Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2010 16:54 - новините-16 сепетември, четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1958 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 16 септември 2010 четвъртък  
   
  На днешната сесия се чуваха такива люти закани към управлението на Бойко Борисов, че чудно как то не падна. На моменти бяхме на крачка от обявяването на нова Източна Румелия. А всъщност се решаваше съдбата на софийския боклук и на пловдивското сметище.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 16 септември.В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
На днешната извънредна сесия съветниците задължиха кмета Славчо Атанасов да внесе  дата за закриване на сметището в Цалапица, но преди да се приемат столичните бали. Съгласно решението, което беше прието с 33 гласа ЗА и 6 Против  отпадъците изцяло ще се извозват към Шишманци, но не по-късно от 1 юни 2011 г. Съветниците избраха със свое решение временна комисия начело с Илко Илиев, която да преговаря с Министерски съвет за интересите на Пловдив, в това число за депониране на столичните бали. Политическият дебат стигна такива висоти, че се наложи омбудсманът на Пловдив Юлия Юрдекова да вземе думата и да призове за мъдрост и за повече внимание към проблемите на обикновените пловдивчани. Разберете се! – призова тя и припомни любимата мисъл на своя приятел от детинство – напусналия ни онзи ден Желязко Христов: „Няма начин да няма начин”.  
В/Р  
Тема: Пловдив не иска софийски бали
  ГОТОВ
БЛАНК  
  „Политически спекулации” и „явна клевета” нарече Павлинка Кацарова обвиненията, отправени по неин адрес през последния месец. Припомняме, че председателят на Общинския съвет Илко Илиев изнесе данни, че Кацарова е работила едновременно на две места – Техническият университет и Инспектората по образованието - на пълен трудов договор, на което няма право като държавен служител, за което Илиев е сезирал компетентните институции.  
В/Р  
Тема: Павлинка Кацарова отговаря на обвиненията.
  Павлинка Кацарова съобщи, че е поискала официално становище по казуса от Инспекцията по труда, което гласи: Синхрон 2 – Павлинка Кацарова - общ. съветник от ГЕРБ Според Кацарова нападките по неин адрес са политически. Синхрон 1 - Павлинка Кацарова - общ. съветник от ГЕРБ Павлинка Кацароваразкри пред медиите и своите доходи Синхрон 4 - Павлинка Кацарова - общ. съветник от ГЕРБ В подкрепа на думите си, Кацарова се беше въоръжила с купища документи. Синхрон 3 - Павлинка Кацарова - общ. съветник от ГЕРБ Ако ръководството на ГЕРБ прецени, аз не се притеснявам да си подам оставката като общински съветник, каза Кацарова и допълни, че за нея най-важното е да изчисти доброто си име.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  „Каня районите кметове всеки петък заедно да си пием кафето”-така кметът Славчо Атанасов призова след първата съвмества среща от 1 година Здравко Димитров, Райна Петрова, Ина Филипова, Петър Петров, Александър Колев и Гиньо Матев да не блокират повече оперативките на Община Пловдив. От ГЕРБ не са ентусиазирани от поканата, но ще го направят в името на Пловдив.   
В/Р  
Тема: Сл.Атанасов и районите кметове заровиха „томахавката”, ще пушат ли лула на мира?
  Припомняме, че кметовете освовно от ГЕРБ не ходят на оперативки в Община Пловдив. Те казват, че   искат да разговарят със Славчо Атанасов , а не със заместниците му. След 1 година и много разменени реплики днес срещата имаше, а най-доброто е, че на 5 октомври предстои съвместно гледане на бюджета Синхрон-Ина Филипова-кмет на район „Северен”+Славчо Атанасов-кмет на $район Северен” Атанасов е предложил срещите в петък, но според районите кметове не им е дала думата. И не са коментирани неотложните проблеми-детски градини и липсата на пари за текущи нужди Синхрон-Славчо Атанасов-кмет на Пловдив +Райна Претрова-кмет на район „Централен”+Петър Петров-кмет на район „Източен” Александър Колев се надява това да не е политичеки ПР Синхрон-Ал.Колев-кмет на район „Южен”+Гиньо Матев-кмет на район „Тракия” Кметовете от ГЕРБ поставят своеобразен тест пред Атанасов- искане за обследване на училища с пари от фонд „Козлодуй” Синхрон-Здравко димитров-кмет на райно „Западен”   Славчо Атанасов някак насила призна, че е доволен от срещата. Вероятно, защото райкметовете от ГЕРБ искат време да обмислят предложението. „Както от ВМРО гледат всяко наше предложение на политически съвет.”-завърши Райна Петрова  
БЛАНК  
  По време на сесията учители и ученици от вечерната гимназия „Христо Смирненски” протестираха срещу преустановяването на приема на ученици за 8-ми и 9-ти клас. Началникът на Образователния инспекторат обаче остана непреклонен.  
В/Р  
Тема: Нередности във Вечерната гимназия
  Инициативният комитет настоя заповедта да бъде отменена, тъй като към момента има достачен брой желаещи да се запишат, дори в няколко паралелки. Какво смята обаче началникът на инспектората по образование: Синхрон 7 – Павлинка Кацарова – началник на РИО За желаещите да учат вечерно или задочно има алтернатива: Синхрон 6 - Павлинка Кацарова – началник на РИО Общо 15 са нарушенията, установени при четирите проверки по сигнали във Вечерната гимназия Синхрон 5 - Павлинка Кацарова – началник на РИО Павлинка Кацарова обеща, в най-скоро време да изнесе данни за фрапиращи нередности, установени при проверките в пловдивските училища.  
КАШ СЪДЪТ НА ФОКУС
 
