Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2010 16:59 - новините-14 септември, вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1773 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 14септември 2010 Вторник  
   
  Правителството реши – софийският боклук тръгва към Цалапица. „И грам боклук няма да приемем” – отговори пък Славчо Атанасов. Предстои ли „воняща” война?  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 14 септември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  По повод днешното решение на правителството за депониране на софийска смет в пловдивското сметище кметът Славчо  Атанасов заяви: „Намирам тази позиция на правителството за безкрайно нагла и смятам, че е време Пловдив да спре да решава проблемите на столицата с боклука, камо ли безплатно. А същевременно спасихме държавата от ежедневни глоби от по 50 000 евро, за което ни се отблагодаряват с още боклук. Това е равносилно на обявяване на воняща война между София и Пловдив”, каза още Славчо Атанасов. Той припомни, че предрича сериозно недоволство от пловдивчани, както и от населението на Цалапица и селата Оризаре и Кадиево. „Този път обаче няма да имам очи да обяснявам на хората защо камионите карат още бали от София”, заяви Атанасов.  
БЛАНК  
  По-късно в официално събщение ВМРО-НИЕ ясно заявява, че ще подкрепи всички възникнали протести срещу приемането на бали софийски боклук.  
БЛАНК  
  Дали да си отмъстим за все още неполучените милиони или да не изостряме повече отношенията си с правителството? Или всичко е политическа игра? Очакваме вашето мнение в анкетата в нашия сайт ПОТВ ЕУ.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Пет детски градини все още са застрашени от затваряне. Съдбата им ще стане ясна утре в 8 часа сутринта, когато директорът на РИОКОЗ доктор Ваня Танчева ще каже тежката си дума след съвместна инспекция с кмета Славчо Атанасов и председателят на Общинския съвет Илко Илиев.
В/Р  
Тема: Проблеми в 5 детски градини
  Припомням, че доктор Танчева се закани да затваря градини, заради недовършените ремонти на дворовете им. От Общината обещаха да ги обезопасят и да осигурят алтернативни места за игра. Според РИОКОЗ обаче в момента проблеми има във „Валентина”, „Марица”, „Росица”, „Радост” и „Еделвайс”. Синхрон 4 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Ще се използват съседните паркове, като площадките за игра ще бъдат оградени и охранявани. Никоя от тях няма да е на повече от 150 метра от градината, като маршрутът на децата до мястото за игра ще бъде само по тротоара. Синхрон 6 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив По-малко от 24 часа има Общината за да изпълни предписанията. Синхрон 7 – Илко Илиев – предс. на ОбС - Пловдив Синхрон 5 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Припомям, че проблемът ескалира, след като пазарджишката фирма „Термикс Ес” остави разкопани дворовете на 10 детски градини. Синхрон 8 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив В най-кратки срокове ще бъде избрана нова фирма, която да довърши дворовете, обеща Славчо Атанасов.  
БЛАНК  
  Че всички държавни институции ще бъдат хвърлени в политическа битка изказаха съмнения от ВМРО-НИЕ. Войводите заподозряха и РИОКОЗ след като вчера беше обявено, че ще бъдат затворени детските градини, в които текат рамонти.   
В/Р  
Тема: Според ВМРО-НИЕ държавни институции пречат на Община Пловдив
  ВМРО-НИЕ потвърждават думите на синдиката „Образование” към „Подкрепа” , че се завихря  борба между институциите, в която РИОКОЗ Пловдив тенденциозно търси медийни изяви в кампанийни действия срещу училища и детски градини. Синхрон-Слави Георгиев-ВМРО-НИЕ Войводите продължават да трърдят и че има социално напрежение заради искането от София на цалапица да бъде депониран още боклук Синхрон-Слави Георгиев От ВМРО-НИЕ призовават управляващите да върнат стария размер на акциза от 65 евро на 1000 къса. Защото пазарът е залят  с контрабандни цигари на цени от  2,00 до  3,00лв. за кутия. Така има непостъпилите приходи в хазната от акциз и ДДС за продажбите на 500-600 тона цигари месечно, които се реализират от сивия сектор, възлизат на над 100 милиона  
БЛАНК  
  Три месеца ревизори от Държавната финансова инспекция  се ровиха в дейността на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта” и не откриха никакви нарушения. Припомняме, че проверката бе разпоредена от финансовия министър Симеон Дянков след сигнал до премиера Бойко Борисов от мажоритарния собственик на ”Градски транспорт” Ангел Батаклиев. За куриоз единствената нередност е открита при насрещната проверка тъкмо във фирмата на Батаклиев.  
В/Р  
Тема: Без нарушения в „Организация и контрол на транспорта”
