък имаше смачкан самодейно направен списък.  
В/Р  
Тема: На опашка за паспорти в Пето РУ
  От ранни зори хората пред Пето РУ се редят на опашки за документи. Някои чакат от малките часове на нощта. Сами се записват, а списъците често не се спазват. Самодейно изготвеният списък е смачкан и това предизвиква пълен хаос. Синхрон 1-от анкетата от Пето РПУ Гневните граждани се карат и блъскат - нещо в организацията май куца. Попитахме чакащите как може да се подобри организацията: Синхрон 2- от анкетата от Пето РПУ 115 човека днес очакват своя ред. Но горе главата, „винаги ще има утре”.  
БЛАНК  
  В Първо районно нещата вече са малко по-подредени. Тук се записват в тетрадки. На тези, които се записаха днес, редът им ще дойде на 2-ри март 2011-та година.  
В/Р  
Тема: На опашка за паспорти в Първо РУ
  В Първо РУ има наченки на организация - около 40 души се записват на ден - 20 преди обяд и още толкова следобяд. Водят се прилежно две тетрадки - една за записване и втора за получаване на паспортите. Само че записалите се с днешна дата могат да получат паспорт напролет догодина. Синхрон 1- от анкетата от Първо РПУ Най-трудно е за гурбетчиите, които спешно трябва да извадят паспорт. Синхрон 2-от анкетата от Първо РПУ Въпреки трудностите, гражданите чинно изчакват своя ред пред желязната ограда – за да заявят или получат своя документ за самоличност.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Прогнозирам сериозно гражданско недоволство, ако Министерски съвет реши нови 30 хиляди тона софийски бали да бъдат депонирани на сметището в Цалапица. Този път обаче няма да се намесвам и да успокоявам хората, тъй като бяхме излъгани от правителството за компенсациите срещу първите приети 100 000 тона. Това предупреди Славчо Атанасов, след като се запозна с проектопостановление за обезвреждане на бали със столична смет на няколко депа в България.  
В/Р  
Тема: Още бали на Цалапица!?
  Кметът настоя този път МС изцяло да поеме отговорността за решението си пред пловдивчани и хората от съседните села. Против съм Пловдив да получава още отпадъци, защото бяхме излъгани за парите срещу първото количество, подчерта Атанасов. Той припомни, че министърът на околната среда Нона Караджова съвсем скоро обяви в Пловдив, че няма да се увеличава капацитетът на цалапишкото депо. „Сега самата тя предлага тук да пристигнат още бали, при това повече, от колкото позволява Законът за управление на отпадъците. На негова база пък е изготвен самият проект. Това е върховна наглост, заяви Славчо Атанасов. Според него регионът е изправен пред криза с боклука, защото правителството предвижда да не се финансира втората поточна линия на завода край с. Шишманци за сметка на бъдещото изграждане на депо край Асеновград. На екозавода след закриването на цалапишкото депо би трябвало да отива боклукът на още много общини, а на този етап капацитетът му стига само за отпадъците на Пловдив, Раковски и Брезово, предупреди Атанасов.  
БЛАНК  
  Общината иска 5 бона от Цар Киро. Толкова струвало премахването на мавзолея, който ромският монарх направи в Централните гробища. Днес приключи окончателното му премахване.  
В/Р  
Тема: Искат 5 бона от Цар Киро заради мавзолея
  Местната власт ще прати частен съдебен изпълнител на Цар Киро , за да си търси разходите по премахването на незаканния му строеж в централните гробища. Синхрон: Александър Долев- зам.-кмет на Пловдив Рано сутринта днес работници от общинско предприятие „Жилфонд” започнаха окончателното демонтиране на бетонния мавзолей. За целта беше докаран и 60-тонен кран. Синхрон: Румен Лемберов- директор на ОП”Жилфонд” По време на демонтажа за щастие не се стигна до увреждане на паметните плочи както на бллизките на Цар Киро, така и на съседните гробове.  
БЛАНК  
  Строителен контрольор №1 на Пловдив Димитър Кацарски да си ходи. Това иска от Дирекцията за национален строителен контрол, заместник- кметът Александър Долев.  
