Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2010 09:46 - Новините - 18 октомври 2010, понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 853 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 18 октомври 2010 понеделник    
   
  БСП, ВМРО и така наречената симпатична група в местния парламент заровиха томахавките! Славчо Атанасов прекрати болничните си, за да изпуши лулата на мира в компанията на управляващата коалиция.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 18 октомври. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Управляващите Пловдив от ВМРО-НИЕ, БСП  и групата „АМ-АМ”, както я определи бившият вицекмет Руси Панчев, се скараха на последната сесия на местния парламент и отхвърлиха предложението на администрацията за кандидатстване по проект за укрепването на участък от коритото на река Марица.  
В/Р  
Тема: Кметът помири враждуващите групи от управляващата коалиция
  Пловдив е на път да изгуби два милиона лева за укрепване на част от коритото на река Марица. На последната сесия така наречената симпатична група от шестима съветника от три различни партии, не подкрепиха кандидатстването по този проект. Вероятно обидени от факта, че управлението на общинското предприятие „Синя зона” отиде под командването на БСП кадър. Социалистите също не подкрепиха проекта, вероятно обидени, че не могат да отделят 23 декара терен от имотите на Белодробна болница. Интересите на всички май са задоволени, макар и с цената на това, кметът Славчо Атанасов да си прекрати болничните. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Предстои развръзката на интересна извънредна сесия в сряда.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Шокова терапия в жилищната политика на общината предприема кметът Славчо Атанасов. Той очаква ефектът да е в размер на 90 милиона лева в общинската хазна.  
В/Р  
Тема: 3 600 общински апартамента на тезгяха
В момента 3 600 общински апартамента се обитават от крайно нуждаещи се. Още 1 000 бедни чакат за жилища. Общината обаче не разполага с такива и за това слага на тезгяха обитаемите 3 600. Те ще се търгуват на данъчната им оценка. Обитателите имат право да ги закупят срещу около 30 000 лева, при положение, че са си платили всички задължения. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Новата концепция относно жилищната политика предстои да се одобри от местния парламент.  
БЛАНК  
  Жена пое официално общинското ФБР. Новата шефка се закани на фирмите, които разкопават тротоари и улици, след което не възстановяват настилките.  
В/Р  
Тема: Жена пое общинското ФБР
  Сияна Кехаюова от днес е шеф на общинският инспекторат. Той реално започва работа в сряда. В него ще работят 53 –ма души. Първият проблем срещу , който се изправя шефката на общинското ФБР е… Синхрон: Сияна Кехайова- директор на „Общински инспекторат” Инспекторатът ще се бори още срещу незаконното строителство, ще контролира сметопочистването и ще осъществява контрол по търговията.  
БЛАНК  
  Продължаваме с още една добра новина от общината. Рекордните 15 000 души са посетили новооткрития  археологически музей само за четири дни.  
В/Р  
Тема: Рекорден брой посетители в Археологическия
Небивал интерес на туристи от цялата страна към пловдивския археологически музей и панагюрското съкровище в него отчете днес кмветът Славчо Атанасов. За това той забрани обедната почивка на музейните работници и им прати на помощ поровин дузина ГИД- ове от Стария град. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив През тези дни дори се стига до куриозни случаи. Синхрон: 2 Музеят ще почива единствено в понеделниците.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Екип на Пловдивска обществена телевизия провери какво се случва, когато граждани паркират на ул. „Иван Вазов”, където вече е СИНЯ ЗОНА и престоят за един час струва едно левче.  
В/Р  
Тема: Синя зона – по левче за час
Тези, които редовно паркират на улица „Иван Вазов”, още със слизането подават на служителите на ОП „Синя зона, паркинги и гаражи” приготвеното левче и в замяна получават билетче за престоя. Други, които не са срещали досега сините жилетки, са малко недоверчиви към тях. Но след като им бъде посочена синята табела с надпис „Синя зона – 1 лев за час”, си заплащат. Трети пък след като им се каже, че паркирането се заплаща, дали защото са мнителни към мъжете със сините жилетки или просто искат да си икономисат левчета, се отказват да паркират и потеглят.  