  Тримесечната ревизия е обхванала дейността на „Организация и контрол на транспорта” от началото на 2007-ма до края на 2009-та година. Синхрон 1 – Александър Константинов – зам.-кмет на Пловдив В 33-те страници на заключителния доклад не се споменава нито една нередност. Ревизията е включвала и насрещни проверки на всички фирми-превозвачи. Синхрон 2 - Александър Константинов – зам.-кмет на Пловдив Тук също не са открити нарушения. Освен дребни пропуски в документите на „Градски транспорт”.  Синхрон 3 - Александър Константинов – зам.-кмет на Пловдив Разликите обаче са минимални и не са се отразили в крайния резултат, така че субсидията е изплатена правомерно, е заключението на ревизорите.   
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Окръжна прокуратура – Пловдив постанови задържане за срок от 72 часа спрямо установения извършител на жестокото убийство на Роза Мачокова от гр.Пловдив.    Янко Шандъков е привлечен към наказателна отговорност за убийство, извършено в условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по начин, особено мъчителен за жертвата.   
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  3000 първокласници ще получат утре патриотично букваче от ВМРО-НИЕ. В края на учебната година първолаците ще бъдат изпитани на традиционния Изпит по родолюбие. Училищата ще получат като подарък и по едно българско знаме, както и специално писмо от кмета на град Пловдив – Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: За първокласниците пак има патриотично букварче от ВМРО-НИЕ
  Първото издание беше през 2006 г. Луксозното букварче се създаде по инициатива на Славчо Атанасов. Вкнижката под всяка буква стои бележита личност или важно събитие от историята на Родината ни. Шеговито- и тази година кметът няма да получи авторски хонорар. Синхрон-Слави Георгиев-ВМРО-НИЕ Букварът е с тираж 12 000 тази година. За разлика от друг път сега ще го разгърнат първолаци не само от Пловдив, но и от областта. Досега патриотичното букварче е разпространено в 60 общини на България, като от него се интересуват кметове на населени места, които нямат нищо общо с ВМРО – НИЕ. Синхрон-Слави В момента шестте районни организации на ВМРО – НИЕ в град Пловдив раздават букварчетата в училищата. Ако безплатните бройки се изчерпат желаещите могат и да си го купят от издадетлството. Цената е 3 лева  
БЛАНК  
  По всички изглежда, че следващите седмици ще минат под знака на заплахата за увеличаване цената на градския транспорт. Припомняме, че вчера превозвачите казаха кратко и ясно „искаме 20 лева карта или по-големи субсидии”. Кметът Славчо Атанасов каза „не”. Засега.  
В/Р  
Тема: Една различна гледна точка за транспорта
  Жестоката истина е, че градският транспорт се нуждае от по-големи субсидии – дали парите ще отиват директно в превозвачите или част от тях ще дадат пътниците е второстепенен въпрос. От икономическо, но не и от политическо значение. Преди избори само идиот може да бръкне в джоба на най-активния електорат. Вероятно ще се бръкне в бюджета – тоест в джоба на всички ни. Големият проблем е, че вече частният транспорт зависи изцяло от прогресивно увеличаващи се субсидии. Тогава защо беше нужна приватизация?Всъщност не са виновни частниците. Виновни са пътниците.Пътниците, които загубиха доверие в обществения транспорт, докато той мъчително умираше и на никой не му пукаше. Когато се наливаха общински пари, за да се направи смъртта по-лека, и ни лъжеха, че поредното ново ръководство ще вдигне мъртвеца на града. И пловдивчани започнаха да се спасяват индивидуално. Всеки трети пловдивчанин има вече кола и се придвижва с нея. Ако тя се развали, той се върти на автобусната спирка като муха без глава, защото не може да разбере коя линия минава оттук, през колко минути, кога е първият и кога последният курс.10 години в Пловдив няма не само спирки, но и разписания. Поради тази причина нашата телевизия започна да излъчва разписанията на градския транспорт.Освен пътниците са виновни и частните предприемачи. Те изчислиха, че им излиза по евтино да си организират собствен  транспорт вместо всяка сутрин да слушат оправдания от типа "закъсня ми автобуса".Вгледайте се през деня - из града обикалят празни огромни автобуси, някои чак двуетажни, макар на втория етаж от години не се качва никой.
Обикалят тролеи - чудовища с 1-2 души вътре. Обикалят екологично, но всъщност повече пречат, отколкото помагат.
Не е ли по-удачно да се съкратят всички маршрути и да се направи една обиколна линия - както 8 и 28 едно време.
Ще обикалят автобусите из града и задължително ще минават през Централните и Рогошките гробища. Защото посетителите на гробищата са последната жива част от пътникопотока.
 
