Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2010 16:26 - новините-17 септември , петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 805 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 17 септември 2010 петък  
   
  Как отеква ехото от вчерашната плровдивска общинска сесия, посветена на софийския боклук.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 3 септември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  След ожесточени дебати вчера управляващото мнозинство в Общнския съвет реши да отмени принципното си съгласие да приемем новата порция софийски боклук. Прието бе и радикалното предложение на съветника от ДСБ Спас Гърневски да се върви към бързо затваряне на сметището в Цалапица. В предаването ЕДНА ПЛОВДИВСКА СЕДМИЦА съветникът от ВМРО НИЕ Камен Шишманов се усъмни в целесъобразността на едно такова решение.  
В/Р  
Тема: Да бързаме ли със затварянето на сметището в Цалапица?
  Откъс от ЕПС  
БЛАНК  
  В същото предаване съветникът от ГЕРБ Надя Танева попита Камен Шишманов какво ще стане , ако в понеделник случайно дойдат милионите от София? Тези милиони, около които се върти цялата политика в Пловдив? Трудно е да се повярва, че това може да стане, но все пак – да доживеем до понеделник и да видим провокация ли са думите на Надя Танева или тя има нещо предвид?  
БЛАНК  
  Според СДС пък от цялата сага със софийския боклук печелят главно фирмите, организиращи екскурзиите на балите из цялата страна. Днес в Пловдив лидерът на сините Мартин Димитров предрече, че това далеч не е краят на вонящия спор.    
В/Р  
Тема: СДС: „От софийските бали печелят само фирмите, които ги карат!”
  Горчива перспектива пред Пловдив предвиди Мартин Димитров: Синхрон 3+4 - Мартин Димитров – лидер на СДС Единственото решение според СДС е София да си построи завод за преработка на отпадъци. Сините предлагат промени в Закона за Сметната палата. Синхрон 1 – Мартин Димитров – лидер на СДС Сериозен лобизъм видяха от СДС в Закона за автомобилния превоз. Синхрон 2 – Мартин Димитров – лидер на СДС От СДС се опасяват, че това ще доведе до увеличаване на цените на билетите, заради по-малката конкуренция в бранша.  
КАШ СЪДЪТ НА ФОКУС
 
БЛАНК  
  Пловдивският окръжен съд отказа да уважи молбата на кмета на гр. Садово Марин Йосифов за отмяна на наложената му мярка отстраняване от длъжност.  Срещу него е повдигнато обвинение, че като член на Комисия по провеждане на открита процедура за възлагане на обществена поръчка е пискал подкуп, за да повлияе фирма да бъде избрана за победител в окнкур за канализация.   Пловдивският окръжен съд намери, че не е отпаднала необходимостта от така взетата мярка за процесуална принуда.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  При проведена специализирана операция служителите от Трето РУП са иззели 3000 кутии с цигари без акцизен бандерол вчера.
На ул. Дилянка е бил спрян за проверка лек автомобил Фолксваген Голф. В колата са били намерени 500 кутии с папироси от марката Капитал. Междувременно около 13 часа при претърсване в ремонтната работилница на бул. Независимост са били открити 1500 кутии с цигари от същата марка. От жилището на 71-годишна жена пък са иззети общо 1000 кутии.
 
БЛАНК  
  Пенсионерка е била измамена от мним социален работник. Вчера в РУП – Стамболийски 78-годишна жена от Златитрап е съобщила, че  в дома й дошъл непознат мъж, който се представил за служител от социалната служба. Той уверил бабата, че ще я включи в списък за социални помощи и поискал такса от 2000 лева за да й увеличи пенсията. Зарадвана възрастната жена предала на измамника исканата сума, без да се усъмни в думите му.  
КАШ ЗРИТЕЛИ НОВИНАРИ
   
