Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2010 17:49 - Новините - 29 септември 2010, сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 710 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 29 септември 2010 сряда    
   
  Секретарят на общината може да влезе в „Рекордите на Гинес”: За 5 минути той е успял да измъкне 2 милиона и 800 хиляди лева от най-стиснатия човек в държавата – финансовия министър Симеон Дянков.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 29 септември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.    
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Борислав Инчев се е възползвал от среща на Симеон Дянков със сдружението на Общините в България и му е поставил наболелите за града въпроси – главно за пари.  
В/Р  
Тема: Дянков дава 2 милиона и 800 хиляди лева на Пловдив за боклука, чакат се още
  Борислав Инчев явно е използвал отпуснатите от Дянков 5 минути по най-ефективия начин. За пореден път е попитал за компенсацията за приетия столичен боклук определена с министерско постановление през юли Синхрон 1-Борислав Инчев-главен секретар на Община Пловдив Парите, които остават до 15 милииона-пълната компенсация може да останат за следващата година- обещал Дянков, който бързал за съвет на ГЕРБ. Синхрон 2- пак той Отпуснатите сега средства са целеви -773 хиляди лева за ремонт на детските градини и 87 хиляди за инжинеринг на пътя от колелето на Тракия до Скобелева майка Синхрон-пак той Инчев не е могъл на попита за съдбата на 30 милиония заем. Припомняме, че преди месец премиера Борисов лично обеща да се напише писмо до европейската банка, което да помогне с отпускането на средствата. Община Пловдив обаче не се отказва и сега пуска писмо до омбудсмана Гиньо Ганев с молба за съдействие.    
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Върховният административен съд не разгледа жалбата на община Пловдив срещу депонирането на столичен боклук на пловдивското сметище. Съдът се мотивира, че Общината е закъсняла с искането си за отмяна на предварителното решение на Министерски съвет. Актът е получен на 18 септември, срокът за обжалване е изтекъл на 21-ви, а жалбата е подадена на 23-ти. От Общината обявиха, че ще обжалват решението пред 5-членен състав на ВАС, тъй като 18-ти се пада събота и документът де факто е получен в деловодството на общината в понеделник, на 20 септември, с която дата е и входирано. „На 23 септември жалбата е внесена във ВАС, защото 22 септември беше национален празник и неработен ден”, каза Главният секретар на общината Борислав Инчев. „Срокът за обжалване на акта на Министерски съвет за столичните бали не е пропуснат”заяви категорично и общинският съветник адвокат Дани Каназирева, която е пълномощник на Община Пловдив по делото.  
БЛАНК  
  Пловдив е един от градовете с най-малко усвоени европари. До сега тихия факт, че градът ни изостава по отношение на финансиране от ЕС, бе обявен официално от министъра по управление на европроектите Томислав Дончев. Той се срещна с районни кметове и представители на бизнеса.  
В/Р  
Тема: Пловдив – с най-малко усвоени евро пари
  В Пловдив са приключени или са в проект на изпълнение 54 договора на обща стойност почти 93 милиона лева – цифра, която според Дончев не прави впечатление. Като се има предвид спечелените от него средства като кмет на Габрово. Синхрон – Томислав Дончев Министърът изказа мнение, че местните власти са основният двигател на оперативните програми. Има общини с над 10-12 проекта, които са успели да привлекат милиони левове и това се вижда, защото има реален резултат. За съжаление има шепа общини, които нямат нито един проект – каза Дончев. Дали от куртоазия или от добро възпитание той нареди Пловдив в златната среда. Дончев добави, че общините имат нужда от кметове със смелост, които знаят как да се процедира с еврофондовете. Вероятно министърът говорише и за Пловдив, като се знае, че зам. кметът по европроектите Ганчо Колаксъзов беше уволнен. Синхрон Дали ще се усвояват евро пари е въпрос на приоритети добави Дончев. Затова според него още има разбити пътища, мръсни тротоари и неремонтирани детски градини.  
БЛАНК  
    Пловдив може да изостава по европроекти, но затова пък върви смело напред и вече настига Варна по темпове на раждаемост. Напредъкът е в резултат на усилията  най-вече на нашите съграждани от Столипиново – огласи новината днес районият кмет Петър Петров. Само за тази година са проплакали 667 бебета. Което е обяснението пък за липсата на свободни места в детските градини и ясли. Едно от исканията на Петров от кмета Славчо Атанасов са средства за строежа на нова ясла с млечна кухня.   
