Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2010 11:19 - новините-1 ноември, понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 947 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 1 ноември 2010 понеделник  
   
  Половината бюджет на Пловдив излетя в небето над Босфора за броени минути.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –  1 ноември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Славчо Атанасов се завърна от Истанбул, където бе гост в деня на националния празник на южната ни съседка съседка. Нашият кмет веднага преценил колко може да струват илюминациите.  
В/Р  
Тема: Кметът на гости в Истанбул
  Славчо Атанасов беше на посещение в Истанбул по лична покана на кмета Кадир Топбаш. По случай националния празник на Турция, Топбаш бе поканил 32-мата кметове на градовете – побратими на мегаполиса. Синхрон 1 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Атанасов разказа за голямото уважение, на което се е радвала пловдивската делегация.  Синхрон 2 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив По време на официалната визита са водени разговори за откриване на директна авиолиния Истанбул – Пловдив. Така разстоянието между двата града вместо за 6 часа ще се взема за 40 минути. Точно колкото са продължили празничните фойерверките над Истанбул. Синхрон 3 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив 35 милиарда е бюджетът на 18-милионния Истанбул. Районните кметства разполагат с допълнителни средства. Бюджетът на Пловдив за тази година е 100 милиона, а районите не разполагат със свои бюджет.  
БЛАНК  
  Решение за проблемите на Белодробна болница и Онкодиспансера ще търси днес кметът Славчо Атанасов при срещата си със здравния министър Стефан Константинов в София.   
В/Р  
Тема: Славчо се среща с министър за Белодробна и Онкото
  На срещата ще присъства и доктор Лилия Учкунова като шеф на здравната комисия в местния парламент. Синхрон 4 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Кметът ще запознае здравния министър с опасността пловдивските онкоболни да останат без лъчетерапия. Синхрон 5 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив От Онкодиспансера са се забавили със срока на изпълнение, а от УМБАЛ „Свети Георги” не желаят повече да чакат с монтажа на ускорителя. Синхрон 6 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Другите варианти са Бургас и Враца. Поне половината от болните не биха могли да си позволят пътя и престоия до там, убеден е Атанасов, затова Министерство на здарвеопазването трябва да вземе правилното решение.  
БЛАНК  
  Министър Константинов е обещал евентуално съдействие, без да се ангажира конкретно с решаването на проблемите.  
БЛАНК  
  В и К попадна под ударите на общинското ФБР. 8 акта е издал до момента новосформираният инспектореат. Те са при съвместни проверки с „Чистота”.  
В/Р  
Тема: Общинското ФБР заработи
  Първите жертви на общинското ФБР са строителни фирми и две частни лица: Синхрон 1 – Сияна Кехайова – директора на Инспектората Инспекторите са се отзовали и на сигнал за опасна дупка на Коматевския възел. Чия се оказва тя: Синхрон 2 – Сияна Кехайова – директора на Инспектората Кехайова отхвърли обвиненията на районните кметове, че Общинският инспекторат е създаден с цел за да им отнеме контрола върху снегопочистването, извършвано от „Чистота”, при което според малките кметове изтичат милиони левове. Мотивът й – „Чистота” вече е Общинско предприятие, а не фирма. Синхрон 3 - Сияна Кехайова – директора на Инспектората Инспекторатът наказва фирми и граждани, само кметът може да наказва общинкси служители, завърши Кехайова.
БЛАНК  
  Вчера министър председателят Бойко Борисов дойде от София, за да даде старт на изграждането на обект "Пътен възел "Скобелева майка" - югоизточен обход на гр. Пловдив". Проектът е на стойност 7 261 000 лв. без ДДС и е изцяло финансиран със средства, осигурени от държавния бюджет.  
В/Р  
Тема: Бойко Борисов прави първа копка на Скобелева майка
  Възложител на обекта е Агенция "Пътна инфраструктура",  а изпълнител - "Пътища Пловдив"АД.
Последната фирма е собственост на Георги Гергов, но възлагането на поръчката е станало при предишното правителство през 2008 година.
Организацията на събитието бе впечатляваща, не липсваше и кетъринг за гостите.
Като забеляза масите с бели покривки премиерът не се въздържа да коментира: "Какви маси сте подредили бе, че вие ще изхарчите парите още днес!"
Въпреки, че сценарият бе в ръцете на най-опитния протокол в града - този на Международния панаир, министър председателят му направи на два пъти остра забележка. СИНХРОН - БОЙКО –ЗА ДЯДО НИКОЛАЙ Атмосфера - водосвета или речта на дядо Николай Изпълнителния директор на "Пътища" АД Ангел Коджаманов обеща да завърши обекта предрочно. Синхрон - КОДЖАМАНОВ -обещание Областният управител Иван Тотев постави събитието в контекста на трите приоритета в политиката на ГЕРБ в района.
СИНХРОН ИВАН ТОТЕВ – за приеритетитет
Бойко Борисов не пропусна да се пошегува с "успехите" на тройната коалиция и разказа за неразбориите с едно друго пътно съоръжение.
Синхрон – Бойко Борисов
Премиерът не пропусна и този път да се пошегува с шампанското, като препоръча да се почерпят хората, вместо да се чупи в багера. Затова се наложи областният управител Иван Тотев да я счупи.
Атмосфера - чупене На връщане министър председателят отново подмина отрупаните маси, оправдавайки се, че го чака мач.
Като му видяха гърба, присъстващите на тържеството се наредиха на опашка с чинийки и чашки в ръка.
Времето бе слънчево и предразполагаше към мохабет.
Атмосфера
 
