Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2010 17:53 - новините - 29 октомври 2010, петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 988 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 29 октомври 2010 петък  
   
  Китайски дракон се кани да глътне Пловдивския панаир.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 29 октомври. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
     
БЛАНК  
  Китайски инвеститори проявяват интерес към остатъците от КРЕМИКОВЦИ и са на път да застрашат бъдещето Пловдивския панаир. Върху отломките от металургичиния комбинат те се канят да строят огромно изложение, което неминуемо ще бъде конкуренция на панаира под тепетата. Драконите са изявили сериозно намерение да участват в поредния търг, който е на 5-ти ноември. Наддаването за халетата започва от 450 милиона лева. Когато няма изложение, палатите ще се ползват като склад на китайски стоки, предаде "Стандарт". Явно и китайците са безсилни пред чара на Бойко Борисов, тъй след неколкократните си срещи с него, са готови да играят за "Кремиковци". Въпреки лошата слава на комбината, който беше тотално съсипан и окраден от Александър Томов и Дамбовеца.
Дали огненият дъх на червеният дракон е на път да онищожи посещаемостта на Панаира, предстои да разберем. А може би дракончето, което Славчо Атанасов ще донесе от командировката в китайския Чан Чун, ще е новият талисман на Панаира и ще предпази Гергов от фалит.
 
