Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2010 17:58 - Новините - 23 септември 2010, четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 809 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 23 септември 2010 четвъртък  
   
 Славчо Атанасов отвърна на Сергейстанишевата номинация за кмет като взе главата на свой червен заместник. Подробностите след малко в новините.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 23 септември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
Бланк  
Два дни след като Сергей Станишев посочи Славчо Атанасов за кандидата на БСП за местните избори догодина, днес кметът излезе „ на светло” и коментира номинацията на социалистите.  
В/Р    
  Тема: Кметът: Бях с жена си, загърбих думите на Станишев
Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Попитахме кмета, как е приела думите на Станишев съпругата му Елена Атанасова, определена от самият него за генерала в семейството, с чието мнение той се съобразява. Синхрон: 2 Кметът Славчо Атанасов обаче беше категоричен , че към днешна дата го интерисуват проблемите на града, а не предизборната кампания след година. Синхрон: 3
Бланк  
  По-късно през деня, усетил, че Сергей Станишев го вкара в левия капан на столетницата, Славчо Атанасов би шута на един от червените си заместници в община Пловдив. Утре той се разделя с вицето по евроинтеграция и социална политика Ганчо Колаксъзов.  
В/Р    
  Тема: Славчо би шута на Ганчо за назидание на Сергей
  СИНХРОН: СЛАВЧО АТАНАСОВ- КМЕТ НА ПЛОВДИВ  
Бланк  
  Еврейското седмо число се оказа фатално за заместник- кмета Ганчо Колаксъзов. Той е седмият вицекмет през последните три години, който си тръгва от „Стефан Стамболов” 1. Преди него Атанасов се раздели с Димитър Цветков, Георги Григоров, Марта Божикова, Георги Шопов, Руси Панчев и Красимир Ангелов. Според политически анализатора , днешното решение на кмета да се раздели с кадъра на БСП е отпор на войводите срещу капана, в който ги вкара Сергей Станишев преди два дни. Червено-черните анализатори са отчели , че само за този кратък период, иначе високия рейтинг на Славчо Атанасов значително е паднал в Пловдив, след като БСП го посочи за свой кандидат за кмет след година. От тук нататък тактиката на ВМРО-НИЕ щяла да бъде тотално разграничаване от БСП, макар и с цената на мнозинство на малцинството в общинския съвет. Пловдивската телевизия първа предупреди , че бракът между ВМРО-НИЕ и БСП е невъзможен. Снощи съветникът Слави Георгиев заяви, че БСП ев криза и иска да използва авторитета на кмета. Днес Славчо Атанасов доказа, че няма лесно да се остави да бъде използван.
КАШ ОБЩИНА
 
Бланк  
  Само четирима съветници дойдоха днес на сесията на местния парламент с велосипеди. Поводът беше световния ден без автомобили. На две гуми се бяха качили съветник № 1 Илко Илиев и колегите му Тодор Христев, Николай Караиванов и Добромир Трифонов.  
В/Р    
  Тема : Само четирима въртяха педали
Инициативата съветници да се качат на колелета беше на неправителствените организации Вело- сити и Енергийна агенция – Пловдив Синхрон: Тодор Христев- независим съветник               Добромир Трифонов- съветник от БСП             Николай Караиванов- независим съветник Те получиха подкрепата от организаторите на проявата. Синхрон: Агоп Дадикозян- „ВелоСити” Срещу решението на четиримата съветника да яхнат велопедалите имаше разбира се и противници Синхрон: Тодор Кръстев- съветник от БСП               Теорги Богоев- съветник от ГЕРБ              Александър Държиков- съветник от ГЕРБ Кметът Славчо Атанасов също не дойде с велосипед, но призна че върти педали. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Той обаче призна, че Пловдив не е най-безопасното място за велосепидисти. Синхрон: Славчо 2 Въпреки това организаторите от Велосити се надяват проявата на четиримата съветника да е добър пример за местната власт и пловдивчани.  
БЛАНК  
И още новини от сесията в едно изречение. За пореден път местният парламент не позволи на спортна площадка да се строи автомивка. Предложението за автомивката беше на заместник кмета Георги Титюков, но съветниците подкрепиха аргументите против изразени от съветниците Лилия Учкунова и Даниела Желязкова. Местният парламент реши тази година директорите на общински търговски дружества да не получават премии. По предложоение на централнвата кметица Райна Петрова съветниците разрешиха каравана за кафе върху зелена площ на улица „Капитан Райчо”.  
БЛАНК  
  Затвориха Братската могила…с найлон, винкели и пирони. Екипът , който ще осъществи проекта по възстановяването и облагородяването на мемориала започва работа от днес. След скиците на ход са вече арх. Любомир Шинков, който е бил главен проектант и отговорник на колектива, изградил "Братската могила" , скулпторът Ставри Калинов, художникът - инженер Красимир Тодоров, художникът Николай Бошнаков и районният кмет - Здравко Димитров.  
В/Р  
Тема: Започва работа по новия вид на Братската могила
  Те лежат заедно. И вече не са врагове, а мъртви човеци. И комай ги не помни никой. Прах при прахта, пръст при пръстта...защото на Ставри Калинов Братската могила напомня погребение Синхрон-Ставри Калинов-художник Формулата за промяна на Братската могила за творческият екип е ясна-трябва да се оцени историческия момент, но на база на него да се създаде нов дух. Синхрон-Красимир Тодоров-художник-инженер Огъня, който творците и райония кмет Здарвко Димитров искат да запалят в пловдивчани, е да повярат. Синхрон-Здравко Димитров-кмет на район Западен Днес ще направят макет в мащаб 1:1 в естествена големина на начина, по който смятат да затворят паметника, за да може да се изполва целогодишно Синхрон-арх.Любомир Шинков-проектант Според творците съоръжението трябва да заживее друг живот-модерен и да стане център за младите. Което всъщност за тях е голямото предизвикателство.  
КАШ КРИМИНАЛНИ
 
