Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2010 17:53 - Новините - 14 Октомври 2010, Четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 925 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините 14 Октомври 2010
Четвъртък

Божана Апостолова удари гръмка плесница на Общинския съвет!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес  14 октомври.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

„Гръмка плесница към днешното девалвирало управление на Пловдив” - така от трибуната на местния парламент Спас Гърневски от Синята коалиция нарече отказа на Божана Апостолова да бъде удостоена със званието „Почетен гражданин на Пловдив”. 

 

В/Р

 

Тема: Синхрон - Спас Гърневски

 

ГОТОВ

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

Изключената наскоро от  ГЕРБ общинска съветничка от Пловдив Дани Каназирева ще иска помощ от Брюксел. Днес тя и председателят на местния парламент поискаха от Европейската комисия да постави под  мониторинг съдебното дело на община Пловдив срещу решението на правителството да депонира на сметището в Цалапица нови 30 000 тона софийски отпадъци. 

В/Р

 

Тема: Дани даде Бойко в Брюксел

Припомням, че наскоро върховните магистрати не дадоха ход на делото с мотива, че общинската администрация е пропуснала срока за обжалване на правителственото решение. Битката на местната власт и юристката на общината по делото Дани Каназирева продължи и днес тя поиска Брюксел да наблюдава дейността на магистратите.

Синхрон: Дани Каназирева- общински съветник

Проблемът възникна след като от Български пощи дадоха два документа с различно съдържание. По този повод съветник №1 в Пловдив Илко Илиев поиска оставката на директора на предприятието.

 

Бланк

 

 

Още по темата ще разберете от председателя на местния парламент Илко Илиев утре в предаването „Една Пловдивска Седмица”

 

БЛАНК

 

 

 

Бланк

 

Местният парламент не позволи имотът на Белодробна болница да бъде парцелиран. В извънреден порядък на днешната сесия заместник- кметът Александър Константинов поиска 23 декара от терена на здравното заведение да се извадят от капитала му.

В/Р

 

 

 

Тема: Съветници не позволиха да парцелират Белодробна болница

       

 

Мотивите на Александър Константинов бяха, че кредитори на Белодробна са завели дела и могат да обявят имота на публичен търг.

Синхрон: Александър Константинов- заместник- кмет на Пловдив

Според Константинов общината не може да продаде терена от 23 декара без разрешението на здравния министър. Думите му бяха по повод опасенията, че терена може да иде в ръцете на популярен пловдивски бизнесмен и политик, който притежава много имоти около Белодробна. Все още действащият управител на болницата доктор Георги Благоев обаче предлага алтернатива за спасението на Белодробна.

Синхрон: Георги Благоев- управител на Белодробна болница

 

 

За невърнат депозит в размер на милион и 200 хиляди лева протестираха днес от фирма „Сарс груп”.  Парите са взети от териториална дирекция „Митници”-Пловдив преди повече от година. Дъждът и студеното време не попречиха на работниците на фирма да излезнат на протест.  Въпреки заканата им работата в района не беше блокирана, тировете и леките автомобили бяха обслужени от митническите агенти.

 

В/Р

 

Тема: Протестираха срещу политика на ТД”Митници”-Пловдив, оттам мълчат

 

При вноса на перилни и почистващи препарати от фирма „Сарсгруп” дължат и 20 процента ДДС по фактура, които се плащат редовно. Има обаче и друга вноска

Синхрон-Огнян Христозов-представител на „Сарс груп”

Обяснението на хората от Митницита , е че парите са депозит и се задържат докато се изясни реална ли написаната цена във фактурите. Тъй като са зачестили злоупотребите и се декларира сума, която е много по-малка за да се плаща и по-малко мито.

Синхрон-Огнян Христозов

30 дневен е срока по закон, за да е ясно какво става с депозита, но забавянето е вече  година-казаха протестиращите. От Митницата отказаха коментар с мотива, че не са запознати с искането на работниците

Синхрон-пак той

Припомняме, че фирмата нашумя  , когато офисът на "Карловско шосе" 168 запечатан. Акцията беше е заради фирмени дългове на  съдружника  на собственика  Ахмед Куртулду.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Работник е с опасност за живота след трудова злополука в двора на стъкларския завод в Пловдив. По първоначални данни тухлена сграда се съборила и пострадалият паднал от височина близо 1 метър. Мъжът е настанен в болница с тежка черепно-мозъчна травма.

 

КАШ

Катастрофа

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

За втори път международният фестивал за документални филми, посветени на човешките права „Един свят” ще покаже най-доброто си в Пловдив. Прожекциите ще се проведат от 15-ти до 19-ти октомври в три основни пункта, съобщиха организаторите.

 

В/Р

 

Тема: Прожектират вдъхновяващи филми в Пловдив

 

Прожекциите ще се извършват на три места – в културен център „Тракарт”, в „Петното на Роршах” и в къщата за чай и мъдрост – „Веда хаус”, като входът е безплатен.

Синхрон – 1 – Добринка Стойкова

Пловдивчани вече нямат право да се оплакват, че София ги надминава от към културни инициативи. Поради засиления интерес, организаторите от „Един свят” представят своите документални продукции отново.

Синхрон – 2+3 – Добринка Стойкова

Тези филми не са комерсиални и не се излъчват по кината. Те представят животът, какъвто е – без маска и без грим. Говорят за проблемите в живота без компромис, а изводите остават за зрителите.

 

БЛАНК

 

 

След Освобождението на България Алфонс дьо Ламартин казва пред западноевропейската преса: „Заслужава уважение един народ, който остави своя княз да управлява страната от стария турски конак, а създаде дворци за учениците в Пловдив”. Мнозина пловдивчани са чували тези думи, но малцина са тези, които знаят, че най-големият „дворец” – днешната Хуманитарната гимназия – е замислен да приюти първия ни университет. Последвалото Съединение обаче осуетява тези планове.

 

В/Р




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566531
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930