БЛАНК  
  Заместник директорът на Основно училище Пенчо Славейков Петър Димитров отказа да даде оставка. Пред медиите той сподели още, че ако бъде уволнен – ще търси правата си в съда.  
В/Р  
Тема: Синдикатите са се хванали за гушите, в училището цари хаос
  Шефът на националното ръководство на Защита Красимир Митов бе категоричен, че това е синдикална война, чиято жертва е Петър Димитров. Той добави още, че „Подкрепа” надвишава правомощията си. Синхрон – 1 Красимир Митов – шеф на нац.ръководство на Защита От своя страна нароченият Петър Димитров заяви, че за един месец е невъзможно да направи толкова големи нарушения и не разбира мотивите за оставката му. Синхрон – 2 Петър Димитров – зам. директор на ОУ „Пенчо Славейков” Зам. директорът добави още, че ще търси правата си до край и няма да допусне да бъде използван за изкупителна жертва. Синхрон – 3 – Петър Димитров – зам. директор на ОУ „Пенчо Славейков” Петър Димитров добави още, че няма нищо общо с учителските стачки и протестните действия на децата и умишлено се насаждат етнически конфликти. Целият този шум бил без сериозна причина и имал за цел да прекрие далаверите от предишното ръководство.  
БЛАНК  
  По повод гостуването в нашата Обществена приемна на протестиращи студенти от ВСИ, които поискаха оставката на целия ръководен състав на Студентския съвет и свикването на нови справедливи избори, се срещахме с ректора на университета професор Димитър Греков.Попитахме го какво е неговото обяснение за арогантното поведение на изпълняващия длъжността председател на Студентския съвет Петър Станкулов, срещу когото има и обвинения за превишаването на дадените му правомощия.Срещу Станкулов има многократно подадени жалби от родители и студенти за агресивно поведение, заплахи и  отправяне на обиди накърняващи достойнството на личността.Г-н Греков каза ,че той като ректор на  Аграрния Университет никога няма да толерира подобно поведение на свои студенти, а относно своеволията на ръководството на студентския съвет изтъкна, че Администрацията на ВСИ и Студентският съвет са независими организации една от друга и трябва самите студенти да си насрочат избори за ново ръководство.В това ръководство – според ректора – цитираме – трябва да влязат ”отговорни хора,които да защитават истински правата на студентите,а не лица които уронват с поведението си престижа на университета.Петър Станкулов обеща да гостува в четвъртък в Обществена приемна, където ще има възможност да отговори на отправените обвинения.  
БЛАНК  
  В декларация до медиите от партия „Вяра Морал Родолюбие Отговорност- Национален Идеал за Единство” обвиниха председателят на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов, че е предал интересите на 300 000 българи. Толкова се бяха подписали в подписка за референдум на тема „за” или „Против” членството на Турция в Евросъюза. Наскоро обаче, Каракачанов, след разговор с шефа на парламента Цецка Цачева, заяви, че референдумът може да се проведе, „когато му дойде времето”. Тези дни се очаква и от АТАКА да бият тъпана по същата тема.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След малко във времето на „Телевизионен омбудсман” ще излъчим наживо първото предаване от новата ни рубрика ВЗАИМНО. Тя се реализира съвместно със Сдружение МЕДИИ С ЧОВЕШКО ЛИЦЕ. Пръв гост на живо ще бъде НАДЯ ТАНЕВА – директор СОЦИАЛНО ПОДПОМГАНЕ,  която ще отговаря на всички ваши въпроси от нейната компетентност От 19,15 в 1 Х 2 ще си говорим за Шахмата. От 21,30 започва новата поредица ЕКСТРЕМНИ ПОРЕДИЦИ. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.Отновинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565052
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930