БЛАНК  
Цената за влизане с личен автомобил в гробищните паркове скочи двойно – сигнализира наш зрител. Досега цената, която плащаха шофьорите, беше 0.50 стотинки, но от скоро с решение на общинския съвет цената е 1лв за използване на гробищния паркинг.  
В/Р  
Тема: Цената за влизане в гробищата с кола в гробищата скочи двойно
  От Общинското предприятие отказаха да застанат пред нашата камера. Но за тях новата цена от 1 лв е просто поредното решение на Общината, което те са длъжни да изпълнят. Срещу левчето, което плащат на входа, шофьорите получават касова бележка, така че всичко е законно. Срещу нея може да се влиза многократно през целия ден. Какво мислят за тази такса пловдивчани? Синхрон 1 : ЦИГАНКА  Има ли изобщо подобни такси в чужбина? Синхрон 2: БАБА Другия проблем, за който ни сигнализираха зрители, е ,че разни началници и чиновници, чиито коли имат общински пропуски нагло отказват да платят левчето. Обяснение им е, че предприятието е под шапката на общината и те не трябва да плащат – така, както могат да се возят безплатно в градския транспорт. Отделен въпрос е, доколко в гробищата изобщо трябва да се допускат коли – освен тези, които возят инвалиди и възрастни граждани.  
БЛАНК  
  Една от най-утвърдените школи по поп и джаз пеене, Нов музикален център, навърши 10 години...

В/Р  
Тема: 10 години Нов музикален център

Стотици приятели и почитатели се събраха, за да присъстват на един прекрасен празник - 10 годишния рожден ден на Нов музикален център. На сцената пред Общината се изявиха талантливи изпълнители на от 7 до 27 години. В годините през школата се преминали над 100 талантливи младежи... Млади таланти, които под професионалното ръководството на вокалния педагог - Радиана Задума, вече имат своите големи сцени и изяви... Група "032", големият талант на България - Богдана Петрова, фолк певицата Цветелина Янева, солистът на рок група "Ренегат" - Константин Кацаров са само част от имената на вече известни личности в музикалния бизнес на България. На концерта, по повод 10-я рожден ден на Нов музикален център, прозвучаха най-големите летни хитове, участваха Биг бенд Пловдив, балет "Електра", както и стотици фенове, които пееха с изпълнителите на сцената... И които не се разпръснаха, въпреки дъжда във втората част на концерта.
На финала всички се качиха на сцената, за да прозвучи "We are the world" на М. Джексън... Един красив и достоен финал за един 10 годишен рожден ден...
 
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува кметът на район „Южен” Александър Колев. От 19,15 В НАРЪЧНИК НА НОСТАЛГИКА ще си спомним за ….гащите и чорапите от едно време. 20.50 е Дух итяло с Маг Мариела, а от 21.30 В минутите на Тодор Христев заПловдив гост на водещия ще бъде председателят на Общинския съвет Илко Илиев. Още за боклука и детските градини. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.Отновинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567627
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930