БЛАНК  
  В четвъртък започва ударно да се работи и по булевард „България”. „Трябват ни 14 слънчеви дни и отсечката до колелото на Панира ще е готова”, съобщи кметът Славчо Атанасов. След което светкавично ще се пристъпи към третия етап от реконструкцията на булеварда – до моста на Адата, стана ясно днес.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
Пари бяха откраднати с взлом от бензиностанция на бул.”Съединение” в ж.р.”Тракия”. Установено, че след счупване на прозорец на входната врата неизвестно лице е откраднало 64 лева, оставени в шкаф на бюро в близост до входната врата. По първоначални данни крадецът е бръкнал през отвора на счупения прозорец и е взел парите от шкафа.  
КАШ КАТАСТРОФИ
 
БЛАНК  
  Двама водачи пострадаха при катастрофа тази сутрин. Около 5.30 часа на източно-обходния път близо до „Скобелева майка” ТИР, управляван от сръбски гражданин, навлязъл в лентата за насрещно движение, ударил лек автомобил и се обърнал на пътя. Двамата шофьори са с наранявания. Движението по едната лента беше временно спряно. Малко по-късно катастрофира и линейката, тръгнала към същото пътното произшествие. На кръстовището на ул.”Победа” и бул.”България” в Пловдив линейката е била ударена от автобус, като след удара тя се е блъснала в друг спрял автобус. Водачът на линейката и лекарката са с натъртвания  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Представители на най-прославилите България -емблематичните за спортното училище преподаватели Кирил Кировски и Димитър Димитров и бившият директор на Математическата гимназия - Кирчо Атанасов бяха наградени днес. Кметът на "Западен" Здравко Димитров раздаде плакети и грамоти по случай Деня на будителите.  
В/Р  
Тема: В район „Западен” наградиха заслужили преподаватели
  Разчупвайки правилата и етикета кметът на район „Западен” покани учителите до себе си. Вероятно, защото награждаваше и собствените си преподаватели от спортното училище. Видимо развълнуван Здравко Димитров използва кривите от математиката,за да покаже правия път на двете учебни заведения Синхрон 1-Здравко Димитров-кмет на район „Западен” Последен вероятно и заради важността му беше награден бившият вече директор на математическата гимнация Кирчо Атанасов. Той разказа и за инициативата „Народните будители и аз”-ученици ще избират патрон и след като съберат цялата му биограрафия ще се провеждат състезания. Атанасов призна също, че от всички награди тази е най-важната Синхрон-Кирчо Атанасов Димитров призна и  труда на единайсетокласника Константин Гундев, койтоспечели златен медал на Световната олимпиада по астрономия в Украйна и неговия учител Димитър Димитров. Синхрон-Константин Гундев Кметът уважи също труда на директорите от общо 7-те училища и 7-те детски градини на територията на района.

