Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2010 17:48 - Новините - 27 октомври 2010, сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 846 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 27 октомври 2010 сряда  
   
  Вдигат цената на картите! Свалят Филип Македонски. Прибраха бившия съветник Еньо Петров!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 27 октомври. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
С 2 лева повече или 12 лева ще плащат пенсионери, ученици и студенти в градския транспорт. Кметът Славчо Атанасов подписа днес заповед за увеличение на преференциалните карти за пътуване. Въпреки нежеланието си, той все пак се е съгласил донякъде с искането на превозвачите.  
В/Р  
Тема: Картата за пътуване вече 12 вместо 10 лева
  Кметът Славчо Атанасов обясни увеличението от 10 на 12 лева с баналната вече криза и най-вече, че догодина бюджета ще бъде орязан с 41 милиона лева. Той е наясно с използваната непопулярна мярка и ще поеме отговорността Синхрон 1-Славчо Атанасов-кмет на Пловдив При продажбата на 500 хиляди карти на година с увеличението от 2 лева парите на превозвачите ще бъдат увеличени с 1 милион-пресмята кметът. Синхрон 2-пак той Припомняме, че превозвачите все още имат своите искания и дори отново заплашиха със стачка, тъй като според тях реалната цена на картатата за пътуване е 16 лева. Синхрон 3-пак той „Изстискваме този милион с мноо усилия и повече пари няма откъде да се вземат”-категоричен е Атанасов. Той  е наясно, че дори и да внесе в Общинския съвет искане за още средства, няма да бъде подкрепен от политическите партии.  
БЛАНК  
  Паметникът на Филип Македонски, наречен от пловдивчани „Сервитьора”, ще бъде демонтиран. Това се налага заради започващата реконструкция на Римския стадион. Когато той бъде готов, експерти ще преценят дали паметникът на Филип би се вписал сред възстановения археологически обект и следва ли да бъде върнаттам.  
В/Р  
Тема: Започва реконструкцията на Римския стадион
  Днес областният управител Иван Тотев подписа приемо-предавателния протокол за изработването на техническия проект за реконструкцията на Римския стадион с думите, че при подобни начинания най-сложното е подготовката на документите, а не строителните работи.  Синрон 1 – Иван Тотев – областен управител Бетонните огради ще се махнат, на тяхно място ще има стъклени. При работата ще се следва световният принцип в експонирането на археологията – археология – зеленина. Към стадиона и прилежащата му територия ще има достъп от всички посоки. Наред с разкритото до сега, ще се покажат и най-новите находки, като античната улица и крепостната стена от времето на император Марк Аврелий. Синхрон 2 – арх. Румяна Пройкова Цялата археология, която продължава под земята, ще се покаже чрез настилката на нивото на земята, като цветни елементи ще повтарят контура на обектите отдолу. Сега предстои избора на изпълнител на обекта. Според Иван Тотев през януари работата по Римския стадион може да започне. Статуята на Филип Македоснки най-вероятно ще бъде преместена в градинката до Джумаята.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Терен от 62 декара ще стане собственост на Община Пловдив, след като днес кметът Славчо Атанасов и областният управител Иван Тотев „заровиха томахавките”. Земята, която е разделена в 4 имота и е собственост на Министерството на отбраната, ще бъде безвъзмездно прехвърлена, но само след искане на Общинския съвет.  
В/Р  
Тема: Тотев и Атанасов „заедно” за военните терени 

Днес 2-те страни –Тотев и Атанасов начертаха „пътната карта” на съвместните им действия по прехвърлянето на терените. За бившият вече Свързочен полк срещу ВСИ още днес пък ще бъде сформирана комисия
Синхрон 1-Иван Тотев-областен управител Тотев мотивира действията си с факта, че вече в областта има продадени на търг терени от министерството на отбраната. Затова е толокав важно решението на общинския съвет Синхрон 2-пак Тотев За разлика от други пъти днес Тотев и Атанасов постигнаха съгласие и то за 5 минути. Документите за прехвърлянето и искането ще бъдат подготвени и внесени  още на сесията на 4-ти ноември-увери Атанасов Синхрон 3-Славчо Атанасов-кмет на Пловдив Кметът завърши , че така ще бъде решен един от големите проблеми на общината с липсата на терени. И припомни за  жестовете на общината  към държавата-Руското консулство е дадено на  Административния съд,  предостъпени са терени за сградите на 5-то и 6-то РПУ.

