Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2010 17:59 - Новините - 22 октомври 2010, петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 901 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 22 октомври 2010 Петък  
   
   Днес се подредиха цветовете на коалиционната котка! Вече стана ясно кой поема активите  и пасивите от управлението в града. Половин дузина партии и трима „отлюспени съветници” подписаха меморандума на кмета Славчо Атанасов.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 22 октомври. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Кметът Славчо Атанасов и лидерите на управляващата града коалиция подписаха днес меморандум в подкрепа на основните задачи в развитито на града през оставащата година от мандата. А те са: довършване на Градския дом на културата и на булевардите „Марица – юг” и „Свобода”, довършване на проекта Модър-Царевец и реализиране на 30-милионния заем за ремонт на малките улици.  
В/Р  
Тема: Управляващата коалиция подписа меморандума на кмета
  Докато обновената коалиционна котка се разхождаше пред Общината, кметът Славчо Атансов първи сложи подписа си под меморандума. Синхрон 2 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив След кмета подписи положиха лидерите на управляващата града коалиция: Синхрон 5 – Бойко Ватев – ВМРО – НИЕ Синхрон 3 – Илия Баташки – БСП Към меморандума се присъедини и тъй наречената „Симпатичната група”, чиито гласове определят мнозинството в местния парламент. Синхрон 4 – Георги Колев – ЗС „Александър Стамбилийски” Синхрон 9 – Константин Георгиев – Граждански съюз за нова България Синхрон 6 – Атанас Недевски – ССД Опозицията в Общинския съвет в лицето на ГЕРБ, Синята коалиция и „Атака” не подписаха меморандума, но отлюспените от тях Елена Райчева, Тодор Христев и Николай Караиванова го направиха:  Синхрон 7 – Тодор Христев – независм съветник Синхрон 8 – Николай Караиванов – независим съветник Славчо Атанасов призова опонентите си да оставят политиканстването за жълтите павета. Синхрон 1 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Славчо Атанасов е убеден, че и други политически сили ще подкрепят меморандума.  
КАШ Новини от Общината
БЛАНК    
  Трима районни кметове от ГЕРБ нахлузиха пожарникарски кански на главите си днес и отидоха пре кмета Славчо Атанасов да бранят приоритетите си в бюджет 2011 година. Така те изпълниха препоръката на Атанасов от преди дни. Тя гласеше: „Районните кметове да нахлузят каски , за да бранят бюджета”!  
В/Р  
Тема:Райкметове бранят с каски исканията си
  Рано – рано пред сдградата на община пловдив пристигнаха кметовете от ГЕРБ Петър Петров, Райна Петрова и Ина Филипова. Изкараха пожарникарски каски от автомобила на кметицата на „Централен” и поеха към „Стефан Стамболов”1. Синхрон: Райна Петрова- кмет на район „Централен” Колегата им от ГЕРБ Здравко Димитров, кмет на район „Западен” , отказа да подкрепи инициативата с каски и посочи сериозни аргументи. Синхрон: Здравко Димитров- кмет на район „Западен” В заседателната зала на община Пловдив свободната пожарникарска каска, която не прие Здравко Димитров, гордо постави на главата си единственият гласувал осем пъти за Бойко Борисов- заместник- кметът от ВМРО Александър Долев. Иначе кметовете бяха категорични, че ще отстояват своите искания. Синхрон: Района Петрова- кмет на район „Централен” Кметът Славчо Атанасов обаче беше категоричен, че на райкметовете и каските няма да помогнат, за да изпълни бюджета техните искания. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Припомням, че през тази година районните кметове със свит бюджет. Очертава се и следващата да е така.  
БЛАНК  
  Сплотени съседи спечелиха „Зелен дом, зелена зона” за месец септември в район „Тракия”. Кметът Гиньо Матев лично връчи наградите на победителите.  
