Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2010 18:08 - Новините - 28 септември 2010, вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 825 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 28 септември 2010 вторник    
   
   Билбордовете падат, падат от небето!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 28 септември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
Близо 330 хиляди лева са несъбраните от община Пловдив такси за билбордове, разположени на територията на града. След като от администрацията са дали гратисен срок за разплащане, вече пристъпват към демонтаж. Днес паднаха първите 8 билборда.  
В/Р  
Тема: Демонтират билбордове на фирми, които не си плащат
  Милион и 333 хиляди лева са приходите на Община Пловдив от събиране на таксите за билбордове. Големите грешници обаче са три фирми-Стил Реклама, Маг билборд и Спейс Аутдор със задължения над 86 хиляди лева. Съставени им са актове за административни нарушения Синхрон-Ал.Константино-зам.кмет на Пловдив Билбордовете, които трябва да се свалят са около 30. Въпреки опасноста от демонтаж само една фирма е изявила някакво желание да плати-внесла е 6 от дължими 45 хиляди лева Синхрон-Иван Странджев-отдел „Реклама” 340 лева струва разхода за демонтаж на Община Пловдив. Толкова са похарчени и за махането на билборд на „Победа”, който дори пречи на изградените паркоместа Синхрон-Христо Станимиров Свалените рекламни пана ще се съхраняват 1 година. Ако фирмите не платят Община Пловдив обмисля да ги ползва след това.   
БЛАНК  
  Заради неспазване на разписанията Градски транспорт на Ангел Батаклиев е глобен с отрязване на част от субсидиите за тази тодина. Фирмите „Грация” и „Меритранс” са сред най-големите нарушители - това показва проверка на Община Пловдив за състоянието на автобусния превоз.  
В/Р  
Тема: Пловдивчани,одобрявате ли автобусите и доволни ли сте от транспорта
  Проверката е направена от дирекция „организация и контрол на траспрорта” възоснова на подписаните договори между превозвачите и община Пловдив. Основно сутрин са контролирари инспекторите Синхрон-Ал.Константинов Мръсни автобуси и закъснение с 15-20 минути сутрин са констатирали главно проверяващите. Не е имало пияни шофьори или технически неизправни автомобили Синхрон-Ал.Константинов Започна и проверка по смяната на овтобусния парк. В последния конкурс возилата са на стандарт Евро 2, но трябва да се премине на по-висок клас. Синхрон-пак той Може да се стигне до санкция-обяви зам.кмета Константинов. При неизпълнение има вероятност превозвачите да останат без гаранцията, която вносят за добро изпъление , която е в размер на 10 хиляди лева  
БЛАНК  
  Заместник-кметът по културата Петя Гогова си трупа парите, които заработва като ръководител на европроект и ще си ги харчи, когато той приключи. Според Гогова нейният случай няма нищо общо с този наколегата й Ганчо Колаксъзов, който му костваше главата.  
В/Р  
Тема: Петя Гогова си трупа парите от европроекта
  ГОТОВ – Синхрон Петя Гогова  
БЛАНК  
  Безплатен пешеходен тур на забележителностите в суперцентъра на Пловдив организират от Общината за пловдивчани и гостите на града.  
В/Р  
Тема: Безплатен пешеходен тур в центъра
  Идеята е турът да стане традиционен и да се провежда всяка сряда. Сефтето ще е утре с начало 9 и 30 часа пред туристическия център до пощата. Обиколката ще минава през Цар Симеоновата градина, Главната, Джумаята и ще продължи към Стария град, като ще приключи на Небет тепе, откъдето ще се покажат останлите интересни места в града. По пътя екскурзоводите ще обърнат внимание на всяка сграда с история. Синхрон 1 – Петя Гогова – зам.-кмет на Пловдив                  Цветана Брънгова – дирекция „Туризъм” Обиколката ще се води от професионални екскурзоводи едновременно на български и английски език. Те ще дават информация и за предстоящите културни събития в града през седмицата. Синхрон 2 – Петя Гогова - Петя Гогова – зам.-кмет на Пловдив Следващите стъпки в тази насока са да се предоставя пакетен маршрутен билет, който ще важи за 48 часа за 5 обекта от общо 18 и разработването на индивидуални мобилни екскурзоводи.    
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Убийци получиха по 5 години затвор. Пияните Стайко Благоев и Спас Цончев пребили жестоко до смърт 82-годишния Марин Деков от Голям Чардак и му отнели 6 лева. С парите си купили тарелка с кебапчета и кутия с цигари, след което опекли кебапчетата и ги изяли, като продължили да пият. Двамата ще трябва да платят 50 хиляди лева кръвнина на близките на убития. Срокът на присъдата е абсолютният максимум, който може да се наложи в конкретния случай по съкратеното производство, по което бе гледано делото.    
