Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2010 18:06 - Новините - 30 Септември 2010, Четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 839 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 30 септември 2010 Четвъртък    
   
  Община и държава пак преплетоха шпаги. Този път за рейсове и сгради. Подробностите – след малко!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –  30 септември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Кючукпарижани, които живеят до градинката, където преди седмици бе зверски убита майка на две деца, взеха съдбата си в ръце и направиха подписка с искане улицата да бъде осветена.  
В/Р  
Тема: Подписка за лампи в градинката с убийството
  Хората от улица „Академик Петър Динеков” са пропищели от липсата на осветление - вече 35 години. Стенд ъп Бруталното убийство отпреди няколко седмици отприще вълна от недоволство, примесено с истински страх. Анкета – хора Какво ще дочакат хората по-напред – лампи, или още по-голяма трагедия. Предстои да видим.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
    Във връзка с пребазирането на ТЕЛК Пловдив, кметът Славчо Атанасов изпрати писмо до областния управител Иван Тотев, че като част от държавната администрация, ТЕЛК би следвало да се настани в държавна сграда, а не както е било до момента – в общинска, която следва да бъде вазстановена като детска ясла. Още повече, че държавата по никакъв начин не показва съпричастие към Пловдив -Правителството спря 26 милиона от софийските бали, Дянков поведе лична война срещу 30-милионния заем за малките улици и ни отряза 6 милиона от бюджета. Сега, заради липсата на координация между държавните структури, гражданите на Пловдив са изправени пред опасността да останат без жизненоважна услуга. Подобен социален взрив не трябва да бъде допуснат, затова настоявам пред областния управител, в рамките на предстоящата седмица да намери спешно решение на този проблем, който е в компетенциите на държавата, каза още кметът на Пловдив.   
Бланк  
  И на фронта на транспорта община и държава откриха война.  
В/Р    
  Тема: Константинов: Министър напрактика оспорва свой конкурс
  В национален вестник от днес министърът на транспорта Александър Цветков обвини общината, че прави нагласени конкурси. Става въпрос за областната транспортна схема. Синхрон: Александър Константинов- зам.-кмет на Пловдив Той призна, че решението за конкурса е на местния парламент от лятото и не е било спряно като незаконно от областния управител. Константинов обаче си призна, че местната власт си е откраднала конкурсните условия от подобен конкурс в София. Синхрон: 2 Александър Константинов обвини транспортния министър , че лобира за големи софийски фирми Синхрон: 3 Битката в този конкурс е за 100 милиона лева, призна вицекметът Константинов  
БЛАНК  
  Община Пловдив е организирала търг за извънградски автобусни линии така, че да спечели определен превозвач - потвърждава и днес  транспортният министър Александър Цветков. Според него в условията единствено не е записано името на  печелившата фирма.  "Не може с такива изисквания да се правят републикански линии, защото това е част от национална транспортна политика, а не регионален бизнес" - е категоричен Цветков.  
В/Р  
Тема: Според транспортният министър областният управител Иван Тотев може да спре предопределения конкурс 
  Според министъра на транспорта обявеният от Община Пловдив конкурс е модел за  надпревара с дискриминационни условия.Нарушава се конкурентният принцип и резултатът е предопределен.
Синхрон-Александър Цветков-министър на траноспорта
Предложената нова републиканска транспортна схема с единни критерии и равни условия е начина да се спрат нагласените конкурси от местната власт-каза той. Министерството обяче не може да повлияе на конкурса.
Синхрон-пак той
Цветков не назова фирмата, в чиято полза условията наклана везните. Каза, че е сигнализиран за нарушението от друг превозвач, който участва в търга. И отрече да лобира за столични фирми  или, че през 2007 в Синхрон-пак той На wсловията-кандидатът да има собствена сервизна база в Пловдив и да осигурява работни места в общината спорде запознати отговоря вероятно и Хеброс бус на Веселин Дошков.  
БЛАНК  
  Адвокатът на Община Пловдив за делото срещу решението на правителството да депонира нови 30 000 тона столични бали на сметището в Цалапица Дани Каназирева днес беше категорична, че не е пропусната датата за обжалване. Тя дори отиде и по-далеч, като обвини правителството в политически натиск върху независимия съд.  
В/Р  
Тема: Каназирева: Правителството оказва….
  Синхрон: Дани Каназирева  
БЛАНК  
  По-късно през деня Дани Каназирева сезира Пловдивската окръжна прокуратура и главния прокурор на републиката за издаден документ с невярно съдържание. Тя пита кой е достоверния документ от двата, издадени от „Български пощи”- този в почивния ден 18 септември или този от 20 септември.  
БЛАНК  
  Конкурс за титли на общините в различни области е организирало националното сдружение на общините. Днес заместник - кметът на Пловдив Александър Константинов обяви предложенията на нашата управа.  
В/Р    
  Тема:
  Синхрон: Александър Константинов  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Докато се гледаше поредното дело на кмета на град Гълъбово Николай Тонев, гълъбовци протестираха пред пловдивския съд в негова защита.  
В/Р  
Тема: Гълъбовци си искат кмета обратно
  Днес отстраненият кмет на Гълъбово Николай Тонев обжалва решението на Окръжен съд – Стара Загора, който не уважи молбата му да бъде върнат на постта си. Строени на входа на Апелативен съд-Пловдив, гълъбовци вдигнаха табелки на протест. СИНХРОН 1: протестиращи Припомняме, че кметът Николай Тонев е обвинен в две длъжностни престъпления – превишаване на власт и права и неизпълнение на служебните задължения.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Щети за стотици долари заради разбити камиони претърпяха собствениците на пловдивска фирма, чиито шофьори бяха нападнати в Гърция. За да се запознае с инцидента в града  днес пристигна и министърът на транспорта Александър Цветков. Той успокои превозвачите, че българското Външно министерство е изпратило светкавично протестна нота. Иска се и незабавна намеса на полицията, но ще бъде трудно да се  установяват замесените гръцки водачи.  
В/Р    
  Тема: Пловдивски превозвачи намесени в инцидент със стачкуващите в Гърция
  Транспортният министър Александър Цветков се срещна в Пловдив с водачите на  камиони, които са нападнати в Гръция. Единият от тежкотоварните автомобили е превозвал за Тива ПеВеЦе гранулат, когато е бил нападан по средата на пътя. Синхрон-Марин Иванов-шофьор на тир  
Инцидентът станал  след като камионите са минали ферибота на Игуменица. Блъгарските тирове са се движили в колона. Спирани са няколко пъти преди фаталния инциденj
Синхрон – Дафинка Лозанова-очевидец
Основно гръцките шофьори са рязали гумите на камионите, които струват стотици долари
Синхрон-Ивайло Малинов-шофьор на тир
Диалолъг е едниствения начин от българска старана да въздействат на гръцките дипломати за стопиране на инцидентите
Синхрон - Александър Цветков-министър на транспорта
На срещата между министъра и пострадалите стана ясно, че нападенията са всекидневно, а българските шофьори се глобяват за дреболии.  
 
