Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2010 17:55 - Новините - 21 септември 2010, вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 2065 Коментари: 1 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 21 септември 2010 вторник    
   
  Пловдив не ще софийския боклук, Пирдоп пък не иска плодвивските утайки. Ще каже ли някой: „Няма не искам, няма недей!”  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 21 септември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  15 хиляди тона утайки на Пловдив тръгват за Пирдоп. Решението, въпреки отпора на общинския съвет в града, е на министерството на икономиката и енергетиката и с помощта на Нона Караджова и Евдокия Манева. Проблемът ескалира след затварянето на пречиствателна станция в Катуница миналия август-обясни областният управител Иван Тотев.   
В/Р  
Тема: 15 хиляди тона пловдивски утайки ще бъдат депонирани.. в Пирдоп, но без пари
  Ежедневно във ВиК Пловдив се събират 100 хиляди тона утайки. Което всъщност е твърдото вещество от канализацията и иска специална обработка и съхранение. Вече година биомасата се прибира, но вече място няма. Сега тя ще се използва за открития рудник „Екомедет”, който след спряното производство трябва да бъде рекултивиран Синхрон-Валентин Василев-директор на ВиК+Иван Тотев-областен управител на Пловдив Имало е идея утайките да бъдат извозени в завода в Шишманци. Там обаче технологията не позволява обработка. Затова и от ВиК предлагат да се разшири разрешителното на съоръжението. Синхрон-Валентин Василев В Пирдоп твърдо са против утайките, но проблемът не е  само на Пловдив-каза Тотев. И добави:”  Не се знае кой, кога, от коя страна на бариерата може да се окаже”-визирайки ситуацията със софиския боклук Синхрон-Иван Тотев По повод утойките преди време бившият директор на ВиК Николай Сомлев каза, че те се изхвърлят в Марица през нощтта. Което днес беше категорично отречено Синхрон-Валентин Василев  С тези 15 хиляди тона утойки проблемът е решен. Според проект в бъдеще биомасата вече ще бъде използвана като официална суровина за рекултивация.     
БЛАНК  
  Скандал се завихря около конкурса за паметник на благодетеля на Пловдив Димитър Кудоглу. Експертите скочиха в защита на екипа на скулптора Иван Тотев, класиран на второ място, и остро разкритикуваха избирането на Николай Савов за победител. Проектът на автора на паметника на Хан Крум в Тракия, бе оприличен на чешма и надгробие. Припомняме, че скандал съпътстваше и победата на Савов в конкурса за паметник на Симеон.  
В/Р  
Тема: Скандал и за паметника на Кудоглу
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Представители на 11-членното жури, класирало двата проекта, обещаха да гостуват в студиото ни в началото на идната седмица и да представят своята гледна точка. Запазваме си правато да инциираме обществен дебат по темата.
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  „Празник на знамето” – под този надслов беше открита новата учебна година в ЦДГ „Велимира” в ЖК Тракия. В двора на най-модерното детско заведение бяха издигнати българския трибагредик и знамето на детската градина. Празничната програма беше и своеобразно честване на деня на Независимостта – 22 септември.  
В/Р  
Тема: “Празник на знамето” в ЦДГ „Велимира”
  През втората учебна година след откриването на сградата в ЦДГ "Велимира" ще се обучават и възпитават повече от 200 деца. Синхрон 1: Марина Ангелова – директор на ЦДГ „Велимира” Наскоро полученото дарение е провокирало идеята за днешната церемония. Синхрон 2: пак тя Кметът на район „Тракия” – Гиньо Матев не скри своето задоволство от добре свършената работа от педагогическия колектив Синхрон 3: Гиньо Матев – кмет на район „Тракия” Дали обаче и в другите детски градини в района, имаха повод за радост в първия учебен ден? Синхрон 4: пак той Ето как завърши тържеството на малчуганите от ДГ „Велимира” Атмосфера- хорце
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Зарязана любовница подлуди пловдивската полиция. 38- годишната жена подала сигнал, че 25- годишният й приятел е отвлечен. Тя посочила, че трима неизвестни са качили насила в Джип младия й любовник и отпрашили в нвеизвестна посока. По-късно полицаите открили младежа да си прекарва добре в Хисаря без възрастната си изгора. Момчето признало, че срещу него не е извършвано никакво престъпление.
БЛАНК  
  57- годишна счетоводителка „ужили” с 50 бона фирмата, в която работила. Собствениците на акционерното дружество установили липсата на парите по време на ревизия и подали сигнал в полицията. Ченгетата установили, че средствата са били крадени от счетоводителката в продължение на шест месеца.  
КАШ Разделителен
 
