Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2010 18:01 - Новините - 24 септември 2010, петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1039 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 24 септември 2010 петък  
   
  След поредицата дни на политически цирк демонстриран ни от БСП, ВМРО и ГЕРБ идва НОЩТА …. На истинското изкуство! Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 24 септември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
За шести пореден път тази вечер стартира традиционната Нощ на музеите и галериите. Поради големият интерес и наситения афиш, тази година програмата е организирана в две вечери – 24 и 25 септември, а събитията започват в 19:00ч. и приключват в 1:00 след полунощ.Очакванията на организаторите са за повече от 25 000 посетители. Проявите обаче ще предизвикат и някои ограничения. Вижте за какво става въпрос.  
В/Р  
Тема: Нощ на музеите и галериите – Пловдив 2010
  СТЕНДЪП 1: Кристиян Гаров Стендъп 2: Кристиян Гаров Затворени за автомобили ще бъдат и ул.Алцеко”, ул. „Криволак” и ул. „Стръмна”. Тази година афишът включва близо 20 часа културна продукция на 58 места. Жителите и гостите на Пловдив ще могат да избират между три основни програми: Музеи и галерии , Култура и клуб с участието на културни институти, книжарници, неформални арт пространства и клубове, и събития в градска среда. И трите програми са едновременно сериозни и забавни, образователни и любопитни. Ако искате да дойдете с деца, вашият ден е 25-и септември, когато ше се проведе Малката нощ – с програма за най-малките от 11:00- 19:00 ч. Сред най-интереснитеакценти в програмата са : предстаянето на проекта на Иван Мудов – „Музей за съвременно изкуство” в Регионалния исторически музей – Експозиция „Съединение на България” и куп други интересни събития.В послените няколко години нощта на музеите и галериите в Пловдив се превърна в едно от най-мащабните културни събития в България, в емблема на региона и страната.  
БЛАНК  
  За пореден път Нощта но музеите и галериите се оказа едно от най-предпочитаните арт събития в града. Масово пловдивчани предпочитат да се отдадат на изкуството, отколкото по сред нощ да прегърнат бялата възглавница.  
В/Р  
Тема:
  Анкета- готова  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  И днес продължиха коментарите по отстраняването на заместник-кмета Ганчо Колаксъзов, за което първа ви информира вчера Пловдивската телевизия. Най- популярната версия е, че кметът го изгони заради това, че вицето по евроинтеграция си е определил хонорар по енвропроект на стойност от 48 000 лева. Според близки до кметската управа обаче сумата е доста по–висока. Те посочват цифрата от 70000 лева. Според разпространена обаче днес официална информация на Изпълнителното бюро на БСП в Пловдив Ганчо Колаксъзов е признал, че прибрал само един хонорар от 1 100 лева. В понеделник БСП щели да предложат на Славчо Атанасов нов кандидат за овакантеното от Колаксъзов вицекметско място. Самият Славчо атанасов пък днес по обяд прие оставката на вече бившия заместник-кмет по евроинтеграция.  
БЛАНК  
  Есенните ветрове довяха добрата новина, която пловдивчани чакаха от 7 години. В първия ден на новия сезон бе разсечен Гордиевият възел на сагата със спирките. Съветниците гласуваха анекс към договора. И властта, и концесинера декларираха, че Пловдив ще има нови спирки.  
В/Р  
Тема: Пловдив ще има нови спирки
  Фирмата концесионер „Елиза 1999” ще признае изтеклите 7 години от концесията, въпреки, че Общината не й е предоставила 314 спирки за стопанисване. Те пък трябваше да бъда изградени от софийската фирма „Алфатекс”, но това така и не се случи. От своя страна Общината ще обяви нов конкурс за изграждането им, за да ги предостави на концесионера. Синхрон 3 - Илиян Александров – „Елиза 1999” Синхрон 1 – Александър Константинов – зам.-кмет на Пловдив Общината беше заплашена да плати между 5 и 10 милиона лева неустойки за неизпълнение на концесионния договор с „Елиза 1999” Синхрон 4 - Илиян Александров – „Елиза 1999” Синхрон 2 – Александър Константинов – зам.-кмет на Пловдив Поетапно с получаването на спирките, концесионерът ще плати допълнително над 3 милиона лева. Ако не мине черна котка път, когато спирките са готови, Общината ще получава по 70 000 евро, а пловдивчани ще имат подслон, докато чакат рейса си в дъжд, сняг и пек.  
БЛАНК  
  Днес станаха ясни инаградите от фестивала „Сцена на кръстопът”. Журито на Голяма сцена отличи за женска роля Ирини Жамбонас за ролята на Ремей в „Канкун” от Жорди Галсеран. За мъжка роля наградата грабна Деян Донков за Лопахин от „Вишнева градина” по Чехов. Наградата за режисура отиде у Лилия Абаджиева за постановката на „Фауст”. Журито за Камерна сцена определи за носител на на наградата за женска роля Анелия Ташева изиграла Шарлота в „Есенна соната” по Бергман. За мъжка роля беше отличен Владимир Пенев за ТОЙ в „Гълъбът” и доктор Гарабедян в „Приятно страшно”. Иван Урумов взе наградата за режисура на „Есенна соната” от Бергман.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  „На Ина Филипова казахме, че трябва да работи още от първия си ден за втори мандат”-казаха днес членове на гражданския комитет в район „Северен”. И констатираха, че го прави. Пред Филипова хората казаха, че често комуникацията и решаването на проблемите е трудно, но като цяло администрацията работи.  
В/Р  
Тема: На работен обяд с Ина Филипова и гражданския комитет на район „Северен”
  Къде сериозно, къде с шеги и закакачки започна днешният работен обяд на Ина Филипова и гражданския комитет на район „Северен” Атмосфера-Ботьо Бонев Ина Филипова постовя началато на една традиция. Всеки месец 30 пенсионери ще обядват безплатно. Списъкът се изготвя Цвятко Узенов и Костадин Щерев- председателите на гражданския комитет.Като приятелска среща и обвяна на мнения пък определи Филипова обяда Синхрон-Ина Филипова-кмет на район „Северен” В район „Северен” има 14 граждански комитета. Основната им задача е да поддържат връзка с кметството, полицията и община Пловдив, за да се решават наболели проблеми Синхрон-Цвятко Узунов+Костадин Щерев Два от последните поставени проблеми пред Филипова са решени вече-има пейки пред един от ресторантите в райони и е променен изцяло облика на градинка срещу вечерната гимназия.      
БЛАНК  
  Сега предстои един поглед към програмата ни през почивните дни. От 13 часа утре в предаването „Ася в страната на талантите” гостува вокалната изпълнителка Антония Маркова. А в неделя от 14, 30 часа в същото предаване ще видите Георги Спасов- баянист.
БЛАНК  
 
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Голямата играчка”. От 19,15 е Една Пловдивска седмица с участието на Председателя на общинския съвет Илко Илиев, независимият общински съветник Дани Каназирева и кметът на район „Централен” Райна Петрова. От 20,50 – ТОДОР ХРИСТЕВ за Пловдив Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.Отновинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.  


Тагове:   петък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565772
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930