Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2010 17:53 - Новините - 28 октомври 2010, четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 858 Коментари: 0 Гласове:
1



НОВИНИТЕ – 28 октомври 2010 четвъртък    
   
  Днес – пенсионерски новини…  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 28 октомври. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  И пловдивските пенсионери поискаха оставки.  След бурните протести през миналата година за преференциалните пътувания в градския транспорт, днес пенсионерите се вдигнаха на бунт срещу неспазените предизборни обещания на правителството.  
В/Р  
Тема: Пенсионери въстанаха срещу правителството на ГЕРБ
  Атмосфера – 1 Пенсионерите поискаха оставката на Бойко Борисов и управляващото правителство като си спомниха още, че Тройната коалиция се е грижила по-добре за тях и техните нужди. Синхрон - 7+8 симпатична баба Според хората от третата възраст времето тази сутри бе дъждовно, защото небето плаче заедно с тях и добавиха, че това е причината броя на протестиращите да е по-малоброен. Това обаче не попречи на присъстващите да обявят социалните си искания. Синхрон 1+2 Филипов Протестиращите обещаха, че това няма да е последният митинг и са готови да стигнат до крайни действия. Синхрон – 3 Филипов Но дали всички са толкова жертвоготовни? Синхрон – жена с очила Синхрон – ДСБ-ар Митингът приключи. Остава да видим дали гласът на протестиращите ще бъде чут. Атмосфера – 2  
БЛАНК  
  Днес имаше и добри новини за пенсионерите. С водосвет, отслужен от Пловдивския митрополит Николай, беше осветен пенсионерският клуб в район „Западен”. След години местене възрастните хора най-накрая вече имат „втори дом”.  
В/Р  
Тема: С водосвет осветиха пенсионерски клуб в Район Западен
  Митрополит Николай благослови откриването. Владиката отслужи водосвет и със светена вода поръси за здраве и дълголетие. Празничното богослужение беше своеобразен подарък от кмета на района Здравко Димитров,който отправи молба към владиката точно за възрастните хора. Синхрон 1–Здравко Димитров-кмет на район „Западен” Пловдивският митрополит благослови и специална икона на божията майка и посъветва хората да я сложат на източна страна. Синхрон 2–Николай-владика на Пловдив Спазвайки петата божия заповед да се почитат и уважават възрастните хора и трогнат от певческия състав „Вяра, Надежда,Любов” митрополит Николай ги покани да озвучават храма „ Климент Охридски” Синхрон 3-ръководителка+ Днешният ден остава като празничен за хората. Те се радваха като малки деца-на митрополита,на кмета ,за самото откриване Синхрон 4-Здравко Димитров-кмет на район Западен За новата и модерна сграда с бяня и тоалетна не са използвани пари от бюджета на района, а са отпуснати от министреството на науката и образованието.   
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Срещу новия закон за обществените поръчки се обявиха днес от ВМРО-НИЕ. Заради него общини и институции могат да изпуснат много средства по европроекти, са мотивите на пловдивските воеводи.  
В/Р    
  Тема:ВМРО-НИЕ : Губим пари заради новия ЗОП
  Новият закон за обществените поръчки действа от това лято. От ВМРО-НИЕ негодуват, че според текстовете в него, всеки участник в конкурс може да обжалва, а това води до автоматично спиране на процедурата. Синхрон: Соня Кавърджикова- ВМРО-НИЕ До сега оспорването не спираше конкурсната процедура. Промените в закона могат да доведат общини, министерства и други институции да загубят много средства по оперативни програми на европейския съюз. Тяхното финансиране приключва през 2013 година. От ВМРО-НИЕ имат и своето обяснение защо е нправена промяната. Синхрон: Слави Георгиев- ВМРО-НИЕ Тъй като партията не е парламентарно представена ще се опита чрез националното сдружение на общините да промени действащият вече нов закон.  
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Нашата зрителка Маруся Илиева се обади в сутрешното ни предаване „Обществена приемна”, за да благодари на младеж, върнал важни документи на сина. Във вълнението тя е запомнила само малкото му име – Атанас.  
В/Р  
Тема: Синхрон – от „Обществена приемна”
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  В петък в Народната библиотека „Иван Вазов” ще бъде връчено почетното звание „Следовник на народните будители”. То се връчва всяка година на активни общественици, които с дейността си продължават делото и завета на народните будители. Церемонията ще бъде от 17,30 часа. Поканени са всички пловдивчани.  
КАШ СПОРТ
 
БЛАНК  
  Помощникът на Христо Бонев – Петър Пашев отново е част от треньорския екип на Локомотив Пловдив. Отборът заминава за София и ще се настани в комплекса „Царско село” за да продължи подготовката за дербито с Левски.  
В/Р  
Тема: Без напрежение в Локомотив преди дербито с Левски
  Мартин Керчев е с разтежение и отпада от групата за мача със сините. Старши треньорът Неделчо Матушев е оптимист за представянето на отбора на Герена. Синхрон – 1 Играта и головете на новата звезда в „Отбора на народа” Гара Дембеле не притеснява особено доскорошните му съотборници. Синхрон – 2 Непрекъснати спекулации около името на нов старши треньор не са повлияни върху настроението на играчите. Единственото, от което се нуждае Локомотив преди гостуването в София, е спокойствие. Мачът с Левски е в събота от 18 часа и ще бъде излъчен директно.  
БЛАНК  
  Ботев среща опашкарите от Стамболово на стадиона край Бирената фабрика. Преднината от 8 точки и загубата на Нефтохимик от Марица Пловдив може би сложи край на интригата за първото място.  
В/Р  
Тема: Ботев среща последния в класирането
  Иван Площаков е с бронхопневмония, Николай Манев и Пейо Батенов са с контузии, в лазарета остава Иван Танчовски. Въпреки солидната преднина старши треньора Марин Бакалов се надява, че футболистите му няма да подценят съперника. Синхрон – 1 Финансовият директор Иван Йотков опроверга тиражираната информация за нови спонсори. До месец, на стадион Христо Ботев, ще има нов пропусквателен режим. Синхрон – 2 Днес в Сливен ще се проведе работна среща на представители от клубовете в югоизточната „В” група и шефовете на зоналния съвет на БФС от Пловдив. Мачът на Ботев е в Неделя от 14.30 на стадион Христо Ботев.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува кметрът на район „Южен” Александър Колев. От 19,15 е „Магазин за имоти, пари и идеи” От 20,50 е „Дух и тяло” с Деси Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565679
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930