БЛАНК  
  Кметът Славчо Атанасов вероятно ще се откаже от идея за общинска опера или поне ще я остави на своя наследник. Това обяви самият той, а причината е прозаична - липсата на пари. Припомняме, че концепцията за спонсорирано от общината изкуство беше разработена от бившия директор Калуди Калудов. Предложението е за опера от 140 души, която да се финансира и от бюджета, и от приходи от продадени билети.  
В/Р  
Тема: Славчо Атанасов:”Засега няма да има общинска опера заради липса на пари”
  Алексей Измирлиев –главен диригент на операта призна, че обещаните през август от община Пловдив 1 милион лева все още не преведен. Припомняме, че Славчо Атанасов каза, че средствата ще се отделят , за да не се закрият щатове в операта по време на летните вълнения. Синхрон 1-Славчо Атанасов-кмет на Пловдив Работещите сега в операта оспориха идеята с мотива, че само 1 фагот струва минимум 30 хиляди евро, а за оборудването на състав ще са необхидими половин милион евро Синхрон-пак той Атанасов призна, че идеята на общинска опера е заради властта и кой взема управленските решения Синхрон-пак той Все пак кметът не изключи вариант ако икономиката се стабилизира и се излезе от кризата по-бързо от очакваното да се отделят пари за още една опера.  
БЛАНК  
  Ревизия в Община Пловдив е назначи финансовият министър Симеон Дянков. Обект на разследването са сделките за реконструкцията на Градския дом на културата и ремонта на булевард „Руски”. И двете сделки, на обща стойност около 18 милиона лева, са сключени по времето на предишния кмет на Пловдив доктор Иван Чомаков.   
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  В седмицата на Димитровден Камарата на строителите по традиция отбеляза своя професионален празник с връчване на ежегодните си награди.  
В/Р  
Тема: Камарата на строителите празнува
  Гостите на тържеството коментираха, че в кризата са оцелели само най-добрите компании в бранша – тези, които работят качествено и са запазили доверието на клиентите. Синхрон 1 – Пламен Иванов – председател на Камара на строителите – Пловдив Златният отвес спечели Васил Арнаудов от Строителна компания „Арнаудов”. Синхрон 2 – Васил Арнаудов – носител на Златен отвес 2010 В категория „Строителна традиция” спечели ГУСВ, за „Строителна перспектива” награденият е Димитър Василев от Хелиос металург, партньор на годината е камарата на инженерите по инвестиционно проектиране, а „Почетен майстор на отвеса” – инженер Симеон Пешов. Тържеството тази година съвпадна с рождения ден на председатела на камарата на строителите в Пловдив Пламен Иванов. Атмосфера  
БЛАНК  
  Областният управител Иван Тотев беше домакин на Първата Балканска конференция за безизкопни технологии. Революционният строителен метод вече се прилага в Пловдивско.  
В/Р  
Тема: Нови технологии в строителството
  Всички балкански асоциации за безизкопни технологии бяха представени в хотел „Империал”, където се проведе научната конференция. Обсъдено беше състоянието на балканската тръбопроводна мрежа и предложени перспективите на новата технология. Синхрон: Иван Тотев – областен управител Какво напрактика представлява новата технология и къде най- често е приложима тя? Синхрон: Иван Тотев- областен управител Новата техлология вече е прилагана в пловдивско Синхрон: Иван Тотев- областен управител Лидери в безизкопните технологии на Балканите са България , Турция и Румъния  
БЛАНК  
  От понеделник полицията започва акция „Светлина”. За какво ще дебнат КАТ-аджиите – разберете от следващия материал.  
В/Р  
Тема: Започва акция „Светлина”
  „Акция ”Светлина” обхваща цялата страна. Целта е да се ограничат предпоставките за тежки ПТП през есенно -зимния период  с рисковите участници в движението, а именно - пешеходците, водачите без практически опит в управлението при есенно-зимни условия и шофьорите с неизправни осветителни системи. Черната статиска сочи, че през зимния сезон делът на загиналите пешеходци нараства до 35 % от всички убити при ПТП. Основна предпоставка е намалената светла част от денонощието при запазена висока интензивност на движението на МПС и пешеходци във вечерните и тъмните сутрешните часове. Така че по време на операцията активно ще се контролира неизправността на осветителните системи и сигнализацията на пътните превозни средства, ще се извършва оглед на уличното осветление в населените места и ще се изготвят предписания за осветяване на най-невралгичните места от уличната мрежа с повишена опасност за пътни инциденти, ще се извършва оглед на повредите на пътните платна, липсващата и неизправна вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, създаващи реални предпоставки за ПТП.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Журналистът и писател Бригита Йосифова пристигна от Лондон специално за премиерата на последната си книга „Беглецът в Сибир”. Пред своите гости тя разкри част от съдържанието – низ от увлекателни приключения и незабравими срещи, вдъхновени от декабризма.  
В/Р  
Тема: Бригита Йосифова представи „Беглецът в Сибир” на пловдивските читатели
  Бригита Йосифова изследва руската история от много млада възраст и както тя сама казва – влюбва се в тези мечтатели – декабристите, автори на най-благородния политически заговор. Непокорният им нрав и чистото им, мечтателско сърце, я вдихновяват да нашише последната си книга „Беглецът в Сибир”. Синхрон – Бригита Йосифова – писател И за разлика от съвремените издания, които заливат книжния пазар, „Беглецът в Сибир” няма деструктивен подход. Напротив, книгата залага на чистата традиция и задава въпроси, които никога не сме си задавали. И макар съдържанието да е посветено на далечния 19-ти век, написаното на белите страници звучи актуално и днес.  
БЛАНК  
  Тази вечер започнаха тържествата по случай  Деня на народните будители – 1 ноември. Сдружение МЕМОРИАЛ НА ДУХОВНОСТТА, Народна библиотека ИВАН ВАЗОВ, Общинския читалищен съвет, Дружеството на пловдивските писатели, Пловдивското театрално общество и „Държавният архив” обявиха номинациите си за почетното звание СЛЕДОВНИЦИ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ. Тази година това са дългогодишният директор на Средното музикално училище, днес Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” в Пловдив, Анастас Маринкев и колегата Евгений Тодоров. Очаквайте репортаж в утрешните ни емисии. В понеделник от 17 часа пък пловдивският митрополит Николай ще отслужи Тържествен молебен по случай Деня на народните будители. Очаква се да бъде дадена висока трибуна и на един млад човек – победителя в конкурса за есе, организиран от администрацията на Район Южен. Подробности от кмета на района Александър Колев.  
В/Р  
Тема: Синхрон – Александър Колев
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  За Основно училище „Васил Петлешков” Денят на народните будители е двоен празник. В навечерието му школото отбелязва 50-тата си годишнина. Тържественият концерт беше днес във Военният клуб.  
В/Р  
Тема: 50 години ОУ „Васил Петлешков”
  Бивши директори, учители, родители и ученици уважиха юбилейния концерт на училище „Васил Петлешков”. За 50-тата си годишнина то има с какво да се похвали. Синхрон 3 – Сийка Зрънчева – директор Заместник-кметът Петя Гогова поздрави юбилярите и прочете поздравителен адрес от кмета Славчо Атанасов: Синхрон 1 – Петя Гогова – зам-кмет на Пловдив Петя Гогова се оказа възпитаник на училището в Смирненски. Оказа се също, че не е единствената сред официалните гости. Синхрон 2 – Здравко Димитров – кмет на район „Западен” След официалните речи дойде ред на песните и танците. Атмосфера - маржоретки  
БЛАНК  
  Следва поглед към програмата ни през уикенда. От 10,30 часа в „1001 съвета с Роси Русева” по темата: „ Вярвате ли в бъдещето на Ботев” ще си говорим с Марин Бакалов – председател на Управителния съвет и страши треньор на „Ботев” От 13,00 часа в „Ася в страната на талантите” ще излъчим запис от третия Фестивал на младите таланти в Пловдив От 19.15 в „Часът на Божана Апостолова” ще ни гостуват негово високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай и бившия общински съветник Димитър Костов.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с телевизионната игра „Голямата играчка”.   От 19,15 е обзорното предаване „Една Пловдивска Седмица” със Слави Георгиев от ВМРО – НИЕ и Надя Танева – директор на „Социално подпомагане” - Пловдив Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   октомври,   петък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567455
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930