Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2010 09:56 - Новините - 28 август, събота
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 950 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 28 август 2010 събота    
   
  Бракът по любов между държавата и Общината е невъзможен! Подробностите – веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 28 август. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  От тук нататък между държавата и Общината не може да има брак по любов. Това заяви в предаването „Една пловдивска седмица” шефката на отдел „Управление на отпадъците” в Община Пловдив Лилия Таскова. Изказването й беше провокирано от намерението на правителството да прати нови 30 000 тона софийски бали с боклук в Цалапица и разигралите се политически сакндали между министър Нона Караджова и кмета Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: Общинарка : След бой и е… няма брак по любов
  Синхрон: Лилия Таскова- отдел „управление на отпадъците” в община Пловдив Според Лилия Таскова подобно поведение може да демонстрира само мъж, който още не е изживял комплексите към майка си.  
БЛАНК  
  Отпадна един от заподозрените, че ще се кандидатира догодина за мястото на кмета Славчо Атанасов. В предаването „Една пловдивска седмица” общинският съветник и председател на управителния съвет на Съвета по туризъм Любозар Фратев категорично отрече, че ще се кандидатира за кмет.  
В/Р  
Тема: Фратев: Не искам да съм кмет
  Тази седмица избухна скандал между Любозар Фратев и арт вицекмета Петя Гогова. Съветникът обвини общината че заради липса на административен капацитет ще изтърве 7 милиона лева за развитието на туризма. Петя Гогова му препоръча да не си прави на неин гръб политическа кампания за изборите догодина. Това накара Любозар Фратев да заяви категорично: Синхрон: Любозар Фратев- общински съветник    
БЛАНК  
  Ще инициираме свикване на извънредна сесия на Общинския съвет, на която да разгледаме дейността на смесеното дружество ПЪЛДИН ТУРИНВЕСТ – заяви миналата седмица в студиото на ПОТВ общинският съветник от ГЕРБ Сузана Николова. Това стана след разкриване на смущаващи отчети за огромни загуби на овладяното от Георги Гергов дружество.  
В/Р  
Тема: Пловдивчани искат истината за „Пълдин туринвест”
  Анкета в сайта ПОТВ. ЕУ показва, че почти половината пловдивчани искат да има такава сесия, за да научат истината. Една трета смятат, че това би било безсмислено, тъй като Гергов има свое мнозинство в Общинския съвет. 9% пък са сигурни, че отсега знаят кой какво ще каже на сесията. 11% пък даже не знаят какво е това ПЪЛДИН ТУРИНВЕСТ.  
Има ли смисъл да се свика извънредна сесия на Общинсския съвет за разглеждане дейността на "Пълдин туринвест"?
Има смисъл, пловдивчани трябва да научат всичко (23) 49%
Няма смисъл, защото отсега знаем кой какво ще каже (4) 9%
Безсмислено е, защото Гергов има мнозинство в Общинския съвет (15) 32%
Какво е това "Пълдин туринвест"? (5) 11%
 
БЛАНК  
  Познавачи на партийните лобита в Общинския съвет смятат, че ще бъде трудно да се съберат нужните гласове, с които да се иска свикване на извънредна сесия. В студиото на ПОТВ обаче Иван Тотев – председател на ГЕРБ Пловдив и Областен управител заяви, че аритметиката излиза - според него подписката ще бъде подкрепена и от съветници от БСП – вероятно несъгласни с обвързването на партията с Гергов.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Има класации, според които Пловдив не само си запазва второто място в България, но и излиза начело преди всички други. На първо място сме по дискотеки – заяви директорът на полицията старши комисар Тодор Чонов – по повод оплакванията на зрители от шума, който вдигат нощните заведения. Нощни дискотеки, но какви? – на този уточняващ въпрос отговаря Борис НИКОЛОВ – собственик на заведения и познавач на нощния живот.  
В/Р  
Тема: Пловдив – чалга столицата на Република България!
  ГОТОВ – Синхрон Борис Николов – към 22 минута 18+ сряда, започва нещо като ПЛОВДИВ Е СТОЛИЦА НА ЧАЛГАТА  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  През седмицата стана ясно, че най-търсената професия в бюрата по труда е тираджия-международник с опит. На какви условия трябва да отговарят кандидатите? Потърсихме за коментар Стойчо Балджиев - собственик на транспортно-логистична фирма.    
В/Р  
Тема: Най се търсят тираджии
  Разликата в професията „международен шофьор” от времето на социализма и сега е огромна. Изискванията за тази позиция са сериозно завишени и самите работодатели внимателно „прецеждат” кадрите. Според Стойчо Балджиев не всеки може да стане международен шофьор. Синхрон 1- г-н Балджиев Шофьорът е лицето на една фирма, а значимостта на професията става все по-голяма. Кандидатът трябва да притежава съвкупност от качества и квалификации. Синхрон 2- г-н Балджиев Все по-голяма е необходимостта от тази професия, идеята е тя да се модернизира. А не на последно място се изкарват доста добри пари. Така че, ако отговаряте на условията, може да опитате своя шанс!  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще се видим с добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   август,   събота,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567406
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930