Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2010 17:06 - новините-30 август понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 745 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 30 август 2010 понеделник  
   
  „Заводът в Шишманци работи перфектно, Министър Караджова е заблудена.” Край на цитата. Авторът след малко.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 30 август. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
     
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  „Лично ходих да проверя завода в Шишманци, след като екоминистъра Нона Караджова каза, че при капацитет от 125 хиляди тона годишно, за половин година в завода са приети само 20. Няма такова нещо. Заводът работи перфектно, периодично си има някакви проблемчета, но това е ново съобръжение”-каза зам.кметът Александър Долев. Припомняме, че преди време Караджова обяви, че причината депото да не обработва на пълен капацитет е, че остатъчният продукт, наречен компост, задръства хангарите.  
В/Р  
Тема: Ал.Долев”Караджова е заблудена”
  Напълно отрече всякакви думи на министър Караджова днес зам.кмета. Компост имало, но в нормални количества и той не преливал Синхрон-Александър Долев-зам.кмет на Пловдив На предишната среща Караджова каза „Трябвало е да бъдат направени предварителни договори или споразумения за продажбата включително и от Община Пловдив. „Не е наясно и тука”-каза Долев Синхрон-пак той На коренно различно мнение с министър на околната среда и водите беше Долев и за сметищото в Цалапица. Синхрон-пак той Долев чака с нетъпление празниците по повод Съединението , за да попита лично Караджова и Дянков за парите, които има да получава Пловдив от София.  
БЛАНК  
  Припомняме, че областният управител Иван Тотев в предаването ни ЗАД КУЛИСИТЕ изнесе цифри, които говорят, че планираният капацитет далеч не е достигнат. В интернет могат да се откриет и мнения, че Шишманци не се натоварва, защото технологията по обработка на битовите отпадъци и машините са осигурени  при погрешно подадени данни за съотношението - биологични отпадъци: неорганични/ опаковки, всевъзможни пластмаси, метали и  стъкло. Така линиите за преработка на отпадък и превръщането му в компост, няма как да работят, защого няма  добра  сепарация на смесения отпадък, а това също не е предвидено. Отделен въпрос е докъде стигнаха проверките за финансови нарушения при строителството, за които вече и дума не се чува.  
БЛАНК  
  Близо хиляда са чакащите за общински жилища в Пловдив. Апартаментите обаче са само 50 и то в най-добрия случай до края на годината. „Как да преместим и онези от Столипиново”-ритурично попита изпълняващия кмет на Пловдив Александър Долев. Славчо Атанасов обаче има стратегия, ще я обяви скоро-каза заместникът му. Поводът е  върнато от него общинско жилище, което е било обявено с първоначална цена 140 хиляди лева за 80 квадрата.     
В/Р  
Тема: Скоро ще решат проблема на хората, които искат да се изселят от Столипиново
  СИНХРОН-АЛ.ДОЛЕВ  
БЛАНК  
  Пловдив може да се разшири с още 3 квартала. Местната администрация обявява обществени поръчки за проектиране на "Смирненски-3", "Юг-1" и  производствена зона "Юг".    
В/Р  
Тема: Пловдив се развива , трябва обаче цялостен проект
  Александър Долев каза, че има проблеми с кадастъра, но след проектирането ще се реши важен градоустройствен въпрос. Смирненски 3 ще бъще жилищен квартал, а Юг 1 е проблемият участък около квартал Беломорски. Зона Юг е съредоточена около територията на Митницата Синхрон-Ал.Долев Има открита процедура пък община Пловдив да кандидатства за проект за градско въстановяване и развитие. Това е важен комплексен план и трябва да бъде приет, защото иначе няма да може да се усвоява нито стотинка от еврепйския съюз Синхрон-Долев Проектът  няма нищо общо с почистването на коритото на река Марица и ще струва малко над половин милион –допълни Долев.  
БЛАНК  
  Кметът на „Западен” Здравко Димитров бе в Швеция на работно посещение. Обмяната на опит той обобщи с думите: „Човек може само да им завиди, с нашите темпове на демокрация не виждам как ще ги стигнем”. Здравко Димитров беше поканен от кмета на градчето Норкьопинг по международен проект, спечелен от детска градина „Росица”.   
В/Р  
Тема: Здравко Димитров в Швеция
През есента Здравко Димитров посрещна в детска градина „Росица” представители на страните-партньори по проекта по програма Коменски. Сега той на свой ред посети шведския Норкьопинг. Кметът на „Западен” е впечатлен от системата на образование в детските им градини. Синхрон 2 - Здравко Димитров – кмет на район „Западен” Образователният процес е така организиран, че да се избегне всякакъв момент на принуда. Синхрон 3 - Здравко Димитров – кмет на район „Западен” 40 процента от общинските бюджети в Швеция отиват за образование, 40 за социални дейности и 20 за инфраструктура. Синхрон 1 – Здравко Димитров – кмет на район „Западен” В чест на българската делегация кметът на града госпожа Ли Теске издига българския трикольор. Тя отново ще се кандидатира за поста на изборите след три седмици. В Швеция те се провеждат три в едно – местни, областни и парламентарни. Синхрон 4 - Здравко Димитров – кмет на район „Западен” Фактите не се нуждаят от коментар.
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  