В/Р  
Тема: Долев иска оставката на строителен контрольор № 1
  „Войната” между вицекмета Долев и регионалната дирекция национален строителен контрол избухна заради няколко обекта- разширението на булевард „Руски”, строителството на спортната площадка на улица „Трети март” срещу което протестираха хиляда души, строителството на царкировия мавзолей в гробищата и четалните ограждения на Младежкия хълм. Заради това днес заместник- кметът Александър Долев поиска отстраняването на строителен контрольор № 1 в Пловдив Димитър Кацарски. Синхрон: Александър Долев- зам.-кмет на Пловдив Той обвини Кацарски в партийни пристрастия. Синхрон: Долев 2 Според Долев това е причина да е лоша комуникацията между местната власт и строителния контрол в Пловдив.  
БЛАНК  
  „Александър Долев е заблуден. Като човек гласувал десетина пъти за ГЕРБ и познавайки добре нашата структура да се беше обадил в „Тракия”. От там щяха да му кажат, че никога не съм бил секретар на районната структура.” Това заяви пред наш репортер шефът на регионалната дирекция национален строителен контрол инженер Димитър Кацарски. Още по-малко той имал намерение да се разделя с поста си , заради твърденията на пловдивския заместник-кмет Долев.   
БЛАНК  
  Многофункционален спортен център скоро ще отвори врати в район „Тракия”. Кък вървят строителните работи на място провери днес заместник-кметът Георги Титюков.  
В/Р  
Тема: Нов спортен център в „Тракия”
  В спортния център, който се строи зад 96- ти блок в „Тракия”, ще има зали за тенис, гимнастика, джудо, карате. Ще има и модерен фитнесцентър. В обекта има и две футболни игрища с уникална тревна настилка. Синхрон: Георги Титюков- заместник- кмет на Пловдив За щастие хората от околните блокове се радват , а не протестират срещу новата придобивка. Синхрон: 2 Инвеститорът обещава спортния комплекс да е готов през октомври месец.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Велосипедист загина на Ягодовско шосе. Инцидентът е станал около преди обяд на пътя след прелеза. По първоначални данни колоездачът е бил ударен от лек автомобил “Ауди”.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Добрата новина от Службата по заетостта е, че безработицата в региона спада, макар и с минимални темпове. Лошата – че спрямо предходни години делът на безработните е голям. Кризата връща на мода и сезонната работа в чужбина.  
В/Р  
Тема: Внимавайте като тръгвате на гурбет!
  Почти 3000 са свободните работни места, обявени в бюрата по труда към момента. Най-голямо е търсенето на международни шофьори с опит, шивачи и гладачи. Минимален спад в нивото на безработицата за месец юли отчетоха от Регионалната служба по заетостта. Тенденцията е налице от пролетта.   Синхрон 1 – Мария Георгиева – директор на Регионалната служба по заетостта Две са причините за спада на безработицата според службата по заетостта. Синхрон 2 – Мария Георгиева – директор на Регионалната служба по заетостта Традиционната дестинация за гурбет през лятото е българското Черноморие, тази година обаче се наблюдава ръст на сезонните работници в страните от Европейския съюз. Предимно Кипър, Испания, Италия и Франция. От службата предупредиха кандидат-гурбетчиите да внимават с изпращача и при най-малкото съмнение да сигнализират. Фирмата трябва да е регистрирана като посредник, да има сключен договор с чуждия работодател и да предостави индивидуален такъв на български език. Искането на всякакви такси и комисионни на ръка е незаконно, както и договорите за удържане на процент от първото задгранично възнаграждение. Незаконно е и задържането на лични документи.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Днес ще ни гостува кметът на район „Южен” Александър Колев. От 19,15 в „Референдум” ще ви питаме кой е виновен за опашките за лични документи и може ли нещо да се промени? От 23,00 часа е предаването „18+”. Темата – „Нощният живот. Сега и преди” Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   август,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



1. albinoskoto - Здравейте!
25.08.2010 18:34
Защо е спряно излъчването на „ПОТВ - Тракия“ на чистотите на обикновенната кабелна телевизия и на чистотите на цифровата кабелна телевизия на „ДСС“ и, кога ще можем да гледаме, нашата си, най Пловдивската телевизия, отново? :( :( :(
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3551980
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031