Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2010 17:51 - Новините 15 Октомври 2010, Петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 855 Коментари: 0 Гласове:
1




Новините 15 Октомври 2010
Петък

 

ГОТОВ

 

БЛАНК

 

/Ирен влиза в кадър,ВДИГАЙКИ РЪЦЕ/

 

Започваме новините с ЧИСТИ РЪЦЕ!

 

БЛАНК

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с ЧИСТИТЕ новини от ДНЕШНИЯ СВЕТОВЕН ДЕН НА МИЕНЕТО НА РЪЦЕТЕ!.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

53 хиляди души в Мексико СЕ ОПИТВАТ В ТОЗИ МОМЕНТ заедно да измият ръцете си.

 В годините на технически прогрес и информация много хора ще си помислят, че нужда от подобно честване няма. Но е факт, че болните от салмонела и хепатит са се увеличили. 

 

В/Р

 

Тема: Световен ден на миенето на ръце…така се борим срещу диарията

 

Важно-Измиването на ръцете със сапун особено след ходене по нужда или след ядене помага снижава с  40 процента  риска от диария.

Синхрон-за миенето

Но България не е БанЛрадеш и масовото миене се отлага. Докато Цветан Цветанов не измисли акция „Чисти ръце”. Така всички микроби ще умрат…дори и миризмите зловонни. Идващи от вида на  работата на хората

Атмосфера-Слави+почистването от събота на лаута

За мнозина разправянето с боклук се причислява към мръсните работи, но ако не са боклукчиите-какво ли ще правят чистниците  

Синхрон-най-мръсната работа

В името на рекорда в Бангладеш си измил ръцете дори и техния Бойко Борисов  Фахруддин Ахмед.  В България не се знае политиците кога и какво мият

Синхрон-политици

За сведение-обикновенното сапунче мие почти всичко-без мръсни пари, сива икономика и черна магия

Синхрон –за политиците и ръцете

Това е положението-ако някои иска да е президент и да има чист електорат трябва да се намеси с операция…и срещу диарията.

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

След повече от пет години мрак от днес улица „Харитон  Куев” в район „Северен” отново ще бъде осветена, съобщи кметът д-р Ина Филипова. Тя уточни, че е уличното осветление е въстановено, като са монтирани нови стълбове и осветителни тела.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

Младеж бе уличен в извършването на въоръжен грабеж над 14-годишно момче в двора на Френската езикова гимназия в Пловдив. Припомняме, че тинейджърът е бил заплашен с пистолет от маскиран мъж, който му отнел около 50 грама златни накити. При извършена проверка от Трето РУП – Пловдив са установили, че извършител е 19 годишен младеж от Пловдив, с предишни криминални прояви. В хода на разследването са били намерени оръжието и откраднатите вещи. Заподозреният е задържан за 24 часа в ареста на районното управление.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Книжарниците в града стават все повече, все по-големи и все по-луксозни. Но четат ли младите пловдивчани – мненията са противоречиви.

 

В/Р

 

Тема: Чете ли младият пловдивчанин и какво?

 

Модерно е да се четат книги, които биват филмирани. Търсят се също така психологически романи, които да ни напътстват и научат на едно или друго в живота. Попитахме книжарите дали и какво четат младите пловдивчани.

СИНХРОН 1: Книжари

Разходихме се и по пловдивските РЕП-ове.

СИНХРОН 2: РЕП-ове

И все пак книга, вестник или списание – младите попрочита нещичко.

 

БЛАНК

 

 

Музикален фестивал за млади таланти организират утре кметът на район „Централен” Райна Петрова и Пловдивската телевизия. Много песни и танци очакват пловдивчани, които в събота от 11 часа изберат да дойдат на централния площад. А за най-малките участници и зрители ще има награди и изненади.

 

В/Р

 

Тема: Музикален фестивал за млади таланти

 

Музикалният фестивал за млади таланти се провежда по идея на кмета на район „Централен” Райна Петрова с подкрепата на областния управител Иван Тотев и депутати от Пловдив.

Синхрон 1 – Райна Петрова – кмет на район „Централен”

Веселбата и забавлението са гарантирани

Синхрон 3 – Райна Петрова – кмет на район „Централен”

Водещ ще бъде Ася Антонова, а специалните гости ще са Мими Иванова и Развигор Попов. 

Синхрон 2 – Райна Петрова – кмет на район „Централен”

Награди ще има за всички участниците, а и за зрителите. Какви ли ще са те?

Синхрон 4 – Райна Петрова – кмет на район „Централен”

Ние обаче подочухме, че са приготвени много лакомства. Така че къде е купона утре е ясно – площад „Централен” от 11 часа.

 

КАШ

Спорт

 

БЛАНК

 

Футболната битка за Пловдив тази година ще е между „Ботев” и „Марица”. Двата тима се изправят в пряк двубой в Неделя на стадиона край Захарната фабрика. Жълто-черните са еднолични лидери в класирането, а през седмицата Какалов и Манчев се завърнаха в ятото на канарчетата. Младите футболисти на Марица не се чувстват обречени и общеават интересен мач. Старши треньорите нямат проблеми с наказани и контузени преди мача.

 

В/Р

 

Тема: Дербито на Пловдив – „Марица” и „Ботев”

 

„Марица” приема „Ботев” в дербито на югоизточната „В” група. След лошия старт в първенството младите футболисти от Кършияка, върнаха настроението на шефовете си с няколко добри резултата. Мачът с канарчетата ще е своеобразен тест за възможностите на жълто-сините.

Синхрон – Фиданов

Старши треньора Марин Бакалов ще бъде лишен единствено от услугите на Хаджифезула, но в отбора ще бъдат излекуваните Димитър Байрев и Атанас Курдов. Канарчетата ще подходят много сериозно към дербито, с цялото уважение, което заслужават съгражданите им.

Синхрон – Марин Бакалов

Предварителна продажба на билети няма да има. Взети са всички предварителни мерки по осигуряването реда и охраната на мача, включително и разпространението на фалшиви билети. Центата на ценните хартийки ще е 3лв. Двубоят е в неделя от 16ч на стадион „Марица”.

 

 

БЛАНК

 

 

А сега един анонс към утрешната ни програма

От 10.30 часа стартира 1001 съвета. Темата е „Големите пловдивски музиканти”. Гости ще бъдат – Георги Цонев – първият преподавател по класическа китара в Пловдив.

По изключение утре от 11 часа на площад „Централен”  предаването „Ася в страната на талантите”  съвместно с кметството на район Централен ще организират музикален фестивал за млади таланти. Същият ще бъде излъчен по ПОТВ от 13 часа, в Неделя от 14 часа и вечерта от 21.50.

 БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 



Тагове:   октомври,   петък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552503
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031