Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2010 18:02 - Новините - 25 октомври 2010, понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 815 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.10.2010 18:05


НОВИНИТЕ – 25 октомври 2010 Понеделник    
   
  Колко ще струват картите за градския транспорт – интригата днес се заплете още повече.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –  25 октомври. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
   
БЛАНК  
  Необмислено изказване на общинският съветник Камен Шишманов от ВМРО-НИЕ е на път да взриви социалния мир в транспорта. Пловдивските превозвачи днес се разбунтуваха , а гневът им може да повиши месечните карти в транспорта на 70 лева.  
В/Р  
Тема: Превозвачи бесни на деец на ВМРО-НИЕ
  Превозвачите са бесни на Камен Шишманов, който определил бизнеса им като мафиотски. Синхрон: Веселин Дошков- управител на на „Хеброс бус” Самият Веселин Дошков деликатно открехна и нова врата относно преговорите за цената на картите. Синхрон: 2 Обвинението за транспортна мафия към тях, както и все още недоговорената цена на картите с преференциални цени, могат да доведат да нова ситуация. Синхрон: Веселин Дошков 3 На среща с пловдивската управа превозвачите ще настояват за цена от 16 лева на преференциалните карти и и допълнителна субсидия от нови два милиона лева за 2011-та година.  
   
  Районните кметове на Пловдив определиха новата дирекция „Общински инспекторат” като организиран хаос и добавиха, че чрез тази система се обезкървяват районните кметства.  
В/Р  
Тема: Районните кметове негодуват срещу „Общински инспекторат”
  В последния момент шефката на Общински инспекторат Сияна Кехайова изпратила мейл, в който любезно отклонила поканата за среща. Като вариант тя предложила разговорът да се проведе до 10 дни в удобно за всички страни време. Синхрон – Райна Петрова – кмет на район „Централен” Според районните кметове е парадоксално инспекторатът да отнема работниците, които пряко са отговаряли за всекидневните проблеми. Нелепо е, че служителите вече на са на подчинение при районните кметове, но те трябва да им осигуряват работни места.  Синхрон – Здравко Димитров – кмет на район „Западен” Според районните отговорници разковничето в създаването на инспектората е в предстоящото снегопочистване, където се играе с много пари, както и в подронване авторитета на районните кметства в предстоящите избори.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Няма шанс община Пловдив да получи 30 милиона лева от Европейската банка за възстановяване и развитие за ремонт на вътрешнокварталните улици. Това се разбра след среща между общинари и Даниел Бърг- директор за България на авробанката.  
В/Р  
Тема: ЕБВР: Разберете се с Дянков за заема
  Кметът Славчо Атанасов, заместниците му Александър Константинов и Георги Търновалийски и общинския съветник Атанас Недевски представяха община Пловдив по време на преговорите с Даниел Бърг. Той е заявил, че няма проблем банката да отпусне кредита, но проблемът е във ветото, наложено от финансовия министър Симеон Дянков. Синхрон: арх. Атанас Недевски- общински съветник               Славчо Атанас- кмет на Пловдив Иначе банката е дала съгласие да финансира общинското участие в два европроекта. Единият е за рехабилитация на пречиствателната станция и е на стойност 50 милиона евро, а втория е за устойчиво развитие на транспорта на стойност 30 милиона евро. В двата проекта общината трябва да участва със суми от пет до осем процента. Кметът Атанасов е категоричен, че ще продължи битката за 30 милионния заем за малките улици, но на тихия фронт. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Битката ще се води на тихия фронт , за да не се прпечи на останалите два европроекта.  
БЛАНК  
   
  Вчера в църквата “Света Троица” в район “Южен” се състоя традиционна клетва, на която във ВМРО-НИЕ бяха приети  20 нови членове. . Те се заклеха пред свещеник, Евангелие и кръст и целунаха знамената на България и на ВМРО – НИЕ.  
В/Р. ВМРО НИЕ ПРИЕ НОВИ ЧЛЕНОВЕ  
  На тържествената церемония присъстваха Бойко Ватев – председател на ВМРО – НИЕ град Пловдив, Камен Шишманов – председател на групата общински съветници на ВМРО – НИЕ, председателите на районните организации, общински съветници от ВМРО – НИЕ, членове и симпатизанти. СИНХРОН ……….. ЗАЩО МЛАДИТЕ ХОРА ИЗБИРАТ ВМРО НИЕ СИНХРОНИ Клетвата се състоя по повод рождения ден на организацията. На 23 октомври 1893г. в град Солун е създадена ВМОРО. Нейни основатели са д-р. Христо Татарчев , Даме Груев , Петър Попарсов, Христо Батанджиев ,Андон Димитров , Иван Хаджиниколов .. В събота организацията навършва 117 години.   
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  17 овце загинаха, блъснати от пътнически влак от Карлово за Пловдив на жп линията между Труд и гара "Филипово". В близост до линията овчар е пасял стадото си. В този момент автомобил "Нива" минал покрай животните, които се подплашили от колата и тръгнали към релсите, където влакът ги блъснал.  
КАШ Разделителен
 
БЛАНК  
  Акция, с наименование „Лихварите” беше проведена днес в Асеновград. Задържани са баща и двамата му сина. При обиск от дома им са иззети списъци, шофьорски книжки, златни накити и дебитни карти с пин-код към тях. До момента са установени 20-има потърпевши, които са получили незаконни заеми от тримата мъже срещу непосилна лихва. Работата по документиране на престъпната дейност на тримата мъже продължава.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  С водосвет, отслужен от пловдивския митрополит Николай, започва реставрацията на прицърковната къща на храма “Свети Димитър”. 3 години след освещаването на обновената църква имениците от сдружението, носещо името на светеца, продължават традицията и поднасят дар на пловдивчани-възстановяване на сградата , така както е изглеждала в миналото.  
В/Р  
Тема: С водосвет започнаха реставрацията на библиотека в храма „Св.Димитър” 
  Митрополит Николай благослови начинанието на сдружението „Св.Димитър” . Владиката отслужи водосвет и със светена вода поръси за здраве и успех. Празничното богослужение беше на двора – зад храма, където са руините от съществуващата сграда. Атвмосфера- Трите години разлика между края на ремонта и храма и началото на прицърковната къща са заради забавяне и ог Националния институт на паметниците на културата Синхрон-Димитър Георгиев-председател на сдружение „Св.Димитър” Сградата е в западната част на двора, в миналото тя  е била библиотеката на манастирския комплекс. Стоителят е избран чрез конкурс-преговаряно е с няколко фирми и в края е избран член на сдружението Синхрно-Димитър Горчов-строителен предприемач Финансирането се осигурява само от членовете на сдружение “Свети Димитър”. Припомняме, че то беше създадено  с единствената цел да ремонтира, възстанови и отвори храма за пловдивчани Синхрон-Димитър Георгиев. Празникът на Димитровците започва още от днес с пъвата копка, вечерня, отслужена от митрополит Николай и утре на самия празник тържествена  литургия, която ще завърши с  има курбан за миряните – дар от Димитровците.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува Иван Георгиев – управител на „Градини и паркове” От 19,15 е спортното предаване 1X2 От 22,50 е повторението на младежкото предаване 18+ с теми за лошите момчета и тайната на професията рекламен агент. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен Ирена Лазарова и екипа, приятна вечер.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566586
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930