Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2010 09:48 - Новините - 19 октомври 2010, вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 922 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.10.2010 09:49


НОВИНИТЕ –  19 октомври 2010 вторник  
   
  Славчо Атанасов прикани всички политически сили да подпишат меморандум за управлението на Пловдив! Опозицията  е категорично против. Подробностите след малко в емисията.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 19октомври. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
Чакането за „Скобелева майка” завърши, първата копка ще бъде на 31 октомври. Започва изпълнението на проектът за реконструкцията на входно-изходната магистрала и връзката с околовръстното шосе. Засега не е ясно ще бъде ли поканен премиерът Борисов.  
В/Р  
Тема: Първа копка на „Скобелева майка”-в края на месеца
  И община Пловдив вече се съгласи за надлеза „Скоболева майка” и даде строителното разрешение-обяви днес доволен областният управител Иван Тотев. Синхрон 1-Иван Тотев-областен управител Проектът е надлезът да бъде изграден на етапи. С 8 милиона лева до края на следващата година връзката „Скобелева майка” ще бъде завършена Синхрон 2-пак Тотев Папката за съвместно партньорство дълго време е отлежавала в Община Пловдив, но в крайна сметка пари от бюджета на Пловдив са отказани. Идеята на областният упрвител за 50 процентно съфинансиране на обекта отпада.     
КАШ Новини от Общината
 
Бланк  
  Кметът Славчо Атанасов разпространи днес меморандума за приоритетите през последната година. Припомням, че отдавна той настоява документът да бъде подписан от всички политически сили в местния парламент и призова гражданските организации да застанат зад него. Ето и пълния текст от предложения от кмета меморандум: УВАЖАЕМИ пловдивчани, Предлагам на вниманието на всички граждани, на политическите сили в Пловдив, както и на обществените и гражданските организации основните задачи в програмата ми за управление през предстоящата една година. Тези акценти се налагат поради тежкото финансово положение на държавата и рестриктивната политика на правителството спрямо Пловдив. Като кмет съм длъжен да запозная обществеността с най-неотложните точки в работата ми, за да бъдат завършени те отговорно и успешно, въпреки икономическите затруднения. Убеден съм, че при наличието на гражданска и политическа воля, това ще се случи. 1. Инфраструктурни обекти: - довършване на разширяването на булевард „Марица-юг”; - финализиране на удължаването на бул. „Свобода”; - рехабилитация на уличната мрежа с реализиране на намерението за теглене на 30-милионен заем от Европейската банка за възстановяване и развитие; - започване на изграждането на пътен възел „Модър-Царевец”; - окончателно приключване на реконструкцията на Градския дом на културата; - решаване на въпроса със спирките за автобусите и тролеите от градския транспорт; изграждане на допълнителни заслони. 2. Бюджетни дейности: - да се запазят като приоритети в макрорамката на Бюджет ’2011 г. направленията: „социални дейности”, „здравеопазване”, „образование, култура и младежки политики”. При необходимост финансирането в тези направления да бъде намалено не повече от 10 процента спрямо Бюджет ’2010 г, за да не се допуснат трусове в социалния сектор. - довършване на започнатите детски градини. 3. Работа по европейски проекти: - включване на всички управленски, експертни и финансови възможности за европейско финансиране по различни програми на приоритетните за Община Пловдив обекти; - осъществяване на спечелени вече европроекти. 4. Участие на гражданите и представители на политическите сили в изпълняването на приоритетните задачи и контрол върху администрацията: - В началото на всеки месец да се провежда широк политически консултативен съвет с наблюдаващи представители от граждански организации; съвместни заседания за приемане на персонален отчет от представителите им за тяхната работа за предходния месец, както и за предстоящите задачи; - Партиите представени в Общинския съвет на Пловдив и наблюдаващите представители на граждански организации да провеждат ежемесечни съвместни заседания по предложенията за решения на Общинския съвет. Славчо Атанасов Кмет на Пловдив.
Бланк  
  Очаква се единствено БСП да подпише меморандума на кмета. Основните политически играчи, които са опозиция на местното управление, са против документа. ГЕРБ няма да сложат параф под меморандума. „Каква е тази програма през последната година на мандата? – питат от партията на Бойко Борисов.  „Категорично не подкрепяме проваленото ляво управление в Пловдив”, заяви и съпредседателят на „Синята коалиция” Спас Гърневски.  
БЛАНК  
  Сега продължаваме с другите новини от общината: Втори туристически информационен център отвори врати днес. Той се намира в Стария град, а лентата на новата придобивка преряза лично кметът Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: Втори ТИЦ отвори врати за туристите в Пловдив
  Първият туристически информационен център се намира площад „Централен”, новооткритият днес пък е на улица „Съборна „ 22 в резервата Старинен Пловдив. Общинската сграда е променена до неузнаваемост с доста средства отделени от туристически такси. По- стара традиция кметът Славчо Атанасов преряза лентата на новата придобивка, а за да върви по вода, се погрижиха заместник- кметът по културата Петя гогова и кметът на район „Централен” Райна Петрова. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Новата наредба за опазването на Стария граз обаче ще притисне до стената мундарите, както се закани кметът. Синхрон: 2 В новоотрития информационен център туристите ще могат да се запознаят на български, английски и гръцки езици със забележителностите на града. ГИД-овете ще ги насочват към 85 обекта, които задължително трабва да бъдат посетени.  
БЛАНК  
  В днешният ден на благотворителността, заместник- кметът по социалната политика Георги Търновалийски обяви, че местната власт обявява конкурс на името на големия пловдивски благодетел Димитър Кудоглу.  
В/Р  
Тема: Награда на името на Кудоглу
  Местната власт започва от днес да приема номинации за наградата. Ще се кандидатства в два раздела. Синхрон: Георги Търновалийски- заместник- кмет на Пловдив Самият Търновалийски обаче не знаеше, че статуетката с лика на Кудоглу, тази година беше връчена от кмета Славчо Атанасов на един от освободените заместник- кметове по социална политика- Красимир Ангелов. Синхрон: 2 Номинации за двата раздела ще се приемат до 15- ти ноември. Победителите ще бъдат наградени на 1-ви декември.  
КАШ разделителен
 
