Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2010 17:41 - новините-15 септеврми, сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1198 Коментари: 0 Гласове:
1



НОВИНИТЕ – 15 септември 2010 сряда  
   
  И в първия учебен ден миришеше на боклук.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 15 септември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  „Някои хора в нашата държава се взеха за Богове”- каза днес Славчо Атанасов по повод развихрящата се „воняща война” и новите 30 хиляди тона боклук, които Пловдив трябва да приеме от София. Според кмета се действа на римския принцип :”Каквото е позволено на Бога, не е позволено на хората и воловете”. Община Пловдив ще обжалва във Върховния административен съд решението на министерския съвет.  
В/Р  
Тема: Сл.Атанасов:”Ще набуча на кол решението на МС, ако не преведат парите за боклука”
  Кметът е бесен , защото по   изключително груби и нагъл начин София налага на Цалапица да бъде депонирани още бали. Пловдив е прескочен въпреки помощта с приемането на първите тонове. Тогава София е била заплашена от глоба 50 милиона евро за неплавилно съхранение. Сега обаче Атанасов няма голям избор като кмет трябва да спази закона Синхрон-Славчо Замерването на „Водстрой”е ясно-има свободни 120 хиляди тона на сметището каза Атанасов. Но софианци припомнят, че в края на годината от Пловдив дават данни за 411 хиляди свободни тона Синхрон-Лилия Таскова-отдел „Екология” В община Пловдив не са получавали и официално искане от министерството или от РИОСВ за остатъчния капацитет на Цалапица Синхрон-Славчо –кмет Сега Пловдив депонира на месец 6 хиляди тона в Шишманци и 6 хиляди в Цалапица Синхрон-Славчо –копие Приетия досега столичен боклук е 300 хиляди тона. Което си е едно пловдивско тепе-смята кметът Атанасов     
БЛАНК  
  Ето и обратната позиция: „Атанасов през последните месеци се опитва да вкара Пловдив в мисловна обсада и убеждава хората, че градът ни е обкръжен от врагове на държавно и централно ниво, което не е най-добрата политика”.   
В/Р  
Тема: Тотев за столичния боклук
  СИНХРОН 1: инж. Иван Тотев – Областен управител на Пловдив Проблемът със столичния боклук ще се разисква на утрешната извънредна сесия, но според Тотев винаги има алтернативен вариант. СИНХРОН 2: инж. Иван Тотев – Областен управител на Пловдив Областният управител също така каза, че няма информация за провеждане на протести и бунтове в селищата около Цалапица срещу приемането на столичните отпадъци.  
Бланк  
  Подробности по темата очаквайте в предаването „Зад кулисите” тази вечер с гост областният управител Иван Тотев. А утре от 9 часа ще предаваме извънредната сесия на Общинския съвет на живо.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Всички 10 детски градини, който бяха заплашени от затваряне заради ремонт на дворовете, от утре отварят врати. Решението беше взето след съвместна инспекция между РИОКОЗ и Община Пловдив. Родителите трябва да бъдат спокойни, за безопасността на децата им ще бдят гадровете от Общинска охрана.   
В/Р  
Тема: Детски градини няма да бъдат затварят, от утре –приемат деца
  В 7.30 часа започна инспекцията на делегацията- директорката на РИОКОЗ Ваня Танчева-Манчева, Славчо Атанасов, председателят на Общинския съвет Илко Илиев. 2 дни след като здравната служба заплаши, че ще затвори градините всичките условия са изпълненени. Проблемна е само „Радоста” в Съдийския квартал. Заради липса на алтернативна площадка децата ще бъдат извозвани с автобуси до гребната база  Сихрон 1-Славчо Атанасов-кмет на Пловдив Реакцията е мигновенна и след почти денонощна работа детски градини няма да се затварят Синхрон-Славчо „За жалост законът не винаги е съвършен и некоректна фирма участва с други 15, даде няй-ниска оферта и беше избрана за изпълнител. Но не винаги евтиното е добро”-е един от изводите, който си вади кмета от скандала Синхрон-пак Славчо Кметът добави и че не е очаквал РИОКОЗ чак да затваря площадки. Но според Атанасов , който не назова имена, не е тайна, че държавни институции се опитват да пречат на Община Пловдив .   
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  С моркови възпитаниците на езикова гимназия „Иван Вазов” посрещнаха новобранците. Сред тях бе и кметът Славчо Атанасов .  
В/Р  
Тема: Славчо Атанасов откри учебната година в руската гимназия
  Като пъстър букет бяха учениците от руската гимназия. Момичета като за първа страница на еротично списание, момчета досущ излезнали от клип на Джей Зи. С ризи, блузи, вратовръзки и гуменки-кой каквото му е на сърце. Но и с настроение Атмосфера-знаме Докато вървеше официално тържество-слова, поздравления и ритуали младежите клюкариха за отиващото си лято и правиха планове за готините си съученици. Но изслушаха кметът Славчо Атанасов Атмосфера-кмет По своя си начин учениците показаха на класните одобрението си-едни бяха с много цветя, други само с букечте Синхрон-Анелия Митева-учител Не чакаха песните , танците и мажоретките. Учениците бяха приготвили морковите за зайците и рано ги изстреляха Синхрон-Марияна Димитрово-директор на ЕГ”Иван Вазов” Мащабен ремонт на училището и общежитието е равносметката на ръковоството за лятото. Купони и нови гаджета пък отчетоха учениците.   