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Младеж почина при жестока катастрофа, станала днес на на 500 метра от табелата на село Брестник. „Фиат”, управляван от 22-годишен младеж от Пловдив, излязъл от пътя и се блъснал в дърво. Причините за инцидента са движение с несъобразена скорост и загуба на контрол над автомобила.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
  Министърът по еврофондовете Томислав Дончев даде старт на реконструкцията на пътя Пловдив - Шишманци. Срокът за завършването му е 5 месеца. По-късно министър Дончев ще се срещне с експерти и симпатизанти в Пловдив. Репортаж очаквайте в утрешната ни емисия.  
БЛАНК  
  22-ма души в Деня на независимостта 22-ри септември създават сдружение „Съюз за Пловдив”. Негов председател е независимият общински съветник Дани Каназирева. Днес тя представи екипа си и целите на сдружението.  
В/Р    
  Тема: Каназирева: „Ще се борим срещу неглежирането на Пловдив”
  В екипа на Каназирева личат имената на образователния спец Вихра Ерамян, университетските преподаватели професор Бояджиев и доктор Савова , управителят на Първо ДКЦ доктор Георги Кръстев, адвокатите Марина Илчева и Християна Маламова, художника Николай Няголов и редица други утвърдени в професията си пловдивчани. Синхрон: Дани Каназирева- председател на „Съюз за Пловдив” От Съюза не били съгласни с неглежирането на Пловдив. Синхрон: 2 Първите три задачи пред новата организация са следните. Синхрон: 3 Самата Дани Каназирева деликатно отказа да заяви дали ще се катндидатира за кмет на Пловдив, като си пожела всички от екипа й да са живи и здрави до изборите и тогава щели да му мислят. Тя не разкри дали Съюз за Пловдив се радва на подкрепата на сериозна икономическа структура. Синхрон: 4 Офисът на съюза е на булевард „Мария Луиза” 27, на една ръка разстоянише от първия офис на ГЕРБ, партията в която до скоро членуваше самата Дани Каназирева. На освещаването на офиса дойде и първата електорална единица- възрастна привърженичка на Дани Каназирева, която  донесе домашно приготвена баница. Да подкрепят Каназирева бяха бившите депутати Мария Капон и Борислав Китов. На събитието дойдоха настоящият шеф на местния парламент Илко Илиев и предшественика му Страшимир Дочков, заместник- кметът Георги Титюков и общинския съветник Константин Георгиев.  
БЛАНК  
  Както Пловдивската телевизия предрече, БСП отложи номинирането на вице-кмет на мястото на уволнения Ганчо Колаксъзов. В съобщение до медиите червените заявяват, че БСП е била политически употребена. Социалистите отправиха ултиматум към ВМРО – НИЕ, че ако до 5-ти октомври не подпишат съвместно управленско споразумение, ще напуснат властта. Ако то бъде подписано, на 6-ти ще номинарат кандидат за вице-кмет.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  С изложба и концерт, в които демонстрираха всичко научено, в Куклен отчетоха успешния финал на проекта „Заедно и след училище”. На сцената рамо до рамо застанаха ромчета, българчета и турчета.  
В/Р  
Тема: „Заедно и след училище”
  Проектът „Заедно и след училище” се финансира по програма „Развитие на човешките ресурси” Чрез европейския социален фонд. Синхрон 1 – Албена Костадинова – ръководител на проекта Създават се 10 клуба по интереси: „Батик, плетачество и тъкачество”, „Млад конструктор”, „Журналист”, „Традиции, обичаи и танци на етносите”, „Млад артист”, „Мода и дизайн”, Екология”, „Гражданско образование” и Вокално-инструментална група с танцова формация. Атмосфера - танци Синхрон 2 – Албена Костадинова – ръководител на проекта През лятото 60 деца заминават на образователен лагер в Приморско. Синхрон 3 – Албена Костадинова – ръководител на проекта Атмосфери  
БЛАНК  
  В края на емисията ще ви покажем интересни екологични решения за млекопроизводството.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Днес ще ни гостува кметът на район „Тракия” Гиньо Матев. От 19,15 е ОТВОРИ ОЧИ – съвместна продукция със сдружение „Майки срещу дрогата” От 20,50 - „Мъдрост и тайнство” с Маг Мариела, а веднага след това втора серия на филма ДВЕТЕ ЛИЦА НА ИСТАНБУЛ. От 22.50 в 18+ е дебатът ЗА и ПРОТИВ ВЕРОУЧЕНИЕТО. Ако искате да коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565438
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930