БЛАНК  
  Три нови социални услуги откриха днес от Социален учебно-професионален център „Свети Георги”-Пловдив- „Преходно жилище за лица с умствена изостаналост”, „Защитено жилище за лица с психически разстройства” и „ Център за социална рехабилитация и интеграция”. С наличието на тези услуги се цели подготовката за самостоятелен живот на младежите в риск да става поетапно и да могат да се включат пълноценно в обществения живот.    
В/Р  
Тема: Нови социални услуги за младежите в риск
  До този момент към СУПЦ „ Свети Георги” функционират два центъра-Център за професионално обучение- лицензиран от НАПОО и Дневен център за възрастни с увреждания.Целта е да се изгради цялостен комплекс, тъй като досега е липсвал такъв в България.Г-жа Мариана Ангелова- зам.-директор на СУПЦ –Пловдив изложи своите виждания за въвеждането на новите услуги. Синхрон 1 - Мариана Ангелова- зам.-директор на СУПЦ-Пловдив В двете жилища предстои да бъдат настанени по 15 потребители.В Преходното жилище лицата ще се подпомагат от професионалисти, за да водят независим живот, ще се стимулират да развиват личните си умения и навици, за да бъдат изведени от специализираната институция.Защитеното жилище е следващата социална услуга, в която младежите продължават подготовката си за трудова реализация и социализиране в подкрепяща ги среда. Синхрон 2- Апостол Делев- директор на СУПЦ-Пловдив На тържественото откриване и освещаване на комплекса присъства и зам.- кмета по културата Петя Гогова. Синхрон 3- Петя Гогова- зам.-кмет За ползвателите на новите социални услуги ще бъдат създадени условия за интегриране и включване в трудови терапии.Екипите на новите услуги включват социални педагози, социални работници, клиничен психолог, рехабилитатори и дрспециалисти.  
БЛАНК  
  За втора година в Пловдив се проведе Нощ на прилепите. Организаторите разкриха интересни подробности за малките летящи същества.  
В/Р  
Тема: Нощ на прилепите
  Организторите разказаха, че вички видове прилепи, които се срещат в страната ни, са полезни Синхрон 1 Затова е от изключителна важност тяхното опазване. Синхрон 2 Убиването, нараняването и принудителното изнасяне на прилепите от убежищата им е забранено. Глобата е от 100 до 5 000 лева. Синхрон 3 Малцина са тези, които знаят, че има къщички и за прилепи, подобни на къщичките за птици, но не съвсем. Синхрон 4 И нещо интересно за финал – мъжкият прилеп не е моногамен, а има цял харем от крилати красавици.


Тагове:   четвъртък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566387
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930