Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2010 17:53 - Новините - 20 септември 2010, понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 20 септември 2010 понеделник    
   
  Сред българските младежи преобладават „петьовците”! За това феодалните старци от Българската академия на науките измислиха робот за оплождане на жени. Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 20 септември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Родните младежи не стават за „онази работа”. Това е преобладаващото мнение на младо и старо коментирало темата пред нашата камера. Вижте:  
В/Р  
Тема: „Петльовци” преобладават сред младите
  АНКЕТА- ГОТОВА  
БЛАНК  
  Ще помагаме на младите докато имаме сили още някоя година, а след това…. На помощ идва изобретение на учените от Българската академия на науките.  
В/Р  
Тема: „Робот” прави бебета
  Робот , който ще е в помощ на докторите при оплождане на безплодни жени по метода Ин Витро, ще покаже по време на панаира в Пловдив Българската академия на науките. Това обяви днес шефът й академик Никола Съботинов. Синхрон: акад. Никола Съботинов- ръководител на БАН Той е екипът му бяха гости на кмета. Самият Славчо Атанасов даде идея за вестникарските заглавия. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Въпреки това шефът на БАН успокои: Синхрон: акад. Никола Съботинов- ръководител на БАН Академията ще представи над 100 изобретения на 30 свои института по време на панаира. Академик Съботинов се оплака от спряното финансиране на науката през последните три години. За това масрафа на феодалните старци от академията, както ги нарича финансовия министър Симеон Дянков, по време на престоя им по време на изложението ще поеме пловдивската управа.  
Бланк  
  Името на академик Никола Съботинов нашумя преди месец, когато беше разкрито, че секретарката му се разписва срещу 1 500 лева месечно. В БАН тя вземала 1 200 лева, останалите си ги докарвала по граждански договори от институтите по океанология и хидрология във Варна. Днес Съботинов уточни, че не става въпрос за секретарката му, а за началничката на кабинета му. Според него, месечното й възнаграждение е твърде ниско за работата, която жената върши. Съботинов нямал никакво намерение да се разделя с нея, призна той пред репортер на Пловдивската телевизия, но отказа да застане пред камерата ни.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Временната комисия начело с Илко Илиев, която Общинският съвет избра в четвъртък, ще преговаря с Министерския съвет и Бойко Борисов само за парите, които София дължи за приетите бали на сметището в Цалапица. Първото предприето действие ще бъде писмо с искане за среща - обявиха днес след заседанието съветниците, избрани да защитават интересите на Пловдив.    
В/Р  
Тема: Комисия ще преговаря с Бойко Борисов и МС за непреведените пари за боклука
  Припомняме, че на извънредна сесия в четвъртък съветниците задължиха кмета Славчо Атанасов да внесе дата за закриване на сметището в Цалапица. Съгласно решението, което беше прието с 33 гласа ЗА и 6 Против отпадъците изцяло ще се извозват към Шишманци. Днес комисията за защита на интересите ва Пловдив имаше заседание и 2 решения- приеритета на преговорите и писмото до министерския съвет Синхрон –Илко Илиев –председател на ОбС-Пловдив Дани Каназирева пък окомплектова документите до съда и подготвя жалби и сигнали. Синхрон –Дани Каназирева-независим общ.съветник Спас Гърневски, по чието предложение се закрива сметището и се оставя за резерв, е изразил пред Илко Илиев силното си безпокойство камионите все пак да не тръгнат с думите „Обади се да не пропусна блоката”. „Протестът също е форма на демокрация”-каза Гърневски по повод изказванията на Фъндъкова за такса на пловдивски коли с София       Синхрон-Спас Гърневски-общ.съветник ДСБ Провителството трябва да преведе по сметката на община Пловдив 25 милиона лева за депонирането на столичния боклук.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
  В село Стряма се състоя панихида-възпоменание за жертвите от района, избити без съд и присъда веднага след 9 септември 1944 година. Представена бе и новата книга СТРЯМА – ВТОРИЯТ БАТАК.  
ВР сТРЯМА  
  РЕПОРТАЖ - готов    
БЛАНК  
  Община Пловдив може да изпусне 1 милион лева по европроект „Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие”- алармираха днес от пловдивския съюз на архитектите.  От бранша имат вече предложение, администрацията не отговорят цял месец.  „По-добре ние, отколкото самозванец да мине и да направи халтура”-каза  Хубена Салджиева-заместник председател на сдружението.  
В/Р  
Тема: Архитектите в Пловдив :”Трудно се работи с община Пловдив”
  Още преди месец зам.кмета Ал.Долев информира за програма на ЕС, която позволя големи градове като Пловдив да направят генерална концепция по градоустройството и развитие на зони вграда от екологично, стопанска и социална гредна точка. Синхрон- Ал. Долев –зам кмет /надпис архив от 30.08/ Съюза на архитектите в Пловдив са притеснени- до 1ноември т.е. за по-малко от 40 дни,   трябва да се определят  зони за развитие. А и е добре те  да са обсъдени в обществото Синхрон-арх.Илко Николов-председател на САБ-Пловдив+арх.Хубена Салджиева-зам.председател на САБ-Пловдив Идеята на архитектите е плана на Пловдив да е 4 големи зони като гръбнака да е около Марица Синхрон-арх.Илко Николов-председател на САБ-Пловдив За да види администрацията от Община Пловдив, че архитектите в града работят качествено, са подредили избожба на централния площад по повод 45 годишнината на сдружението.   
БЛАНК  
  Ще има ли в четвъртък общински съветници с велосипеди на работата? Кои пловдивски избраници ще завъртят педали по повод европейския ден без автомобили- ще разберем в четвъртък преди сесията. Идеята Илко Илиев и колегите му да „яхнат” колелата е на сдружение „Велосити”  
В/Р  
Тема: Искате ли и вие Пловдив чист! Решението е във велосипедите
  Постепенно Пловдив трябва да се превърне в град на велосипеда, иначе рискува задрътването и смога на другите големи градове. В спасението се включват и ентусиастите на колела от сдружението „Велосити” Синхрон-Агоп Дадикозян-председател на „Велосити”-Пловдив Евпорейският ден без автомобили 22 септември сдружението ще отбележи със велошествие и игри и програма, за която се предвижда затваряне на „Гладстон” от 10 до 14 часа Синхрон-Тодор Христев-граждански комитет „Пловдив”+Агоп Дадикозян От сдружението няма да спрат дотук, самите те казват „когато колоездачите станат много започват да ги забелязват”. Но и предлагат решение-дървото пауловния. То издържа климата в България и расте бързо     Синхрон-Боян Ангелов-сдружение „Велосити” Поучване пък сочи, че шофьори, които веднъж са сменили колите с велосипед разбират, че това е по-ефикасния начин за предвижване. Вероятно си струва поне да пробваме-като за начало на 22 септември сряда  
БЛАНК  
  Агоп Дадикозян ще бъде гост на младежкото предаване 18+ утре от 14.30 на живо.  
   
