Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2010 18:07 - Новините - 26 октомври 2010, вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 755 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 26 октомври 2010 вторник    
   
  С есента дойде и времето на вълненията покрай картите за градския транспорт. Ех, какво ли пак ни чака…  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 26 октомври. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Телефонът в сутрешното ни предаване „Обществена приемна” загря в момента, когато потърсихме мнението на зрителите за очакваните промени на цената на картата за преференциално пътуване в масовия градски транспорт. Припомняме, че този проблем изостри отношенията между управниците в Общината и собствениците на превозваческите фирми. Ние решихме да погледнем на проблема от страната на обикновените служители в транспортните фирми. Попитахме ги кой ползва евтините карти и с какви проблеми се сблъскват шофьорите и кондукторите ежедневно. Вижте разказа ни от една „последна” спирка в Пловдив.  
В/Р  
Тема: Анкета- карти
  ГОТОВА  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Петима мъже са заловени в село Устина в момент на сделка с антики. Криминалистите действали по получен сигнал и „атакували” къща в селото, при което попаднали точно в момента на сделка между продавачи и купувачи на антични предмети.  
В/Р  
Тема: Спипаха дилъри на антики
  На място са задържани двамата местни пласьори на стоката и техните клиенти – столичанин и двама пловдивчани. Петимата тъкмо договаряли цената на антиките. При обиска на къщата криминалистите открили 5 страници от метална антична книга, 4 керамични статуетки и керамична купа. Иззети са множество мобилни телефони и лаптопи. Оказало се, че петимата мъже са стари познайници на полицията. Единият продавач е регистриран за притежание на наркотици, а съдружникът му е излежавал присъда за кражба. Техните клиенти са с присъди за измама, телесни повреди и притежание на наркотици. Петимата са задържани в полицейския арест за 24 часа. Материалите по случая са докладвани на Окръжна прокуратура - Пловдив, а откритите и иззети предмети ще бъдат предоставени за експертиза в Националния исторически музей в София.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  В дом „Олга Скобелева” днес бе открита електрическа платформа за инвалидни колички. Дневният център, който се намира в сградата на дома, обслужва 40 деца с тежки физически увреждания.  
В/Р  
Тема: Дарители подариха лъч надежда на деца с тежки физически увреждания
  Атмосфера: Рязане на лентата За малкия Ради днес е особено важен ден. Той е само на шест годинки и се придвижва с помощта на протези. Доскоро изкачването на тези 4 стълби е било непосилно за него. Благодарение на новата платформа, деца като Ради вече няма да се чувстват безсилни пред упражнението, което връстниците им правят всеки ден. На прерязването на лентата присъстваха и родители на някои от децата обслужвани в дневния център. Синхрон 1: Кремена Стоянова – майка Дали обаче построяването на платформата не е закъсняло? Синхрон 2: Кремена Стоянова – майка В дома дойде и зам. - кметът Георги Търновалийски Синхрон 3: Георги Търновалийски – зам.- кмет по европейски политики и социални дейности Търновалийски също така призова.... Синхрон 4: Георги Търновалийски – зам.- кмет по европейски политики и социални дейности Построяването на платформата е финансирано изцяло от дарители. Въпросът който вълнуваше всички днес е: Кога и институциите ще поемат грижата за тези деца?  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  „Общинска опера няма как да стане, само 1 фагот струва минимум 30 хиляди евро, а трябват поне два” - каза днес главният диригент на операта Алексей Терзиев. Думите са по повод идеята на кмета Славчо Атанасов, разработена от бившия директор Калуди Калудов, за втора пловдивска опера от 140 души, която да се финансира, както от общинския бюджет, така и от приходи от продадени билети. „Като се има предвид, че само за 1 нов спектакъл уволненият Калудов е планирал 50 хиляди лева, реализацията е невъзможна” - пресмятат от операта.   
