Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2010 09:42 - Новините - 25 август, сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 958 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 25 август 2010 сряда    
   
  Кметът Славчо Атанасов подгони бизнесмена Георги Гергов за 750 000 лева! Подробностите - веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 25 август. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  „Кърваво” писмо пише местната управа до реалния собственик на Панаира Георги Гергов. Общината си иска дивидентите поне за две години. Като акционер в смесеното дружество „Пълдинтур инвест”, чрез което Георги Гергов приватизира международното изложение, тя има да получава само за 2006-и и 2007-а над 700 000 лева.  
В/Р  
Тема: Гергов не е дал и лев дивидент на общината
  Нито лев не е постъпил в общинската хазна като дивидент от участието й в „Пълдинтур инвест”. Това накара кметът Славчо Атанасов да се разпореди ковчежникът на общината да си потърси парите. Синхрон: Наталия Делчева- финансист № 1 на Пловдив  Липсата на пари от Гергов е една от причините пловдивските забавачници да са в окаяно състояние. На 16 юни тази година прокуратурата започна мащабна проверка относно приватизацията на панаира. След съобщението на магистратите за тези действия, случайно или не, мажоритарният собственик на панаира Георги Георгов обяви: Давам един милион и 400 хиляди лева дивидент на държавата за 2006 година и 375 000 лева за същия период дивидент на община Пловдив. Едва ли не като някакъв благодетел той постави условие пред местната управа парите да се използват единствено за ремонти на детски градини. В началото на учебната година ситуацията е обаче е различна. Синхрон : Наталия 2 На 10 септември предстои общо събрание на „Пълдинтур инвест”. Интересно е дали представителите на община Пловдив в него ще защитят интересите на своя кмет и най- вече на децата на града.  
БЛАНК  
  В същото време стана ясно, че детска градина „Кремена” в „Тракия” може да остане под ключ, тъй като фирма „Термикс Ес”, която извършва ремонтни работи в двора на забавачницата от дни не работи. Шумен скандал се разигра днес между директорката на детското заведение, родители на малчугани и шефката на строителната фирма. Това стана докато заместник-кметът Петя Гогова инспектираше как вървят ремонтите.  
В/Р  
Тема: Фирма бави ремонт по европроект
  Общината спечели европроект на стойност 660 000 евро. С тези пари трябваше катерушките и люлките в дворовете на 12 детски градини да се преведат според европейските изисквания. От три дни обаче фирма „Термикс Ес” отказва да работи в двора на детска грпадина „Кремена”, тъй като попаднали на цели бетонни панели и не било тяхна работа да ги премахнат.Директорката Мария Кожухарова се чудеше какво ще прави дечицата на 1 септември. Синхрон: Мария Кожухарова- директор на ЦДГ”Кремена”               Илиева- „Термикс Ес” След това Илиева се изпокара и с главният инженер на „Тракия”. Спорът беше кой да премахне бетона от двора на забавачницата. Синхрон: 2 Скандалът трябваше да потушава заместник- кметът Петя Гогова Синхрон: Петя Гогова- зам.-кмет на Пловдив               Илиява – „Термикс Ес” Най- недоволни от ситуацията бяха близките на малчуганите. Синхрон: Майка и баба Петя Гогова обаче беше категорична , че детска градина „Кремена” ще отвори врати на 1 септимври дори ремонтните работи да не са причклучили. Тя инспектира ремонтните работи и в останалите детски градини, които се извършват с парите от евпроекта.Гогова остана доволна от свършеното в детските градини, но препоръча на директори и райкметове: Синхрон: Петя Гогова- зам.-кмет на Пловдив  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  След многобройните оплаквания от пловдивчани, голяма част прозвучали в нашия ефир, кметът Славчо Атанасов разпореди да бъдат ремонтирани всички таймери на светофарните уредби в града.  
В/Р  
Тема: Ремонтират таймерите
  Славчо Атанасов свика днес управителя на Общинско предприятие „Сигма”, което отговаря за поддръжката на светофарите в града, Иван Знаменов и собственика на фирма "Лалов и син" Стефан Лалов, който трябва да подържа таймерите им. Част от тези броячи не работят и създават неприятности на шофьорите, затова наредих на двамата да вземат веднага мерки и да ги оправят, обясни кметът. За да не се пречи на движението и да не стават задръствания, двете фирми ще работят в събота и неделя, за да вкарат таймерите в синхрон със светофарните уредби. Не можем да допуснем хаос в движението из града, допълни Славчо Атанасов. Аз карам кола из града ежедневно и лично ще проверявам дали са си свършили работата, каза още кметът.     