Районна прокуратура - гр.Пловдив изпрати писмен сигнал в Окръжна прокуратура-Пловдив, по повод изнесена в медиите информация от старши комисар Тодор Чонов по досъдебно производство, наблюдавано от РП-Пловдив, след изрична забрана на наблюдаващия прокурор. В тази връзка Окръжна прокуратура е сигнализирана за извършване на проверка, с оглед данни за престъпление отстрана на директора на областна дирекция Полиция в Пловдив Тодор Чонов.

БЛАНК  
  Жена бе заловена от полицията непосредствено след счупено от нея стъкло на лек автомобил в Пловдив. На бул.”Марица” при скандал за парко-место 30-годишна от град Съединение е потрошило предното обзорно стъкло и е повредило боята на лек автомобил „Тойота Ленд Круизер”. След получения в Трeто РУП сигнал за случилото се полицаите са заловили заподозряната. Срещу нея е образувано бързо полицейско производство  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Най- дългата опашка днес се изви пред социалната служба в район „Източен”. В шестте служби в района на града вече се приемат молби от бедни пловдивчани за помвощи за зимно отопление.  
В/Р  
Тема: Приемат молби за помощи през отоплителния сезон
  В ранните часове на днешния ден пред социалната служба в квартал Столипиново са се струпали 500 души да подават молби за помощи за отоплителния сезон. Само за броени часове обаче опашката се беше стопила. По обяд хората бяха вече спокойни. Въпреки това имаше различни мнения както за организацията, така и за социалната политика на държавата. Синхрон: Две циганки Социалните работници призоваха хората да не се струват сутрин. Бюрата работят до 17,30 часа. Още повече , че молби за помощи през отоплителния сезон ще се приемат до 31 октомври.  
КАШ СПОРТ
 
БЛАНК  
  С въстановителен лагер Община Пловдив ще награди 7-те състезатели от града и областта, който се завърнаха повече от блестящо от олимпиадата за младежи в Сингапур. За първи път пък администрация е намерила средства, които са били отпуснати за предолимпийско звено.  
В/Р  
Тема: Наградиха завърналите се от олимпиадата в Сингапур
  Общият бюджет на общината за спорт е 675 хиляди лева. Включително за международни участия и вътрешни първенства. Малко средства, но се отделят пари и за млади надежди в т.н. предолипийско звено Синхрон-Георги Титюков-зам.ксмет+Гинка Стоянова-гребане Медалите обаче не попречиха треньорите да кажат истината. „Ще имаме самочувствие , когато имаме и условия”-убеден е наставникът по лека атлетика Атанас Запрянов Синхрон-Камен Шишманов-председател на БФ по спортна стрелба „Заслужаваше си всичките мъки”- обощи ситуацията златният медалист Георги Шиков Синхрон-Георги Шиков-вдигане на тежести Награждаването пропусна другата златната медалистка Боянка Костова, но тя ще бъде почетена вероятно в родният `и Асеновград. Липсваше и третият в троиният скок Георги Цонов.    
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Днес е ред на „Вашите 60 минути”.   От 19,15 е спортното предаване „1Х2” Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.Отновинарския екип, от мен Васил Трайков -  приятна вечер.


Тагове:   август,   понеделник,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566390
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930