Бланк  
  Първият в България молебен за здравето на българските лекарите отслужи Митрополит Николай. На днешния ден се отбелязват едновременно празникът на Св. Йоан Рилски Чудотворец и Денят на българския лекар, обясниха от УМБАЛ „Свети Георги”. Освен това пловдивският владика освети и параклиса в двора на здравното заведение.   
В/Р  
Тема: На деня на св.Йоан Рилски-молебен за лекарите
  На молебена присъстваха  работещи в двете бази на Университетска болница, пациенти и депутати от ГЕРБ. С тържествен водосвет и молебен за здравето на българските лекари отвори врати новоизграденият параклис на Университетската болница „Свети Георги”. Синхрон 1-доц. Карен Джамбазов-управител на УМБАЛ „Св.Георги” За освещаването и молебена за лекарите митрополит Николай донесе със себе и частица от Светия кръст. Според християнската религия тя дарява здраве и изцеление на болните Синхрон-Николай-владика на Пловдив  Параклисът се намира в двора на Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе”. Кръсетен е на св.Георги - подобно на самата болница. Която беше изпаднала във финансов колапс заради неизплатени пари от НЗОК, но от този месец дори заплатите на персоналът са излатени на 100 процента Синхрон-доц. Карен Джамбазов-управител на УМБАЛ”Св.Георги” Според Джамбазов здравна реформа има и трябва да се продържи,ако България иска да се стигнат европейските стандарти.   
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Днес стартира инициативата на Студентската организация на ВМРО-НИЕ „Улиците на Пловдив”. Младежите от ВМРО-НИЕ искат да запознаят пловдивчани с личностите, чиито имена носят улиците, на които те живеят.  
В/Р  
Тема: „Улиците на Пловдив”
  Членовете на Студентската организация на ВМРО-НИЕ целят чрез инициативата „Улиците на Пловдив” да запознаят пловдивчани с личностите на нашата история. Изготвени са информационни листовки за шест улици – по една от всеки район на град Пловдив, като броят на листовките отговаря на броя на живущите на улиците. СИНХРОН 1: Елица Мурджанова – ВМРО-НИЕ Тази седмица ще бъдат раздадени листовки на 6 улици, носещи имената на следните личности: Ген. Радко Димитриев, Ген. Иван Колев, Полк. Сава Муткуров, Петър Васков, Божидар Здравков и Ген. Виктор Дандевил. А вие знаете ли кои са тези личности? СИНХРОН 2: Николай Йончев – заместник-председател на Студентската организация на ВМРО-НИЕ Очаква се интересът в район Тракия да е най-голям, тъй като хората знаят в кой блок живеят, но не знаят името на улицата, на която живеят.  
БЛАНК  
  С 800 хиляди лева и други 480 хиляди предназначени за поддръжката на автомагистрала „Тракия” пътищата в пловдивска област ще бъдат готови за зимата. Парите са отпуснати от агенция "Пътна инфраструктура". „Няма да има вече проблемни участъци, стига времето да бъде благосклонно "- каза директорът на Областното пътно управление Атанас Ташков.  
В/Р  
Тема: Пловдивска област-готова за зимата
  За кърпене на дупки, обновяване на маркировките, подмяна на пътните знаци и смяна на старите мантинели са били поискани от 600 хиляди лева. От агенцията са отпуснали 800 хиляди лева. Синхрон-Иван Тотев-областен управител С парите ще бъдат рехабилитирани и пътища от първокласната, второкласната и третокласна мрежа Синхрон-пак той Друг важен проект е започване на работа по пътя  Пловдив-Асеновград. Като до края на годината трябва да се завърши с парцеларните планове Синхрон-пак той Иван Тотев ще търси нова среща с кмета относно воените имоти. Идеята на областния управител е място на „Гладно поле” да бъде прехвърлено на Ощината, но то трябва да се поиска чрез общинския съвет. 

КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Двама кореняци пловдивчани, родени на две от пловдивските тепета, са се заели да възстановят унищоженото седмо. От Марково тепе днес са останали само паветата по пловдивските улици. Странно или не, те дават идея на художника Атанас Хранов и галеристката Антония Димитрова да възродят седмия хълм като символ на духовността в града ни.   
В/Р  
Тема: „Седмият хълм” – изложба на Атанас Хранов
  „Седмият хълм” е поредната самостоятелна изложба на Атанас Хранов, представена в галерия „Резонанс”. Тук наистина може да видите седмия хълм, или поне това, което е останало от него. В няколко павета от улицата Атанас Хранов вгражда стихове на поети – пловдивчани.  Синхрон 1 – Атанас Хранов – художник Атанас Хранов е роден на Бунарджика, неговата съратничка, галеристката Антония Димитрова – в подножието на Трихълмието. Синхрон 5 – Антония Димитрова – галерист Паветата, използвани от Хранов, са истински, изхвърлени при ремонти. Сега се връщат там, откъдето са тръгнали и ще съградят наново седмия хълм, пазейки всички спомени за видяното през годините. Синхрон 3 – Атанас Хранов – художник Освен чуждите, в седмия хълм Хранов влага част и от своите спомени. Синхрон 4 – Атанас Хранов – художник Поезията е избрана като универсален символ на изкуството Синхрон 2 – Атанас Хранов – художник Изложбата „Седмият хълм” може да се види в галерия „Резонанс” до 3-ти ноември.  
БЛАНК  
 


Тагове:   октомври,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567538
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930