БЛАНК  
  Приключи поредният кръг от Програмата наОбщина Пловдив ФИНАНСИРАНЕ КНИГА НА ПЛОВДИВСКИ АВТОРИ. Девет са заглавията, чието издаване ще бъде подпомогнато. Първите три са: Монография за известния пловдивски летописец Никола Алваджиев, написана от неговия син Станко Стоянов. Сборник разкази, анекдоти и истории от доцент Владмир Янев и още един Сборник разкази от Начо Христосков.  
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Четиринайсетгодишно момче с 40 градуса температура получава гърчове посред нощ, а от частната бърза помощ, с която джи пи-то му има сключен договор, отказват да посетят адреса. Проверка на Здравната каса установява, че договорът им го позволява. За случката разказа възмутеният дядо на детето в предаването ни „Обществена приемна” и попита: „Къде е контролът тук и коя организация следи договорите да защитават интересите на пациента, който пълни касата на Здравната каса?”  
В/Р  
Тема: Кой контролира частната бърза помощ?
  Ганчо Радев и съпругата му отглеждат своя 14-годишен внук Николас. Пред дни момчето вдига 39.6 градуса температура с гърчове. Веднага звънят на 6-150. Диспечерката им заявява, че не посещават деца по домовете. Синхрон 1 – Ганчо Радев Според Радев от частната бърза помощ спекулират, знаейки че хората ще направят и невъзможното, заради дететето си. Той също го прави. След неколкочасови мъки дядото звъни на 112 и оттам веднага пращат екип. Радев казва, че винаги ще благодарен на лекаря, който ги посещава. Той точно преглежда момчето, когато в жилището връхлита шофьорът на линейката. Синхрон 2 – Ганчо Радев През прозореца виждат, че до линейката е спряла лека кола. Притеснените родители са се натъкнали на екипа съвсем случайно. Синхрон 3 - Ганчо Радев На следващия ден дядото звъни в Здравната каса, откъдето му отговарят, че в договора на 6-150 е записано, че посещават адреси по преценка на диспечера. Синхрон 4 - Ганчо Радев Докато нашият зрител разказваше историята си, телефоните в студиото не спряха да звънят. Жена сподели, че на същия телефон са й поискали 6 лева за домашно посещение, друга – че са й отговорили арогантно – „Тука да не е пицария!”. Трета зрителка пък разказа за починал човек, на когото е отказано домашно посещение. Синхрон 5 - Ганчо Радев След като беше в нашето студио, Ганчо Радев отиде да види внука си. В момента момчето е в болница с бронхопневмония.  
БЛАНК  
  В последните три месеца многократно сме канили в предаването „Телевизионен омбудсман” представители на Частната бърза помощ 6-150, но без резултат. Сега пред вас го правим за пореден път.  
БЛАНК  
  Отново поругаха чешма „Хорцето” в Цар Симеоновата градина. За това сигнализира наш зрител.  
В/Р  
Тема: Пак поругаха „Хорцето”
  Наш зрител с и-мейл Колибер 150 ни пише: „Отново са откраднали топките от чешмата с "Хорото"!
Хората казват, че е за втори или трети път.
Единственото решение е да се сложат пластмасови, защото 4 метални топки тежат поне по 200 грама и са удобни за отвинтване.” Снимките, които виждате, са на нашия зрител.  
 
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  От съвета по туризъм призоваха Пловдивската община към по-голяма активност при усвояването на европейските средства, които биха спомогнали за развитието на туризма в града. За пример посочват оперативна програма "Регионално развитие", приоритетна ос 3 "Устойчиво развитие на туризма". Там пари се дават за "Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура" и схемата  "Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции". На 7-ми септември пък стартират проектите по "Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите". Публичното финансиране на отделен проект е до 1 милион лева и самоучастие минимум 5%. Крайният срок за подаване на проектното предложение е 7 декември 2010 г. Общините са допустимите бенефициенти по тези схеми, напомниха от Съвета по туризъм.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува управителят на фирма „Чистота” Радослав Кошински. От 19,15 е „Густо, майна, Филибето!” гост ще бъде Ненчо ДИМИТРОВ, който ще ни разкаже за миналото и за хората наПрослав. От 20.50 са поредните серии на Четиримата танкистии кучето и Залог, по-голям от живота. От 23,00 часа в младежкото предаване „18+” темата е: ТАЙНИЯТ ЖИВОТ НА МЛАДИТЕ. Ще излъчим от нашия Златенфонд и спомени за някогашния клуб ИСКРА 100. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   август,   сряда,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3564987
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930