БЛАНК  
  Футболен фен бе уличен в извършване на хулиганска проява по време на мача между отбора на Стамболийски и „Ботев” Пловдив. Той минал покрай маса, на която се продавало слънчоглед, и я съборил с ритник. После се нахвърлил върху 39-годишния продавач и го ударил с юмрук в лицето. Охраняващите срещата полицаи се намесили незабавно и се опитали да усмирят развилнелия се запалянко. По време на задържането фенът на Ботев оказал яростна съпротива и ударил в корема единия от униформените служители.  
БЛАНК  
  400 евра, 7000 чешки крони, 250 румънски леи, 2500 унгарски форинти са откраднати от товарен автомобил, паркиран на ул. „Петър Шилев”в Пловдив. В Трето РУП е бил получен сигнал от шофьора на камион „Ивеко” с чешка регистрация, че парите са взети между 13 часа и 15 часа от кабината.   Извършителите са счупили стъклото на вратата.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
  БЛАНК
   Световно известния израелски писатек Етгар Керет гостува в България по покана на ИК Жанет 45. Керет представи първия си сборник с разкази на български, "Автобусният шофьор, който искаше да бъде Бог” в нашето студио.  
В/Р  
Тема: "Автобусният шофьор, който искаше да бъде Бог” по Едгар Карет
  Етгар Керет е най-четеният автор в израелските затвори и  същевременно най-краденият в израелските книжарници. За последните 18 години е написал пет сборника преиздавани многократно в Израел, превеждани в различни рекомпилации на над 30 езика и екранизирани в над 40 късометражни филма.Първият си разказ Етгар Керет пише едва на 19 години. Кое е нещото което провокира Керет да пише своите разкази? Синхрон 1 : Етгар Керет – израелски писател Този млад и талантлив писател дори си позволява да не пише на традиционния език на Израел – евритът. Синхрон 2: Манол Пейков – издател Почитателите на късия разказ могат на един дъх да прочетат творбите на Керет. Синхрон 3: Манол Пейков – издател Хуморът е неделима част от разказите на Керет. Попитахме го какво го разсмя от престоя му в България Синхрон 4: Етгар Керет – израелски писател    
БЛАНК  
  Старите пловдивски рокаджии се събраха в памет на Джими Хендрикс. На сцената се качи пловдивската легенда Личо Стонса с новата си група. Ето каква беше атмосферата тази нощ.  
В/Р  
Тема: Концерт на Личо Стоунса и групата му
    Материал Светла –готов  
   
  Още за концерта в 22.50 в младежката програма 18+ Празничните събития в деня на Независимостта завършиха снощи с безплатен тържествен концерт в Концертна зала- Пловдив.  
В/Р  
Тема: Празничен концерт за деня на независимостта
  Програмата беше разнообразна – имаше и рок, и опера, и рап. Имаше и малко политика - мажоретки скандираха името на кмета Славчо Атанасов. Сред отрицателните герои на вечерта на първо място беше образът на министър Дянков с известната си постна пица. Синхрон 1-от танците Тук беше и председателят на общинския съвет Илко Илиев. Стотиците зрители, изпълнили залата до краен предел, бяха поздравени от независимия общински съветник Дани Каназирева.   Синхрон 2- Дани Каназирева- независим общински съветник След поздравителните слова, г-жа Каназирева покани на сцената целия екип, с който ще продължава да работи за каузата на Пловдив.  
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщение. Във връзка с провеждане на общоградското събитие „НОЩ НА МУЗЕИТЕ И ГАЛЕРИИТЕ” на 24 , 25 и 26 /петък, събота и неделя/ ще бъде спряно движението по улиците ”Железерска”; „Алцеко”; „Криволак”, ”Отец Паисий” и ”Стръмна” за времето от 18.00 ч. до 01.00 ч.Няма да се допуска движението на автомобили и по ул.”Отец Паисий” в участъка ул.”Патриарх Евтимий” – ул. „Ген. Гурко” .    
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.


Тагове:   четвъртък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566812
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930