Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2010 08:49 - Новините - 2 октомври 2010, събота
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 556 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 2 октомври 2010 събота    
   
  Кандисахме, че спирките на градския транспорт са рухнали и грозни, но когато и понамирисват, това вече ни идва в повече.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 2 октомври. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Наш зрител се оплака в предаването „Телевизионен омбудсман”, че последната спирка на автобусна линия номер 16 до Коматевско шосе се е превърнала в тоалетна на шофьорите и кондукторите и убежище на клошарите.  
В/Р  
Тема: Всичко друго, но не и спирка
  Зрителят подаде сигнал, че последната спирка на автобусна линия 16 се е превърнала във вуняща съборетина. Мястото, където служителите на автобусите почиват за по десетина минути, не разполагало с тоалетна. Ние направихме проверка. СИНХРОН 1: Кондуктори + Стендъп Точно срещу пункта на спирката има и втора тоалетна – градска, която също е извън употреба, но е също така миризлива. Изоставеният от години пункт освен за кeнеф служи и за подслон. СИНХРОН2: Кондуктор Служителите на автобусите искат просто една тоалетна и една чешма, където могат да си налеят вода.  
БЛАНК  
  Скандалът в едно пазарджишко училище, където българчетата бяха изтеглени от своите родители, тъй като не искаха децата им да учат в един клас с техни връстници от ромски произход, ни даде идеята да проверим какви са настроенията и в нашия град по тази тема.  
В/Р  
Тема: Къде да учат ромчетата?
  Разделното обучение или така наречената сеграция вълнуваше американското общество до началото на 60-те години. След това предразсъдъците бяха преодолени. При нас този проблем излиза на преден план половин век по-късно. Повече от половината анкетирани пловдивчани искат децата от ромски произход да учат в специализирани училища. Съвместното обучение в училища из целия град се подкрепя само от 11 процента. Също 11 процента пък искат ромчетата да останат в своите райони – па макар и в смесени паралелки. 19 процента неглижират проблема – те или не се интересуват какво трябва да се направи, или смятат, че има деца, които не е нужно изобщо да се образоват. Очевидно обществените нагласи се повлияни и от послания на политици, които търсят популярност, като изострят ситуацията, вместо да намерят цивилизовано решение и ясна стратегия.  
  59%
  11%
  11%
  5%
  14%
 
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Община Пловдив все още не е получила сумата от милион и 600 хиляди лева, които дължи наемателя на ресторант „Симфония” в Цар Симеоновата градина. Това съобщи за Пловдивската телевизия заместник-кметът Александър Константинов, който още преди три месеца би тревога за проблема. Вероятно това се дължи на факта, че като собственик на ресторанта се спряга името на популярен пловдивски бизнесмен, с когото политиците не искат да си имат много-много вземане – даване.  
В/Р  
Тема: „Симфония” още не си е платила на Общината
  Синхрон: Александър Константинов - заместник- кмет на Пловдив- готов  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Курс за бъдещи родители подготвя майките за приключението, което им предстои. За 8 седмици бъдещите майки и татковци могат да се научат как да бъдат добри родители.  
В/Р  
Тема: Училище за бъдещи родители
  Лекции, упражнения и практическа част са включени в курса за бъдещи майки. Темите, които се засягат са психология на бременността, хранителен режим на бременните, хомеопатия, първи грижи за бебето, права на майката, тренират се дихателни техники, масажи и други. Но какви притеснения и страхове вълнуват бъдещите майки? СИНХРОН 1: бременни Много от информацията, която младите бременни получават от книги, интернет и телевизия, може да ги заблуди. СИНХРОН2: Курсът се провежда в една от пловдивските поликлиники и записването става със заплащане на такса, която е за консумативи. Лекторите участват в курса безвъзмездно, а за придружителите – татковци и баби, входът е свободен.  
БЛАНК  
  Както и за всеки друг бизнес, така и за туристическия, тази година не е добра. Единствената дестинация, при която има забележима стабилност на търсенето, остава Истанбул.  
В/Р  
Тема: Винаги има мераклии за Истанбул
  Годината всъщност бе добра за хората, които са запазили или увеличили доходите си. Те почиваха както никога евтино. Като цяло обаче има спад в оборота. Много от тези, които могат да си позволят екзкурзии, пазят парите си за черни дни. Единствената дестинация, при която търсенето си остава стабилно, е Истанбул. Защо, след като се има предвид, че мина времето, когато хората правеха търговия с южната ни съседка.  Като се изключат перилните препарати, не са много стоките, с които турските търговци могат да изкушат българския турист. Остава единственото обяснение - интересът към Истанбул се поддържа и даже нараства благодарение на турските сериали. Това е и обяснението на дългогодишната туроператорка Ани Димова. Българите не могат да достигнат арабските любители на сериалите, които оставят в Турция милиони долари, но и ние даваме сериозна дан на телевизионните си увлечения.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще се видим с добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. От мен и новинарския екип – приятна вечер


Тагове:   октомври,   събота,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568075
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930