В/Р  
Тема: Похарчени 5 300 лв за командироква на операта в Пазарджик
  Новият главен диригент на операта Алексей Измирлиев не вярва на кмета Славчо Атанасов най-вече след призива да се свири ленинградската симфония на Шостакович. „Не вярвам на хора, които случайно се интиресуват политически”-добави той Синхрон 1-Алексей Измирлиев-главен диригент на Държавна опера-Пловдив Опера в момента може да има само на Античния театър-категоричен е Измирлиев. Синхрон 2-пак той Припомняме ,че след лятната промяна на министеството на културата и след протестите и сълзите бяха запазени 152 работещи в оперта. Синхрон 3 –пак той Но от обещаните пари от Община Пловдив в размер на 100 хиляди лева няма и стотинка-каза Измирлиев. Да не говорим, че при Калудов операта има натрупани близо 130 хиляди лева дългове-за ток, вода, хонорари. Част от тях са 30 хиляди лева за реклами в медиите, 18 хиляди лева на хора работили без договор и 5 хиляди и 300 лева за командировка в Пазарджик - завършват от операта  
БЛАНК  
  И така – доживяхме в град, в който стотина души разбират от оперно изкуство, да има две опери – една ПРОКМЕТСКА и една опозиционна.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” връчи званието „Доктор Хонорис Кауза” на професор Николаос Муцопулос. Гръцкият археолог е откривател на гроба на цар Самуил.  
В/Р  
Тема: ПУ връчи „Доктор Хонорис Кауза” на проф. Николаос Муцопулос
  Известният гръцки археолог проф. д-р Николаос Муцопулос, който е откривател на гроба на цар Самуил, гостува в Пловдив по покана на Пловдивския университет. СИНХРОН 1: доц. д-р Запрян Козлуджов – заместник-ректор на ПУ „Паисий Хилендарски” Изтъкнатият археолог е носител на множество титли и почетни научни отличия. Той самият е ръководил реставрирането на Христовия храм в Божи гроб. СИНХРОН 2: доц. д-р Запрян Козлуджов – заместник-ректор на ПУ „Паисий Хилендарски” Никой не може да каже дали мощите на цар Самуил ще се завърнат в България. Според проф. Муцопулос е редно и морално те да бъдат разменени, например срещу византийски ръкописи, които вече са публикувани в България.  
БЛАНК  
  Някога Димитровден бележел края на земеделския сезон и на тежката работа. И макар това отдавна да не е така, Димитровден си остава един от най-тачените празници от българите - ден, в който правим равносметка на отиващата си година. Вижте как го почетоха пловдивчани:  
В/Р  
Тема: Димитровден е!
  Атмосфера – черкуване През целия ден пловдивчани се стичаха в църквата „Свети Димитър”, повечето от тях носейки цветето, което народът ни от векове нарича „димитровче”. Въпреки ангажиментите си, Димитровците от сдружение „Свети Димитър”, което със собствени средства възстанови едноименната църква в Стария Пловдив, отново се събраха в двора й на днешния ден.  Синхрон – 1 - Димитър Язов - сдружение „Св. Димитър”                    Димитър Георгиев - сдружение „Св. Димитър” Много ум и мисъл е влагал народът ни в поверията си, затова и много от тях са валидни и до днес.  Синхрон 4 – Димитър Атанасов – сдружение „Св. Димитър” Каква е равносметката за бизнеса? Синхрон 3 – Димитър Георгиев - сдружение „Св. Димитър”                    Димитър Язов - сдружение „Св. Димитър”                   Димитър Георгиев - сдружение „Св. Димитър”           600 порции агнешки курбан с хляб и червено вино раздадоха Димитровците днес и споделиха, че е крайно време да приемат в редиците си и дами с името на светеца. А що се отнася до поверията в днешния ден – те край нямат... Синхрон 2 - Димитър Язов - сдружение „Св. Димитър” Атмосфера 2- свещ  
БЛАНК  
  И още новини от празника: Народният представител отГЕРБ Зоя Георгиева и кметът на район „Централен” Райна Петрова зарадваха 60 социално слаби граждани в  храма „Свети Харалампий”, където бяха раздадени хранителни продукти и курбан от името на районната структура на ГЕРБ. Народният представител от ГЕРБ Величка Шопова, областният управител на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Западен” Здравко Димитров пък почетоха днешния Димитровден в „Прослав”, в храма Свети Атанасий, където също имаше курбан за миряните.  
БЛАНК  
  Завършваме емисията с един призив по молба на Съюза на пенсионерите. Областната и градската организация на Съюза на пенсионерите организрат голям протестен митинг в защита на социалните искания на пенсионерите.  Митингът ще се проведе на 28-ми октомври, четвъртък, от 10,30 часа на площад „Централен”.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще коментираме идеите за пенсионна реформа. И всичко, което ви тежи на душата. От 20,50 e „Мъдрост и тайнство” с Маг Мариела От 22,50 в „18+” ще ни гостуват Любен Дилов –син и поетът Николай Заяков. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   октомври,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565262
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930