  Две нощи и един ден ще бъде Нощта на музеите и галериите тази година. Тя ще се проведе през уикенда.  
В/Р  
Тема: Нощ на музеите и галериите 2010
    Нощта ще се проведе за шеста поредна година. Инфопунктът ще е пред галерията на Главната. Синхрон 2 – Веселина Сариева - организатор Нощта на 24-ти септември е отредена за музеите и галериите, а на 25-ти – за останалите културни прояви. Те ще бъдат от 19 до 1 часа. Съботата между тях е за децата. Синхрон 3 – Веселина Сариева - организатор Подробности за програмата на всеки един от участващите обекти може да намерите на сайта и в блога на Нощта. Тази година те са 61. Обектите, които ще работят през едната нощ, ще са затворени през другата. Тези от първата нощ ще бъдат отбелязани със зелен флаг, а от втората – с бял. Синхрон 1 – Петя Гогова – зам.-кмет по културата Организаторите обявиха, че очакват половин милион посетители от цялата страна. Затова апелираха: „Ако искате да изживеете Нощта истински, планирането е задължително!”  
БЛАНК  
По неофициална информация днес е избухнал скандал, след като е било решено паметникът на Кудоглу, чието издигане е инициирано от сдружение от пловдивски бизнесмени, да бъде по проект на скулптора Николай Савов. Видни пловдивски творци още при експонирането на двата проекта категорично застанаха на страната на другия кандидат – скулптура Иван Тотев. Според тях решението на журито, съставено от бизнесмени от Сдружението, е некомпетентно. Още за скандала – в утринната ни програма и в новините утре.  
   
  Завършваме емисията с една любопитна новина от студентските години на кметшата Елена Атанасова. Днес се разбра, че навремето тя е завършила ВСИ, а днес съпругът й Славчо Атанасов със сантимент към висшето училище откри учебната година в Аграрния университет.  
В/Р    
  Тема:Кметшата завършила ВСИ, кметът откри учебната година
  Ректорите на останалите пловдивски ВУЗ-ове, бивши ръководители на Аграрния университет, пловдивски управници и турския консул бяха сред официаллните гости по време на откриването на учебната година . В началото кметът Славчо Атанасов се разчуства. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив В официалното си слово към преподаватели и студенти той им препоръча: Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Ректорът на Аграрния университет доцент димитър Греков се обърна към пъвокурсниците. Синхрон: Доц. Димитър Греков- ректор на Аграрния университет АТМОСФЕРА- ВИВА АКАДЕМИЯ  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с вашите 60 минути в „Телевизионен омбудсман”.  От 19,15 е спотното предаване „1Х2” От 20,50 e новото издание на НАРЪЧНИК НОСТАЛГИКА. Ще си спомним как се обличахме едно време.


Тагове:   понеделник,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567055
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930