В/Р  
Тема: „Източен” надмина „Тракия” по население. И още…
  От началото на годината в район „Източен” са събрали над 700 хиляди лева от наема, който пловдивчани плащат за гаражи. 2 300 са клетките , а Петър Петров пресмята, че парите ще стигнат за реализиране на цялата строителна програма Синхрон 1-Петър Петров-кмет на район „Източен” Приходите от гаражите ще бъдат използвани за стоеж на 3 големи и няколко малки детски площадки, за осветление на улици, за изграждане на тротоарни настилки и за преасфалтиране на пътни отсечки Синхрон-Петър Петров  Оптимизма и доброто настроение на Петър Петров е помрачено от скорошно писмо на председателят на общинския съвет Илко Илиев. Единствен Петров от всички районни кметове трябва да обяви даренията, който са постъпили в Източен Синхрон-Петър Петров  Кисело мляко е последно дарение, което е прието в района.  
КАШ Катастрофи
 
БЛАНК  
  Тролей 14 и автобус 21 се сблъскаха на Цариградско шосе на разклона между Изгрев и Тракия. Задръстването стигна до входната табела на Пловдив.    
В/Р  
Тема: Катастрофа на тролей с автобус
  Двете возила бяха задръстили платното на Цариградско шосе в посока центъра. В дясната лената пък се натрупаха още тролеи. Колите заобикаляха през затревената разделителна ивица. Маршрутите на 14 и 21 не се дублират, но в този участък съвпадат. Костюмирани господа, вероятно представители на двете превозвачески фирми, не позволиха на водачите и кондукторите да застанат пред камерата. Шофьорът на автобуса твърдеше, че тролеят е дал газ и го е ударил в предната дясна част. Водачката на 14-ката обаче бе категорична, че не само че не е подала газ, но даже е натиснала спирачка, а рейсът просто не могъл да я изпревари и я е притиснал. Случаен минувач пък подхвърли: „Карат като луди!” През това време дойде полицейски патрул, който изтегли возилата, за да не пречат и привика водачите да установяват кой крив и кой – прав. За краткото време, докато булевардът беше запушен, поне 20 коли се удариха във високия бордюр, докато заобикаляха. Така че ще има и доволни от ситуацията – сервизите, които утре ще се уредят с клиенти.
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Градинка, за която се грижат само мъже, спечели месечната награда Зелен дом в район Тракия. Това се случва за трети пореден път. Кметът Гиньо Матев коментира, че явно напоследък еколозите му си падат по градинки, в които преобладава зеленината, за сметка на цветята.  
В/Р  
Тема: Мъжка градинка спечели „Зелен дом”
  Носител на месечната награда „Зелен дом” в Тракия стана вход „Б” на блок 152. Синхрон 1 – Гиньо Матев – кмет на район „Тракия” Коста Рангелов получи храсторез, с който да поддържа 600-те храста, предоставени по-рано от районното кметство. Синхрон 2 - Гиньо Матев – кмет на район „Тракия” За градинката се грижи изключително мъжка компания. Казват, че жените само да видят, че е разкопано, и бързат да сложат цветя. На тях обаче им харесва да има повече тревичка, сложили са си и маса с пейка, където да обсъждат мачовете. Синхрон 4 – Коста Рангелов – награден Втората награда отиде в блок 241, а третата – при социалнослабата баба Марийка от блок 108, вход „А”. Жената често няма какво да яде, но не престава да се грижи за пространството пред входа си. Тя помоли за камъни, с които да направи пътечка, а Гиньо Матев обеща да ги осигури.  
БЛАНК  
  Тракийци ще получат в пощенските си кутии брошура с 12 правила как да поддържат квартала по-чист и по-уютен. Проектът е съвместна разработка на районното кметство и фирма „Чистота”  
В/Р  
Тема: 12 правила за по-чиста „Тракия”
  Брошурата е цветна, с текст и снимки и дава напътствия за собствениците на кучета, за местата за засаждане на дървета и храсти, за видовете контейнери за отпадъци. Синхрон 3 – Гиньо Матев – кмет на Тракия Правилата може да откриете освен в пощенските си кутии и в сайта на район „Тракия”  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува кметът на район „Южен” Александър Колев От 19,15 е „Густо, майна, Филибето” – гост д-р Руслан Чипев. От 21,30 е поредният епизод от минисериала „Двете лица на Истанбул” От 23,00 в „18+” ще разберем предприемчив ли е младият българин? Заместник кметът Георги Титюков ще представи условията на конкурса за НАЙ-ДОБРЪ БЛАД ПРЕДПРИЕМАЧ. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   сряда,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565712
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930