БЛАНК  
       Пловдивският окръжен съд взе по отношение на 41 - годишния Янко Шандаков мярка за неотклонение “ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА “. Срещу него е повдигнато обвинение, че умишлено е умъртвил 45 - годишната Роза Мачокова и деянието е извършено с особена жестокост, по особено мъчителен за пострадалата начин и при условията на опасен рецидив. Подсъдимият направи самопризнанията, а съдът прецени, че е налице реалната опасност той да се укрие и да извърши престъпление. Шандаков, който е клошар има 3 предишни осъждания за кражби и убийство, причинено по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.     
КАШ КРИМИНАЛНИ
 
БЛАНК  
  Служителите от РУП – Асеновград иззеха 17 500 кутии с цигари без акцизен бандерол вчера. Папиросите от марката „Капитал” са били намерени скрити в тайник в буса на 28-годишен асеновградчанин. Той е задържна в ареста и срещу него е образувано дознание.
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Жена е с комоцио след пътен инцидент между Пловдив и Куклен. Товарен автомобил „МАН” с прикачено ремарке, при изпреварване ударил със стърчащо желязо велосипедистка. Пострадалата е била откарана в болница  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Големият храм "Св.Княз Борис Покръстител" в Тракия очевидно няма да го бъде. Със сигурност започнатият строеж ще остане като един паметник на грандоманията. Идеята да гоним "Александър Невски" и да се класираме на първо място на Балканите по най-голям храм се оказа непосилна. Едва ли някой ще потърси отговорност за похарчените народни пари.  
В/Р  
Тема: След грандоманията –разумно решение
  Строежът бе забатачен още повече по времето на днешния митрополит дядо Николай, който обяви проекта за неканоничен. Промяната му се оказа трудна работа. Общинският съвет щедро отпусна пари преди няколко години, но и тяхното реализиране се оказа проблемно. Дядо Николай си поиска парите напук на законите, но се оказа, че едно е да има пари, друго е да се получат, трето и четвърто да бъдат изхарчени законно.
Кметът на района Гиньо Матев обяви снощи в "ТВ омбудсман" една мъдра идея, която върви бързо към реализация.
СИНХРОН-ГИНЬО МАТЕВ
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува кметът на район „Западен” Здравко Димитров. От 19,15 е магазин за имоти, пари и идеи 19:50-ще видите репортажен запис от днешаната сесия, който ще продължи и след новините в 20.30. От 22,50 в  18+  въпросът ще бъде хаос музика, чалга или рок.   Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.Отновинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567486
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930