БЛАНК  
  В края на месец май със 150 колчета беше отцепена зелената площ на бул Източен, за да не може да се паркира безразборно.  Днес нашият екип провери какво е състоянието на 70 метровият участък, който трябваше да бъде  затревен с храсти и райграс и да се полива.  
В/Р  
Тема: Дори с колчета не успяха да спрат безразборно паркиране
  Основната идея на „Паркове и градини” за свършеното на 18 май беше не само да се стопира незаконното паркиране, но и да се помисли за чистотата. Синхрон-Георги Димитров Днес никой не помни вече, че глобата за спиране в зелени площи и между 200 и 500 лв. И пак се паркира кой къде свари. Нали всички са с увреждания-кой мозъчни кой седалищни и не могат да повървят 20 метра до фризьорски салон или магазин под блока Синхрон-Георги Димитров  Хората, които живеят в блока нямат алтернатива-мястото преди за паркиране сега е заето от метални гаражи. Синхрон-Таню Паралингов Колчетата стоят , но за съжаление вършат работа само наполовина. Но и се питаш защо ли стоят-пазят суха трева Синхрон-Петър Димовски От „Паркове и градини” признаха, че липсата на система за напояване е един от най-големите проблеми наред със липсата на техника и хора за кастренене на дървета.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Имало едно време в един прекрасен град един невероятно благороден човек. Той бил достолепен, богат и уважаван и смятал, че богатството служи, за да върши добри дела. Затова цял живот давал на съгражданите си – построил ясли, болница, детски санаторуим и свръхмодрен Дом на здравето. Оставил и имоти, които да ги издържат, защото за бедните всичко било безплатно. Хората го благославяли, а когато починал, целият град, ридаейки, го придружил в последния му път. После в красивия град дошли хора, които систематично разрушили всичко построено и заграбили завещаните имоти. Споменът за благородния богаташ не им се нравел и направили всичко, за да го унищожат. Градът е Пловдив, времето – не много отдавна, а дарителят – Димитър Кудоглу. Малцина днес помнят името му. Това обаче скоро ще се промени.  
В/Р  
Тема: Паметник на Кудоглу
  Група пловдиски бизнесмени се заеха да реализират идеята за паметник на Димитър Кудоглу. Мястото е близо до Цар Симеоновата градина. Два екипа участваха в конкурса и преставиха две коренно противоположни идеи. Екипът под ръководството на скулптора Иван Тотев показа динамичен, делови, решителен мъж, с развят балтон, който идва да за да даде на хората, но и същевременно да попита съхранихме ли дареното. Зад него е разположена рамка с ажурно изображение на дом „Кудоглу”. Синхрон 1 – арх. Никола Балджиев Така, както от делото на Кудоглу са останали само старите снимки и спомените. Специалистите коментираха, че фигурата води не само към историята на самия Кудоглу, но и към историята на града. Синхрон 2 – арх. Никола Балджиев Композицията ще е от бронз и гранит, ще струва 180 хиляди лева и ще бъде изпълнена за 120 дни. Композицията на екипа под ръководството на Николай Савов ще е готова за 300 дни, ще струва 200 хиляди лева и ще е от бронз и врачански камък. Фигурата е седнала, като идеята е да внушава спокойствие и достойнство. Намекът за делото му е решен по различен начин. Синхрон 3 – Николай Савов - скулптор  В началото на идната седмица 11-членно жури ще избере екипът-победител. По неофициална информация симпатиите на специалистите, присъствали в залата, клонят към първия проект.  
БЛАНК  
  Наш екип в момента довършва документален филм за личността и делото на Димитър Кудоглу. Очаквайте премиерата му през октомври.  
БЛАНК  
  Днес се простихме с нашия съгражданин – председателят на КНСБ Желязко Христев. Намерихме в нашия архив запис от едно негово телефонно обаждане в дните, когато празнувахме 45-тата годишнина на неговата любима Руска гимназия. Тогава го попитахме дали още си пази акордеона, с който огласяше всички ученически тържества. Ето какво ни отговори.  
В/Р  
Тема: В памет на Желязко Христов
  ГОТОВ-Откъс от ЕПС  
БЛАНК  
  Следва поглед към програмата през уикенда. Утре от 13,00 часа ПРЕДАВАНЕТО  Ася в страната на талантите е посветено на рок музиката. В неделя от 14,30 гостите са младежки духов оркестър от село Труд  , а от 21,40 е юбилейния концерт на танцов ансамбъл „Дилянка”     
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. По изключение тази вечерняма да има ГОЛЯМАТАИГРАЧКА. След прогнозата за времето продължаваме с първа серия на документалния филм „Историята на нацизма” Втората серия ще излъчим също тази вечер от 21.25 От 19,15 е обзорното политическо предаване Една Пловдивска Седмица. Гости са ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ Надя Танева от ГЕРБ и Камен Шишманов от ВМРО-НИЕ. От 20,50 е документалият филм ЖЕНИТЕ ВЛАДЕТЕЛКИ Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.Отновинарския екип, от мен Васил Трайков -  приятна вечер.  


Тагове:   петък,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567618
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930