БЛАНК  
  Шефът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов стиска палци местните избори догодина да се проведат на празника на София- 17 септември. Според него, само така пловдивският кмет Славчо Атанасов можел да повтори мандата, тъй като бил представител на партия, която същия ден имала имен ден и това можело да повлияе на хората.  
В/Р  
Тема: Каракачанов : ВМРО е само едно!
  Половин година след разцеплението на ВМРО шефът на партията Красимир Каракачанов обяви в Пловдив, че всички които крадат четирите свещени букви са ментета. При5помням, че пловдивските войводи се отделиха от него и сформираха нова партия- Вяра Морал Родолюбие Отговорност- Национален Идеал за Единство”. Синхрон: Красимир Каракачанов- председател на ВМРО-БНД Той произнесе и присъда към доскорошните си пловдивски съмишленици. Синхрон: Каракачанов Въпреки принципите на ВМРО днес към партията на Красимир каракачанов се присъединиха двама съветника от партия АТАКА в Асеновград. Мотивите на Васил Костадинов и Атанас Русинов да напуснат АТАКА са следните. Синхрон: Васил Костадинов- общ. Съветник в Асеновград. С тях двамата ВМРО-БНД започва да гради своя структура в Асеновград. В Пловдив хората на Каракачанов стигнали 70 души, бройката им нараствала постоянно. Запитан дали на политическата или на театралната сцена се чуства по добре, предвид снощното му участие в шоуто Байландо, Красимир Каракачанов онговори следното. Синхрон: Красимир Каракачанов- председател на ВМРО-БНД На стъпка вляво или вдясно ще заложи на изборите догодина ВМРОІБНД Синвхрон: каракачанов След пресконференцията шефът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов и заместник- кметът от ВМРО-НИЕ Александър Долев дружески се прегърнаха на пловдивската главна и си побъбриха за славното и единно минало на 117- годишната организация.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Приключи конкурсът на Пловдиската телевизия „Идеи за Стария град”. Жури в състав Илко Илиев – председател на Пловдиския общински съвет, бизнесменът Димитър Георгиев – председател на сдружение „Пловдив – древен и вечен” и колегата Евгений Тодоров определиха победителя. Своя класация направиха и колегите от младежкия екип. Да видим кои са победителите:  
В/Р  
Тема: „Идеи за Стария град”
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Колегите от младежкото предаване „18+” ще продължат инициативата, вече като „Идеи за Пловдив”.  
БЛАНК  
  С „Назад, назад, моме Калино” ще започне днешният концерт на турски певици , които представят пред пловдивска публика в Концертна зала проекта „Три жени”. Идеята и режисурата е на популярната в южната ни съседка Йоздем Петек.  
В/Р  
Тема: Ив. Тотев прие турски певици
  Областният управител Иван Тотев се срещна с   талантливите турски певици Йозлем Танер, Ясемин Гьоксу и Имран Тюркоглу броени часове преди концерта им в Пловдив. Синхрон1-Юздем Петек-продуцент 
Концертите на „Три жени“ са  забележителни изпълнения с прекрасни гласове, под акомпанимента на традиционни инструменти-казва рецензията.
Синхрон 2-пак тя Концертът е под егидата на Иван Тотев и турският консул Джунейт Явезджан.    
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман. Ще ни гостува Райна Петрова – кмет на район Централен От 19,15 е предаването ИДЕИ ЗА СТАРИЯ ГРАД От 20,50 – Мъдрост и тайнство с маг Мариела Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.Отновинарския екип, от мен Васил Трайков -  приятна вечер.  


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



1. анонимен - Ршения за утайките
03.10.2010 17:36
БГ Еко Проджект оод предлага уникална система за обезвреждане на утайки на мястото на образуването им (http://bgecoproject.eu) - "beVermi" - българските биоинстлации - Ние решихме проблема утайки, а Вие?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566765
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930