БЛАНК  
  Областният управител Иван Тотев и кметът на район Източен Петър Петров откриха учебната година в Начално училище „Петко Рачов Славейков”  
В/Р  
Тема: 15 септември за най-малките
  Иван Тотев отново прекрачи прага на своето начално училище, за да поздрави развълнуваните ученици, учители и родители. СИНХРОН 1: инж. Иван Тотев – Областен управител на Пловдив Кметът на район Източен също пожела на добър час на първокласниците. СИНХРОН 2: Петър Петров – кмет на район Източен За днешния празник талантите от Начално училище „Петко Рачов Славейков” подготвиха песни, танцови изпълнения и стихотворения. Атмосфера – стихотворение – Мирослав  
БЛАНК  
  В СОУ „Св.Св. Климент Охридски” първият учебен звънец беше бит от първокласник. Новата учебна 2010/2011 година започна с час на класния, а реално учебните занятия се подновяват от утре.  
В/Р  
Тема: : Откриха новата учебна година в СОУ „Св.Св. Климент Охридски”
  Началото по традиция започна с посрещане на знамето на училището. За разлика от други училища в стремежа си да увлекат учениците си ръководството беше заложило на..Бог. Отец Еленко благослови момчета и момичетата и им пожела безпроблемно обучение. Синхрон 1: ОТЕЦА Тъжеството продължи с рицитал и музикални изпълнения на ученици. Директорът на училището поздрави специално първолаците. Синхрон 2: Здравко Димитров- директор на СОУ „ Св. Климент Охридкси” В края - ученици влезнаха по класните стаи, за да разберат програмата за утрешния ден.  
БЛАНК  
  Освен първолаци, в СОУ „Братя Миладинови” днес посрещнаха и нов директор.  
В/Р  
Тема: 15 септември в СОУ „Братя Миладинови”
  Новият директор на СОУ „Братя Миладинови” Румяна Петрова сподели, че се чувства почти като поверените й първолаци. Синхрон 3 – Румяна Петрова – директор На сериозен тест беше поставена Петрова още в първия си работен ден. На тържеството дойде началникът на Регионалния инспекторат по образованието Павлинка Кацарова. Синхрон 1 – Павлинка Кацарова – началник на РИО А учениците – те се радваха, че пак се събират и тъгуваха по лятната ваканция, която догодина може да свърши още на 1-ви септември. Идеята е това стане за сметка на по-дълги Коледна и междусрочна ваканции. Синхрони 5+4+6 Подобни житейски дилеми засега са далеч от първолаците. Те обаче неминуемо ще дойдат. Ако са търпеливи и ученолюбиви, в училище ще ги научат как да вземат правилните решения в режните моменти и ще им посочат пътя, как да станат достойни мъже и жени... Тогава, вече напуснали родното училище, те ще се обърнат назад и ще си спомнят първия учебен ден. Чувството ще бъде друго, но топлотата в спомените ще остане... Дотогава обаче има много време.. Сега е ред да се учат буквите и цифрите. От там започва всичко... Атмосфера – звънец  
БЛАНК  
  Докато обаче учители и ученици си честитиха днешният празник имаше и недоволни. Не само стари, но и млади се възмутиха от външния вид на някои от учениците. „Сутринта са излезнали от бара и направо на училище”-обобщиха моралисти.  
В/Р  
Тема: 15 септември в СОУ „Братя Миладинови”
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Сега още една празнична новина, но за почитателите на рока. Най-успелият български рок-музикант в световен мащаб Николо Коцев стартира днес мини турне включващо концерти във Варна, София и Пловдив. „Брейзън Абат” е авторски проект на българина, в чийто състав блести името на легендарния певец Джо Лин Търнър.  
В/Р  
Тема: „Брейзън Абат” и Джо Лин Търнър с концерт в Пловдив
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Завършваме с една тъжна новина. След тежко и остро боледуване днес почина проф. д-р Желязко Иванов Христов- преподавател, национален синдикален лидер и значима личност с академичен дух. Пловдивчанин, възпитаник на Руската гимназия.  
В/Р  
Тема: Почина Желязко Христов
         Ректорът доц. д-р Г. Паскалев, ръководството, преподавателите, и служителите на Университета са дълбоко покрусени от кончината на професор Желязко Христов. Ще бъде оказана пълна подкрепа и съдействие на семейството и близките на професор Христов в този тежък житейски момент за тях.        Дните, 16 и 17 септември са обявени за дни на траур на територията и базите на Медицински Университет – Пловдив.       Поклонението ще се извърши на 16 септември от 21.00 ч. в дома на покойника в село Рогош. Опелото и погребението ще бъдат на 17 септември от 10.00 ч. в църквата на село Рогош.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува кметът на район „Тракия” Гиньо Матев. От 19,15 е Зад кулисите с Иван Тотев. От 21.50 е дух и тяло с Маг Малина.    От 23,00 часа в младежкото предаване  18+ Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.  


Тагове:   сряда,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552132
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031