Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2010 10:45 - Новините - 20 октомври 2010, сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 862 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 20 октомври 2010 сряда    
   
 Опашката на коалиционната котка отново се разклати. От БСП не спират да си играят с нервите на партньорите си от ВМРО НИЕ.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –  20 октомври. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
  На днешната сесия на Общинския съвет съветниците от БСП за трети пореден път завъртяха номер на кмета Славчо Атанасов. Социалистите не подкрепиха проекта за укрепване дигата на река Марица на стойност 2 милиона лева. Днес те останаха сами в местния парламент.
В/Р  
Тема: БСП клати опашката на коалиционната котка
  БСП категорично отказа да подкрепи кметския проект за кандидатстване за 2 милиона лева за укрепване дигата на река Марица. Социалистите дори подхвърлиха реплики в залата, че част от парите могат да потънат в нечии джоб, което вбеси кмета Славчо Атанасов. Синхрони: Ангел Петров- БСП                 Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Даниела Желязкова от Синята коалиция припомни на социалистите, че пари от европроекти не могат да се крадат , защото са под строг мониторинг. Сузана Николова от ГЕРБ призова БСП да замълчат , тъй като единствените 10 милиона лева по европроекти в Пловдив са докарани от бившия вицекмет Марта Божикова, а БСП кадъра Ганчо Колаксъзов е проспал две години. Синхрони: Даниела Желязкова- „Синята коалиция”                 Александър Даржиков- ГЕРБ                 Славчо Атанасов- кмет на Пловдив В крайна сметка всичмки съветници без тези от БСП подкрепиха проекта за укрепването на река Марица.
БЛАНК  
  Местният парламент реши да извади от капитала на Белодробна болница 23 декера терен. Мотивите на вносителя на предложението – заместник- кметът Александър Константинов бяха, че кредитори на здравното заведение магот да обявят имота на публичен търг. По настояване обаче на съветниците Илко Илиев и Спас Гърневски Общинският съвет нареди на Александър Константинов да предостави на старейшините в срок от 15 дни цялата документация за Белодробна болница, за да се усдтанови дали са подписвани неизгодни договори или пък върху управителя е оказван натиск.  
БЛАНК  
Разпространеният вчера меморандум от Славчо Атанасов за управленските приоритети през оставащата година до края на мандата, предзизвика днес реакции сред опозицията в местния парламент. Кметът даде леко заден ход и заяви, че документът е насочен преди всичко към пловдивчани, а не конкретно към политическите сили.  
В/Р  
Тема: Славчо Атанасов: Сините идват на власт
  Кметът Славчо Атанасов не е притеснен, че меморандумът, предложен от него, няма да се подпише от политическите сили в Пловдив. Той искал пловдивчани да разберат кои са приоритетите в управленската му програма до края на мандата. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив В залата на местния парламент кметския меморандум беше определен като хаотичен епистоларен жанр. Изказването беше на съпредседателя на Синята коалиция Спас Гърневски Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив    
БЛАНК  
  От Синята коалиция в Пловдив отговориха с декларация до медиите. В нея се казва: „ Господин Кмете, да провалиш три години от развитието на Пловдив и в последната да симулираш псевдопрограма и широка подкрепа за нея, е опит за йезуитско бягство от провала си и натоварване с отговорност точно онези, за чиито обществен глас сте останали глух!”.  
Бланк  
  Днес в Пловдив стартира първият от поредицата национални митинги на ПП „Атака” под мотото – Не на Турция в европейския съюз. Това постави началото на подобни срещи на членове и симпатизанти, които ще се проведат в цялата страна.  
В/Р    
  Тема:Атака - митинг
  Митингът откри и води депутатът от Пловдив и зам.председател на Народното събрание Павел Шопов. Последователно се изказаха депутатът проф.Станилов, и евродепутатът Димитър Стоянов. Спаска Митрова благодари на Атака за оказаната и подкрепа в борбата и с македонската съдебна система за майчинските права на детето си. Без тази подкрепа нямаше да се радвам на детето си, каза тя. Парламентът днес не зачете подписите на над 300000 българи, като не прие решение за провеждане на референдум – Не на Турция в Европейския съюз! Глас народен глас Божи! Но дали е така?  - Слава Диманова  - ………………………….. Трябва ли да продължи Атака да подкрепя правителството на ГЕРБ? - Волен Сидеров Ентусиазирани и възбудени хора. Протестиращи и скандиращи. „Да на агресивното поведение срещу националното предателство! Нашата кауза е България!”
   
