Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2010 09:14 - Новините - 16 октомври 2010, събота
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 844 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 16 октомври 2010 Събота  
   
  Отново сме втори. А може би вече и Първи.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –  16 октомври. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
Пловдив и София отново се съревновават. Този път не за Панагюрското съкровище, а за брой на луксозни имоти и яхти. Оказва се, че пловдивчани не са толкова бедни, поне според проверките на НАП.  
В/Р  
Тема: Пловдивчани надминават софиянци по богатство
  Позавехналото пловдивско самочувствие започва отново да се въздига.
Хеликоптерът на НАП показа, че в Марково и Белащица има строежи, които с нищо не отстъпват на тези в полите на Витоша.

Най-богатото имение в т.н. митничарско село също се оказа, че е на пловдивчанин - Румен Анастасов - Козела.

Последните проверки от въздуха на крайморските имоти показаха, че пловдивчани са навсякъде - те може би изместват вече даже софиянци, а бургаските и варненските богаташи просто ни дишат прахта.

Информационни източници, които цитират бургаския шеф на НАП, казват ясно: "По-голямата част от атрактивните постройки в района на крайбрежието от Влас до Аркутино, са на ПЛОВДИВЧАНИ и софиянци".

Когато преди 3 години на Пловдивския панаир имаше изложение на яхти, на което луксозните морски съдове се продаваха като топъл хляб, човек, запознат с имената на купувачите, каза под секрет, че пловдивчани съвсем не отстъпвали по платежоспособност на столичани.

"Почти няма наш човек с хотел край морето, който да не си купи яхта" - уточни същият източник.

Говори се и за "пловдивски купони" край морето, където се събират толкова скъпи коли, каквито не могат да бъда видени никъде другаде.

Богатите пловдивчани предпочитали да се събират далече от града, защото се опасявали някой да не документира странното съчетание на бизнесмени, политици, спортисти и магистрати.
   
БЛАНК  
УСПЯ ли Славчо Атанасов да спечели пловдивчани с твърдата си политика за оставането на Панагюрското златно съкровище в новоткрития пловдивски музей? Ето какво показва анкетата в нашия сайт.
   
 
В/Р  
Тема: Къде, според пловдивчани, трябва да остане Панагюрското съкровище?
  Малко над 40 процента казват: ДА, съкровището трябва да остане в Пловдивския музей. Два процента са настроени още по-войнствено – те са готови да го защитят с гърдите си. Една четвърт от анкетираните са на правителството:” Да, той е държавна собственост и държавата трябва да каже къде да стои – твърдят те. Една трета гледат на проблем със съмнение – те смятат, „че всичко и политика” и че по този начин само се отвлича вниманието на пловдивчани с измислени проблеми.  
Да задържим ли Панагюрското съкровище?
Да, то е на пловдивския музей (47) 41%
То е държавна собственост и държавата трябва да решава къде да стои (28) 24%
Готов съм да го защитя с гърдите си (2) 2%
Всичко е политика (8) 7%
Само ни отвличат вниманието с измислени проблеми (30) 26%
   
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
Заместник- кметът на Пловдив от квотата на БСП Александър Константинов отдавна работи по схема за отделянето на 23 декара терен от капитала на Белодробна болница. Най-вероятно интерес към имота има неговият партиен началник Георги Гергов, който притежава терени в близост до апетитното парче от Белодробна болница. Това заяви в предаването „Една пловдивска седмица” Сузана Николова от ГЕРБ. Повод за изказването й беше стопираният от местния парламент нов опит на Александър Константинов да вземе въпросните 23-декера от капитала на здравното дружество.
В/Р  
Тема:
  Синхрон: Сузана Николова от ЕПС  
БЛАНК  
Кметът Славчо Атанасов подкрепи създаването на комплекс от качествени социални грижи за пациенти с онкологични заболявания. Това стана ясно днес на срещата „Ракът е диагноза, а не присъда”, организирана от Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания.  
В/Р  
Тема:  Ракът е диагноза, а не присъда
  готов  
БЛАНК  
  Нова извънредна сесия ни чака през следващата седмица. Засега в дневния ред има само две точки : -         Ново обсъждане на идеята да се кандидатства за европейски пари, с които да се извърши укрепване и реконструкция на коритото на река Марица , -          и ще се направи нов опит да се спаси затъналата в дългове Белодробна болница. Припомняме, че на пръв поглед безобидната точка за европейския проект за Марица предизвика невиждане трусове в управляващото Пловдив мнозинство. То се раздели на две, като и двете страни обясняваха своите позиции с грижа за Пловдив. Запознати със задкулисните политически игри обаче смятат, че просто става дума за ЕДНИ ПАРИ, които не са разпределени правилно и на всички. Дали не става дума за част от така очакваните милиони за почистването на коритото на Марица, които трябва да бъдат взети от парите за софийския боклук?  
КАШ Междинен
 
БЛАНК  
Кметството на район „Централен” и Пловдивската телевизия организираха музикален фестивал за млади таланти. На тържеството присъстваха Мими Иванова и Развигор Попов. Фестивалът се провежда за поредна година и скоро ще се превърне в традиция.  
В/Р  
Тема: Музикален фестивал за млади таланти
  Готов  
БЛАНК  
    На кого последно казахме думите „Обичам те” и дали е достатъчно често. Вижте от следващата анкета.  
В/Р  
Тема:
  Анкета – Любов – Обичам те  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще се видим с добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. От новинарския екип от мен Ирена Лазарова - приятна вечер.  


Тагове:   октомври,   събота,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565742
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930