Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2010 17:07 - новините-31 август вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 860 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 31 август 2010 вторник  
   
  Ще научим ли истината как си подарихме панаира?  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 31 август. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  65 години стигат! Идва нов Девети септември. На тази дата тази година местният парламент ще трябва да реши бъдещото участие на община Пловдив в смесеното дружество „Пълдинтур инвест”, чрез което бизнесменът Георги Гергов приватизира панаира. Това обяви заместник- председателят на Общинския съвет Сузана Николова от ГЕРБ.  
В/Р  
Тема: Идва 9-ти септември за „Пълдинтур инвест”
  От ГЕРБ се похвалиха , че са събрали необходимите 17 подписа за свикването на извънредна сесия на общинския съвет. На нея ще се разглежда участието на община Пловдив в „Пълдинтур инвест”. Според Сузана Николава дружеството е регистрирало за 2007 година 37 милиона лева загуби, а две години по-късно нови 40 милиона лева загуби. Според нея са ставали странни неща в това дружество. Синхрон: Сузана Николова- ГЕРБ ГЕРБ ще настоява представителите на общината в съвета на директорите да не бъдат освобождавани от отговорност. Синхрон: 2 Странни неща са ставали и с оценките на апортите в дружеството Синхрон: 3 Според Сузана Николова апортираните къщи от Стария град се рушат и хората в „Пълдинтур инвест” носят отговорност. Синхрон: 4 Сузана Николова изрази надежда, че на 9 септември и кметът Славчо Атанасов ще се разчуства като разбере какво става в дружеството, създадено по вмремето на предшественика му Иван чомаков. Синхрон: 5 Днес се разбра, чце основен акционер в дружеството е ником унеизвестната фирма „Булинвест-Пловдив” АД със 74 проценвта от акциите.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  До 1-2 години ще се реши проблемът с недостига на пейки в Пловдив-каза директорът на „Паркове и градини” Иван Георгиев. Тайната е в работилницата, която вече има предприятието. Там се призвеждат нови седалки и облегалки, които заменят старите и изпочупени.  
В/Р  
Тема: 30 от новите 430 пейки са с чугунена отливка за Царсимеоновата градина
  Днес в общинската предприятие пристигнаха първите 110 пейки от общо 430, които очакват от Община Пловдив. Проявен е учудващ интерес към малката обществена поръчка за 70 хиляди лева-поне 12 фирми. Най-ниската оферта е 170 лева на бройка. 30 от пейките са с чугунена отливка за Царсимеоновата градина Синхрон-Иван Георгиев-директор на „Паркове и градини” От фирмата пресмятат, че новите пейките , които пловдивчани искат да бъдат поставени главно в междублоковите пространства са около хиляда. Синхрон 2-пак той От „Паркове и Градини” сами ще ги монтират, разбира се ще се съброзят с районите кметове. Но те ще постовят само ново пейки. Синхрон 3-пак той Скоро в Пловдив ще има и нови кошчета. От администрацията ще трябва да избират между 10 мостри. Тежки и големи е фаворитът на чиновниците. И да не се носи металната част на село и по вилите. Дали пловдивчани ще одобрят избора ще стане ясно, когато кошчетата бъдат поставени.       
БЛАНК  
  Миналата седмица ви показахме скандала, който се разрази в двора на детска градина „Кремена” в „Тракия”, след като родителите разбраха, че ремонта на двора й няма да приключи до началото на учебната година. Днес стана ясно, че заради бавенето на ремонтите и децата от район „Западен” ще започнат занятията си, затворени в занималните.  
В/Р  
Тема: Учебната година започна, дворовете на градините - разкопани
  660 хиляди евро спечели Общината по европроект за ремонт на 12 двора на детски градини в града. Сред тях са и „Светла” и „Росица” в „Западен”. Районният кмет Здравко Димитров не вижда как за 1-ви септември дворовете им ще са готови за игра. Синхрон 1 – Здравко Димитров – кмет на район „Западен” Родителите обаче не се интересуват кой какви договори е подписвал. Те не могат да проумеят защо ремонтите не са планирани за летните месеци, а сега се налага децта да бъдат лишени от игра навън през топлите септемврийски дни. Синхрон 2 – Здравко Димитров – кмет на район „Западен” Родителите обаче търсят отговорност от районния кмет, който в случая няма никакви правомощия. Синхрон 3 – Здравко Димитров – кмет на район „Западен” Утре децата трябва да да започнат новата учебна година.  
БЛАНК  
  Съветниците от ГЕРБ са готови да разпънат на кръст кмета Славчо Атанасов за сделката с горивата на община Пловдив. Това съобщи вицешефът на групата съветници Павлинка Кацарова.  
В/Р  
Тема: Питат кмета за горивата на общината
  Припомням, че преди дни никомунеизвестната фирма Петро Ойл Груп спечели поръчката за доставка на горива в общинските училища и забавачници. Офертата й беше със 7 милиона лева по-малко от предишната поръчка сключена в края на мандата на Иван Чомаков. Заради скандала около случая обаче от ГЕРБ настояват да знаят: Синхрон: Павлинка Кацарова- ГЕРБ Интересите на Петро Ойл Груп се представляват от заместник- председателя на местния парламент Георги Колев, от така наречената симпатична група в общинския съвет. Синхрон: 2  
КАШ КРИМИНАЛНИ
 
