Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2010 18:00 - Новините - 8 ноември 2010, понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1754 Коментари: 1 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 8 ноември 2010    
   
  Има ли електрически стол в пловдивската полиция?  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 8 ноември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
Има ли в полицията електрически стол и как задържаните ходят до тоалетната - тези и други важни въпроси бяха поставени на служителите на Първо районно управление. Децата от училище „Свети Константин Кирил Философ” питаха, а униформените отговоряха в Деня на отворените врати. Гост беше и кметът на район „Южен” Александър Колев.  
В/Р  
Тема: Питат за електрическите столове и боя в полицията?
  Поводът за посещението на децата е   професионалния празник на полицията. Учениците от 4 ти кла на „кирил Философ” бяха щастливците, които успяха първо да седнат в полицейската кола, после да влезнат в дежурната. Някой от децата дори видяха ареста отблизо и все пак се усмихваха.  Най-интересно им стана при демонстрацията на полицейското оборудване и  техниката Синхрон-главен инспектор Петър Тодоров-Първо РПУ Въздишките на малките започнаха след като видяха електрошока, пистолета, а най-интересен им беше автомата „Калашников”. Децата не спестиха неудобните въпроси-взимат ли полицаите подкупи, каква им е заплата, бият ли задържаните Синхрон-3 деца Интересът беше повече от очевиден, а аплодисменти заслужи и районият кмет, който поздрави униформените. Но не пропусна и че, районът е голям, а хората недостигат Синхрон-Александър Колев-кмет на район „Южен” Да не разрешават на родителите си да карат автомобили след като са пили и да не се доверяват на непознати бяха най-важните съвети, които полицаите няколко пъти повториха на децата.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Транспортен хаос в Пловдив очаква изпълняващият длъжността кмет Александър Долев. Това ще стане, когато се застъпят двата етапа от ремонта на булевард „България”до и от колелото на Панаира плюс колелото на Панаира. Ето и подробностите.  
В/Р  
Тема: Долев чака хаос в движението
  Всеки момент ще бъде подновен ремонтът на булевард „България” с полагането на последния слой асфалт в участъка от улица „Васил Левски” до колелото на Панаира. Синхрон 3 – Александър Долев – и.д. кмет на Пловдив Изпълняващият длъжността кмет Александър Долев изобщо не си прави оглушки какво ни очаква тогава: Синхрон 2 – Александър Долев – и.д. кмет на Пловдив Затова Долев помоли: Синхрон 1 – Александър Долев – и.д. кмет на Пловдив Припомняме, че Славчо Атанасов беше обещал изцяло ремонтирания булевард „България” като коледен подарък за пловдивчани. Синхрон 4 - Александър Долев – и.д. кмет на Пловдив Според заместник–кметът Георги Титюковнай-вероятно северното платно в първата отсечка ще бъде затворено в петък, събота и неделя – от 12 до 14-и ноември. Третият последен етап ще започне с 19-дневно затваряне на Колелото на панаира. Датата на затварянето още не е ясна. Едва след като се възстанови движението по кръговото, ще се затвори за тотална реконструкция южното платно на „България” от Колелото до служебния вход на панаира.  
БЛАНК  
  Първият в страната музей на ретроавтомобилите ще правят в Пловдив. За целта Общината ще предостави терен в Тракия, инженер Дончо Дончев – автомобилите, а инвеститор ще построи сградата. Предложението за тристранното публично-частно партньорство обаче трябва да бъде гласувано на предстоящата сесия на 25-ти ноември.  
БЛАНК  
  Има вариант читалището в Прослав да бъде спасено. За проблема ви сигнализирахме в петъчната ни емисия.  
В/Р  
Тема: Читалището в Прослав може да бъде спасено
  На последна съдебна инстанция „НАРКООП” печели срещу Община Пловдив делото за собственотта на сградата на читалището в Прослав. Наши зрители от квартала се обърнаха към нас с апел за помощ. Хората са възмутени най-вече, защото преди 50 години сградата е построена с труда на техните родители, баби и дядовци. Въпреки решението на съда обаче, може би все още не е късно читалище „Никола Вапцаров” да бъде спасено. Синхрон 5 – Александър Долев - и.д. кмет на Пловдив Замянта трябва да бъде одобрена от Пловдивския общински съвет. Синхрон 6 – Александър Долев - и.д. кмет на Пловдив Долев бе категоричен, че ако замяната стане факт, сградата ще си остане за читалището Синхрон 7 – Александър Долев - и.д. кмет на Пловдив Дано, стискаме палци, заедно с целия Прослав.  
БЛАНК  
  Инвестиционният интерес в район „Тракия” не е спирал през тази година, макар и в условията на финансова криза. Това е становището на кмета Гиньо Матев, който днес прави отчет пред тракийци за третата година от мандата си.  