БЛАНК  
Кметът на район Тракия Гиньо Матев, заедно с директори на училища и детски градини от района, поднесоха венец и цветя пред паметника на Паисий Хилендарски пред Пловдивския университет.  
В/Р  
Тема: Тракийци поднесоха цветя пред Паисий Хилендарски
  С цветя и мълчание кметът на район Тракия и директори от районните учебни заведения почетоха паметта на Паисий Хилендарски, който е един от първите народни будители. СИНХРОН 1: Гиньо Матев – кмет на район Тракия Въпреки че днес е почивен и незадължителен присъствен ден за учители и директори, някои от тях намериха време да уважат днешният празник с кратка церемония. СИНХРОН 2: Теменужка Карагяурова – директор на ЦДГ „Белослава” Тъжното според Гиньо Матев е това, че народът е загубил вяра. СИНХРОН 3: Гиньо Матев – кмет на район Тракия Кметът на район Тракия вярва, че учителите са днешните будители и че с тях трябва да започне промяната. Именно с тези думи, той ги поздрави за Деня на народните будители.  
БЛАНК  
  СОУ „Паисий Хилендарски” отпразнува двоен празник. Освен традиционния ден на будителите, днес бе открит и училищния музей с които се поставя началото на юбилейната 50 годишнина от основаването на училището.  
В/Р  
Тема: Двоен празник в СОУ „Паисий Хилендарски”
  В двора на училище „Паисий Хилендарски” стотици ученици и преподаватели се бяха събрали , за да отбележат празника. Синхрон 1: Людмила Джондарова – учителка по музика В деня на народните будители – 1-ви ноември ръководството на училище „Паисий Хилендарски” имаше още един повод за празник. Синхрон 2: Соли Христов – директор на училишето. Като всяко начало и това беше трудно – сподели още Христов. В музея са събрани близо 1500  експоната, изложени на първия, втория и третия етаж на училището. Историята на образованието на България е събрана в 8 теми и е подредена в 40 витрини . Всичко това е струвало на ръководството 57 хил. лева. Ръководството на училището ще настоява училищният музей да бъде оценен от Националния исторически музей, за да могат ученици и от други училища да се запознават с историята на образованието в България.  
БЛАНК  
  По повод деня на будителите пловдивският митрополит Николай отслужи тържествен молебен в църквата „Света Марина”. В предаването „Часът на Божана Апостолова” в края на миналата седмица владиката честити празника и поздрави пловдивчани.   
В/Р  
Тема: Митрополит Николай честити 1 октомври
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Издателска къща „Жанет” 45 подготвя нова литературна изненада за пловдивчани. Един от символите на българската естрадна музика – Богдана Карадочева ще представи автобиографичната си книга „На 20 и на 30 х 2”. Премиерата ще се състои от утре от 18..30 часа в Новотела.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Темата е КАК ДА СПАСИМ ДУХА НА БЪЛГАРИЯ. От 19,15 в спортното предаване 1х 2 гости ще бъдат футболистите от Локомотив Христо Златински и Пламен Крачунов, както и председателят на федерацията по спортна стрелба и общински съветник от ВМРО-НИЕ   Камен Шишманов. След новините в 20.30 продължаваме с новата спортна рубрика УЛТРА ЖЪЛТО ЧЕРНО. Първи гости ще бъдат Динко Дерменджиев, Атанас Пашев, Трифон Пачев и съдията Неделчо Чакъров. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.Отновинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.  


Тагове:   ноември,   понеделник,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568094
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930