БЛАНК  
  От китайския град Чан Чунг вече очакват делегацията начело с кмета Славчо Атанасов, който ще подпише споразумение за побратимяване. Полетът е на 8-ми ноември, а билетите струват по 800 долара, като се мине през Москва. „Иначе през Цюрих стават 1300 долара”-обясни Атанасов.  
В/Р  
Тема: Официално-на 8 ноември се побрятимяваме с Чан чунг
  Присъствието на представители от общината е мини-освен Атанасов включва заместникът му Александър Константинов и шефът на протокола Васил Иванов. 4-ма бизнесмени също ще заминат за ЧанЧунг –Борис Калибацев от Филикон, Димитър Георгиев от Розаимпеск, строителния предприемач Николич и шефа на винарска изба Тодоров. Синхрон 1-Славчо Атанасов-кмет на Пловдив Срещата ще бъде на две нива. Един път бизнес, за да може двете страни да обменят опит и друг път политическа като ще се подпише и споразумението за порбатимяване на Пловдив и китайски град Синхрон 2-пак той Като председател на българо-китайското дружество за приятелство Славчо Атанасов е договорил с посланника на азиатската страна в Пловдив да бъдат отворени мазани за китайска стока, но този път артикулите ще бъдат качествени Синнхрон 3-пак той Преди Китай обаче Атанасов има още една визита. Днес той замина за Турция.  
БЛАНК  
  Движението по булевард „Марица-Север” е пуснато от днес, съобщи кметът на район „Северен” доктор Ина Филипова. Възстановени са и настилката, и тротоарите. Така целият булевард „Марица Север” вече е достъпен за движение на автомобили.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Бившият общински съветник и настоящ заместник-директор на „Градини и паркове” Еньо Петров беше задържан с цигари без бандерол. Полицаите са претърсили бус „Форд” и помещения на улица ”Острец” - склад за безалкохолни напитки на ЕООД „Щастлива звезда”, както и жилища и гаражи, собственост на Петров и семейството му. Намерени са 18 000 кутии с нелегални цигари. Освен политикът от ДПС, в ареста са дъщеря му и един от работниците му. „Полицията да си върши работата” - коментира днес Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: Задържаха Еньо Петров с нелегални цигари
  СИНХРОН-СЛАВЧО АТАНАСОВ ЗА ЕНЬО ПЕТРОВ  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Пловдивската пречиствателна станция не преработва утайките и ги изхвърля в коритото на Марица. За пореден път от сдружение Еко Пловдив и Зелени Балкани разтръбиха за проблема.  
В/Р  
Тема: Еколози алармират за замърсяване на река Марица
  Повече от година пречиствателната станция в пловдив не работи по предназначението си, – това твърдят еколозите. Нещо повече. Те се съмняват, че утайките от преработването се изхвърлят директно в река Марица. Синхрон 1: Христо Николов – директор по развитието на Зелени Балкани Нарушени са серия от закони като например закона за околконата среда, закона за водите и най-вече общината нарушава закона за управление на отпадъците-добави още Христо Николов. Какво е количеството отпадъци което се получава за едно денонощие в станцията? Синхрон 2: Николай Сомлев – експерт Какви ще бъдат последиците, ако замърсяването на водите на Марица продължи? Синхрон 3: Николай Сомлев – експерт Ако се направи мониторинг след заустването на отпадъчните води ще се видят последствията – допълни още Николай Сомлев. Самото протакане на решаването на въпроса само по себе си е грубо нарушение и е цяло чудо как до момента не е предизвикало национален скандал, категорични са екозащитниците.  
БЛАНК  
  Пловдивският поет Николай Заяков представи последната си книга „Евангелие от Никола” в Балабановата къща. Премиерата съвпада с кръгла годишнина на поета. Подробностите – от самия автор в гостуването му в младежкото ни предаване „18+”.  
В/Р  
Тема: „Евангелие от Никола” от Николай Заяков
  Синхрон – готов  
БЛАНК  
  Завършваме емисията с един призив по молба на Съюза на пенсионерите. Областната и градската организация на Съюза на пенсионерите организрат голям протестен митинг в защита на социалните искания на пенсионерите. Митингът ще се проведе на 28-ми октомври, четвъртък, от 10,30 часа на площад „Централен”.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостуват кметът на район „Тракия” Гиньо Матев и представители на гражданския съвет в района. От 21,30 продължава серийния документален филм „Екстремни професии” От 22,50 часа в младежкото ни предаване „18+” ще си говорим за скаутите в България. Ако искате дa коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   октомври,   сряда,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565054
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930