В/Р  
Тема: Гиньо Матев: „Тракия” е най- добрия район за живеене
  Макар и в условията на криза инвестициите в район „Тракия „ не спират, категоричен е кметът Гиньо Матев. Синхрон: Гиньо Матев- кмет на „Тракия” Той обаче признава, че се чуства кризата. И то по най- важния показател. Синхрон: 2- за раждаемостта През тази година още повече се е подобрила работата на администрацията с гражданите, работата по зелената система в района, както и съвместните мероприятие с гражданските структури. Предстои обаче и доста работа през последната година от мандата. Синхрон: 3 Гиньо Матев продължава да е убеден, че „Тракия” е №1 в града Синхрон: 4  
КАШ СЪДЪТ НА ФОКУС
   
БЛАНК  
  Състав на Върховния административен съд постанови днес, че депонирането на нови 30 000 тона твърд битов отпадък на сметището в Цалапица няма да предизвика вредни последици за пловдивчани. С този мотив върховните магистрати не спряха правителството в опитите му да докара още бали в Пловдив. Министерството на околната среда и водите е поискало допълнителни експертизи, което според пълномощник на община Пловдив по делото адвокат Дани Каназирева „ни дава основанието да смятаме, че те не разполагат доказателства, че 50 на сто от финансирането на сметището е държавно, както и че не са убедени, че капацитетът на депото е такъв, какъвто твърди Министерски съвет”. Днес кметът на Карлово Найден Найденов е подал молба за присъединяване към делото на община Пловдив, но искането му е било отхвърлено.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Локомотив се подпали на гара разпределителна в квартал „Гаганица” сутринта. Причината - късо съединение. Две пожарни са гасили огъня, пострадали няма. Локомотивът е теглил 24 вагона - 3 от тях газ-цистерни, а останалите - натоварени с хладилници и части за тях. Влаковата композиция е пътувала за село Бенковски.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  И през следващата година Нощта на галериите и музеите ще се проведе в две нощи и един ден – в последния уикенд на септември. Акцентът ще бъде върху събитията в градска среда.  
В/Р  
Тема: Отчетоха Нощта на музеите и галериите
  През тази година Нощта се проведе за 6-ти пореден път. И за пореден път организаторите отчетоха най-голям интерес към музеите и галериите. Социолози са анкетирали хората, какво ги привлича: Синхрон 2 - Веселина Сариева – организатор Около 40 хиляди са посетителите на Нощта, като 60 процента от тях са били и на двете вечери.  Синхрон 1 – Веселина Сариева – организатор Кои обекти са най-предпочитани от хората: Синхрон 3 – Веселина Сариева – организатор Най-голям е бил процентът на посетителите между 18 и 35-годишна възраст.  
БЛАНК  
  Национална кампания срещу диабета под мотото „Не сме различни” стартира от Пловдив.Поводът - Международният ден за борба с диабета на 14-ти ноември.Организатори са Национална асоциация на децата с диабет, със съдействието на район Западен и МОЛ Пловдив.  
В/Р  
Тема: Национална кампания срещу диабета стартира от Пловдив
  За първи път цял месец се отделя за провеждане на национална кампания, за да се даде гласност на този проблем, особено при децата. Синхрон 1- Елисавета Котова- председател на Национална асоциация на децата с диабет Участие в мероприятията в Пловдив взеха деца и ученици от район Западен, някои от които болни от диабет.Те се включиха в спортни състезания по футбол и народна топка.Не липсваше и богата музикална програма.Всички участници получиха награди. Синхрон 2- Елисавета Котова- председател на Национална асоциация на децата с диабет На втория етаж в МОЛ Пловдив всеки посетител можеше безплатно да измери кръвната си захар и да получи консултация. Своята подкрепа в борбата с диабета изрази и кметът на район Западен- Здравко Димитров. Синхрон 3- Здравко Димитров- кмет на район Западен Все още няма регистър, който да отчете точно колко деца са болни от диабет в България, но техният брой е между 2500 и 3000.  
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщение. ВМРО-НИЕ и шахматен клуб "Локомотив" организират турнир по ускорен шах за купата на "Кан Крум". Турнирът ще е на 21-ви ноември 9 часа в зала "Париж" на Новотел Пловдив. Предвидени са награди за класиралите се от 1-во до 8-мо място. Телефонът за записване е: 63 30 62 от 11 до 17 часа.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Днес ще си говорим „За бедните, богатите и благотворителността”. От 19,15 е спортното предаване „1Х2” От 20,50 пък е новата ни спортна рубрика: „Ултра жълто-черни”. Очакваме всички фенове на Ботев пред телевизорите. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Interesting, thanks
13.09.2011 08:24
he web site was how do i say it… relevant, finally something that helped me. Many thanks
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552527
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031