В/Р  
Тема: Сплотени съседи спечелиха „Зелен дом, зелена зона” за септември
  Кметът Гиньо Матев сподели, че въпреки трудния избор, за победител е избран вход А на блок 176. Домоуправителката Йорданка Петрова прие голямата награда - електрически храсторез и бетонов кош за отпадъци, който да сложат до беседката. Синхрон – 1 Гиньо Матев – кмет на р.”Тракия” Синхрон – 2 поднасяне на награда Победителката сподели, че тайната на успеха се дължи на сполтените отношения между жителите на входа. Синхрон – 3 Йорданка Петрова И въпреки, че добрият вид на градинката изисква много усилия и грижи домоуправителката на блока има още много идеи. Синхрон – 4 Йорданка Петрова – домоуправител На края на годината ще се награди един от 36-те участници в „Зелен дом, зелена зона”, независимо на кое място е бил класиран през изминалите месеци. Затова тракийци..продължавайте!    
БЛАНК  
  Общинари и дипломати ще играят утре футболен мач на стадион „Локомотив” Тя беше договорена преди месец между заместник-председателя на украйнския парламент Николай Томенко и шефът на местния парламент Илко Илиев. Тогава „рефери” на този договор бяха посланникът на Украйна Негово Превъзходителство Виктор Калник и и почетният консул на Украйна в Пловдив инженер Димитър Георгиев. Футболната среща утре е с благотворителна цел.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Неработещи светофари бяха причина за тройна катастрофа рано тази сутрин. Неспазил знак Стоп американски автомобил Олдсмобил се заби в Пежо. От удара двете коли се бъскат в автобус пътуващ по линията Пловдив-Храбрино. „Ранени пътници няма”-съобщиха от транспортната фирма „Хеброс бус”. 
 В/Р  
Тема: Тежка катастрофа заради нарушение и неработещи светофари
  В 5.40 тази сутрени автобус на Хеброс бус тръгва от автогара Радопи за редовния курс към Храбрино. Докато изчаква реда си на кръстовището на Димитър Талев и бул „Вапцаров” междуградския автобус е ударен Синхрон-Илия Янев-шофьор в „Хеброс бус” Олдсобила, който идва от бул „Димитър Талев” не спазва снака „Стоп”, който е пред бившето кино Тракия. Американският автомобил преминава с висока скорост и се блъска в Пежо, което се движи направо Синхрон 2-Криси Асенова Вденага след удара шофьорът на автобуса звъни на телефон 112. След минути на мястото на инцидента вече е линейка, който откарва за преглед пътуващите в размазания Олсмобил мъж и 2 жени. Синхрон 3-пак шофьора Катастрофата блокира движението в района ,в 10 часа колите бяха разчистени. Пежото, което е купено на лизинг и има автокаско се изтегли на собствен ход. Неработещите светофари, които през нощта се изключват , са едната от причините за инцидента.” Много често катастрофите тук сутрин са заради изключването им”-коментират живеещите в Кичука      
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  „Владо Черноземски и атентатът на века” беше темата на дискусията, провела се снощи в Народна библиотека „Иван Вазов”. Организатори бяха от студентската организация на ВМРО-БНД.  
В/Р  
Тема: ВМРО вади спомени за Владо Черноземски
  Лектор по темата беше историкът Костадин Костадинов. Той е и заместник- председател на националното ръководсктво на ВМРО-БНД. Костадинов изтъкна, че за огромно съжаление днес младите хора не знаят почти нищо за атентата срещу сръбския крал и за Владо Черноземски. Синхрон: Костадин Костадинов- зам.-председател на ВМРО-БНД По нетрадиционен начин утре войводите ще отбележат 117 годишнината от създаването на освободителната организация на българите от Македония и Одрински. Синхрон: 2  
БЛАНК  
  Сега е време за един поглед към утрешната ни програма: От 10,30 часа е предаването „1001 „ съвета с Роси Русева. Неин гост е големият български дарител с американски паспорт доктор Георги Лазаров. От 13 часа в предаването „Ася в страната на талантите” ще излъчим 10-годишния юбелей на фокалната фирмация от нов музикален център- Пловдив с ръководител Радиана Задума.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с ТВ- състезанието Голямата играчка. От 19,15 е „Една пловдивса седмица” с участието на независимия общински съветник Дани Каназирева, директора на „Местни данъци и такси” Николай Ненков и заместник- председателят на ОбС- Пловдив Камен Шишманов.  Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.Отновинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.  


Тагове:   октомври,   петък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567175
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930