БЛАНК  
  Бързо полицейско производство бе образувано срещу пловдивчанин, оказал съпротива на полицаи. Във Второ РУП е бил получен сигнал, че на средната лента за движение на бул.”Шести септември” близо до кръстовището с бул.”Васил Априлов” неправомерно е спрял лек автомобил „Форд Фиеста”. Пристигналите на място служители на сектор „Пътна полиция” са поискали водача да премести колата, но той започнал да им се заканва, да ги псува и обижда. Даже се нахвърлил върху тях и започнал да ги бута и блъска. Самоличността на шофьора на колата е била установена, той е известен на полицията и осъждан.  
БЛАНК  
  Полицията издирва мъж, извършил грабеж в магазин в Пловдив снощи. Около 23.30 часа мъж, с качулка на главата и кърпа на лицето влязъл в денонощен магазин на ул.”Иван Андонов”, заплашил с нож 40-годишния собственик на търговския обект и взел парите от оборота – 170 лева. След това непознатият избягал в посока бул.”Руски”.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Кметът на район Централен Райна Петрова има медал на ветаран от войната. Тя го получи днес от Съюза на участниците в Първата и втората световна война. Още 250 участника получиха признание за борбата им само и единствено за България  
В/Р  
Тема:65 години от победата над хитлериска германия
  Химн-атмосфера Бавно стават от стола, един с бастун, друг нечува-но тези хора са учасвали в боробата с Хитлериска германия. И днес бяха почетени- с медали. И под егитата на кмета на район Централен Райна Петрова, която също получи медал Синхрон-Райна петрова-кмет на район Централен Присъстващите замълчаха за минута –за ветераните, който са дали живота си България да бъде само наша. После бавно с треперящи гласове си спомниха за болката, мъката, ужаса . но и за приятелите-като динчо Петков, който е бил броен за загинал Синхро-Тодор сираков-ветеран от войната 65 години по-късно ветераните нямат униформи, пагони, нашивки. Но все още имат боен дух и скормни желания Синхрон-Рейна Петрова Ветераните са всеки ден между нас, но е трудно младите да ги познаем. Затова можем най-малко да им отстъпим място в автобуса-всеки възрастен го заслужава, дори и онези, които не са участвали във война, а просто са остарели.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Днес ще ни гостува кметът на район „Тракия” Гиньо Матев. От 19,15 в „Референдум” ще ви питаме КОЙ НИ Е ВИНОВЕН И КОЙ ЩЕ НИ ОПРАВИ? В 20.50 след лятната почивка отново ще се срещнем на живо с Маг МАРИЕЛА Поради тази причина поредният епизод от полския сериал ЧЕТИРИМАТА ТАНКИСТИ И КУЧЕТО ще се излъчи от 21.30 Днешната серия на ЗАЛОГ ПО-ГОЛЯМ ОТ ЖИВОТА пък ще може да гледате утре в обичайното време. В 23.00 в 18+ ще коментираме проблемите на облазованието с доцент Георги Манолов. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.Отновинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.  


Тагове:   август,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3551987
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031