 
БЛАНК  
 
БЛАНК  
  Община Пловдив и район „Централен” почти едновременно подготвят проекти за облагородяването на междублоково пространство на булевард „6-ти септември. Но без да са се информирали взаимно. С половингодишно закъснение от Общината уведомяват районния кмет, че са осигурили евросредства. Райна Петрова спира своята разработка,  а теренът и до днес си стои непокътнат.  
В/Р  
Тема: Оправят междублокови терени в „Централен”
  Райна Петрова се закани, че още догодина ще облагороди терена на булевард „6-ти септември” номера от 195 до 201, без да се интересува от неуредиците в Общината. Синхрон 3 - Райна Петрова – кмет на район „Централен” Междублоковите пространства се правят с парите от наемите на гаражи. Тъй като тези средства са ограничени, се работи се там, където има най-много жалби от граждани. Какъвто е случаят с двора на улица „Киев” номера от 22 до 26. Синхрон 2 – Веселин Василев - съсед Синхрон 1 – Костадин Христев – съсед От парите за гаражите се заделят и за бутането на незаконни постройки. 30 такива обекта са премахнали през тази година от администрацията срещу 10 000 лева. Но и тук парите не достигат. Синхрон 4 - Райна Петрова – кмет на район „Централен” Двата обекта, които ще се събарят в най-скоро време - пункт за вторични суровини на последна спирка на петицата и павилион пред второ ДКЦ. Тук също се действа приоритетно по сигнали на граждани.  
БЛАНК  
  Независимият общински съветник Дани Каназирева обвини областния управител Иван Тотев в манипулиране на общественото мнение и непознаване на договорките между община Пловдив и правителството. Повод за това беше обявеното от него решение на правителството да даде 2 и половина милиона лева за изграждането на околовръстната транспортна връзка в района на Скобелева майка.  
В/Р  
Тема:
  Синхрон: Дани Каназирева- общински съветник  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Има опасност онкоболните в Пловдив да останат с месеци без апарат за лъчетерапия. Което означава, че или трябва да пътуват до Стара Загора и София, или Онкодиспансера и УМБАЛ “Свети Георги” да се разберат. Двете здравни заведения спорят за ….помещение. В него се намира апарата Рокус на диспансера, но теренът е на университетската болница.   
В/Р  
Тема: Проблем остава онкоболни без апарат за терапия
  Ръководството на университетската болница има намерение да си вземе помещението, ползвано досега от диспансера, за да монтира новия линеен ускорител, който е вече е купен. От областния онкодиспансер искат да си оставят стария апарат –Рокус като твърдят, че трябва поне година , за да заработи ускорителя. И така онкоболните ще останат на улицата Синхрон 1-Славчо Атанасов-кмет на Пловдив След 2 срещи управителят на “Св.Георги” доц.Карен Джамбазов е категоричен, че няма да отлага монтирането на ускорителя. Още повече, че Рокуса е морално остаряла система и дори няма да се поднови лиценза. От онкодиспансера казаха, че това е и заради проблем на Рокуса, но той е отстраним Синхрон 2-Недялка Митова-управител на Онкодиспансера Всъщност дори и университетската болница да отстъпят   ще има поне месец спиране на апарата. Във всеки случай има нужда от време Синхрон 3-д-р Лилия Учкунова Ако ръководството на Св.Георги продължи да упорства ще стигнем и до здравния министър-каза кметът. За съжаление докато страните се разберят остават потърпевши-9 хиляди пациенти на диспансера и близо 1 500 на болницата, които така или иначе ползват Рокуса.  
БЛАНК  
  Квартал “Тракия”, известен с най-младото пловдивско население, е на път да реши проблемът с приема в детските градини. Нова система от критерии за централизирано класиране се очаква да влезе в сила в началото на 2011.  
В/Р  
Тема: Нова система от критерии слага край на борбата за детски градини в “Тракия”
  Критерийте са одобрени от Граждански съвет “Тракия” и са подредени по важност. Класирането се извършва по точкова система. За разлика от предишните методи, сега доходът няма значение и се изключва вероятността семейство от “Тракия” да остане без детска градина за детето си. Синхрон – 1 председател на граждански съвет “Тракия” Гражданите на район Тракия се надяват, че чрез тази система ще се спре шуробаджанащината и поднасянето на “дарения” с цел по-сигурно записване в детските градини. Синхрон – 2 млада майка Кметът на район Тракия – Гиньо Матев изрази надежда системата да стартира още през месец Януари. Ако новият метод на класиране покаже добри резултати и реши проблемът с детските градини – ще бъде приложен и в останалите райони на града.  
каш разделителен
   
БЛАНК  
  Ако навремето е било модерно да имаш генерал, депутат или партиен секретар на сватбата си, то днес вече не е така. Стелиан Димитров от формация Факед старс сподели в младежкото предаване  „18+”, че напоследък най-модно е на сватбената церемония да присъства самият …дон Корлеоне.  
В/Р  
Тема: Дон Корлеоне поздравява младоженци
  Атмосфера: дон Корлеоне За да бъде сватбеният ден незабравим, младоженците измислят какво ли не. Вече не е достатъчно да блеснеш с попфолкзведа.  По-артистичните викат на помощ имитаторите на известни личности от групата Факед старс, които бяха гости в младежкото предаване 18+. Ето какво научихме от тях. СИНХРОН 1: Стелиан Димитров от Факед старс След като Кръстникът е намерил време да се отбие на сватбеното тържество, той трябва да даде своята благословия на младите влюбени. СИНХРОН 2: Дон Корлеоне Освен дон Корлеоне за своето сватбено парти може да поръчате Мерилин Монро, Елвис Пресли, Майкъл Джексън или лейди Гага. Въпрос на вкус.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува Александър Колев – кмет на район Южен От 19,15 излъчваме запис от днешната сесия на Общинския съвет, излъчването ще продължи и след новините от 20.30. По тази причина поредните серии на ЕКСТРЕМНИ ПРОФЕСИИ ще се излъчат утре. От 22,50 в 18+ ще си говорим за лъжите в любовта и за това кои живеят по-добре – мъжете или жените. Ако искате до коментирате някоя от новините


Тагове:   октомври,   сряда,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567167
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930