Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2010 15:30 - Новините - 13 ноември 2010, събота
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1036 Коментари: 1 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 13 ноември 2010 Събота    
   
  Чий е червено-белият бастун? Отговорът – по-късно в емисията!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 13 ноември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Пловдивчани ще останат доволни от избора на партия ГЕРБ за кандидат-кмет на града, каза Цветан Цветанов. Вицепремиерът гарантира, че ако кандидатът им спечели наесен, то той ще работи за града не само с ангажимента си като кмет, но и с цялата политическа отговорност на ГЕРБ зад гърба си. Номинацията на ГЕРБ за кмет на Пловдив ще бъде чисто политическа, допълни областният управителИван Тотев.  
В/Р  
Тема: Нов офис и нови членове за ГЕРБ
  Цветан Цветанов пристигна в Пловдив късно снощи за откриването на новия офис на ГЕРБ на улица „Прага” номер 2. Той е осми в града и втори в район „Централен”. На церемонията присъстваха пловдивските депутати от ГЕРБ, общинските съветници на партията, районните кметове и много симпатизанти. Синхрон 2 – Зоя Георгиева – депутат от ГЕРБ По-късно вечерта Цветан Цветанов и Иван Тотев приеха в редиците на ГЕРБ още 80 пловдивчани и им връчиха партийните книжки. Синхрон 1 – Цветан Цветанов – вицепремиер Защото от тук нататък започва тежката работа за активистите на ГЕРБ. Синхрон 3 – Иван Тотев – областен управител ГЕРБ ще обяви кандидатите си за президент и кметове на големите градове през месец май.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  „Ако от София не преведат парите до края на годината, ще вкараме решението за приетия боклук в съда” - обяви заместник-кметът Александър Долев. Той се зарече, че ще си търси като наследство обещаното, и че като не отпуска 15 милиона, всъщност Министерския съвет разбива единния държавен механизъм.  
В/Р  
Тема: Обмислят да вкарат и непревеждането на пратие за боклука в съда
  Заместник кметът Александър Долев е недоволен, не само, че 15 милиона лева не са преведени. Но и че от София искат Пловдив да приеме още 30 хиляди тона буклуци. „Ще се съдим, дори и да стигнем до конституционен съд”-заплаши Долев Синхрон 1-Александър Долев-зам.кмет на Пловдив От община Пловдив непрекъснато обсъждат стратегии как да си получат обещаните средства. И е дошла иедята за съд, но все още я отлагат. Защото по думите на Долев е безобразие държавата да воюва със себе си Синхрон 2-Александър Долев-зам.кмет Долев е притеснен , защото с парите от боклука трябва да се плати за ремонта на Синдикалния дом. Засега се събират средства от други обекти, но освен платените 5 и половина милиона лева преди месец сега трябват още около 2 милиона Синхрон 3-пак Долев Ако всичко е наред и след като вече веднъж отложиха отркиването на обновения синдикален дом , Долев пресмята, че лентата може да се реже и на 1 май догодина.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Син уби майка си при битов скандал в асеновградското село Чешнигирово. Скандалът станал в дома на сина. Майката си тръгнала, но на улицата синът й я настигнал и й нанесъл жесток побой, от който жената починала. Мъжът е с психични отклонения. Задържан е в ареста за 24 часа.  
КАШ Катастрофа
   
БЛАНК  
  80-годишната пешеходка почина при пътен инцидент снощи. На кръстовището на булевардите „6-ти септември” и „Васил Априлов” 23-годишен шофьор от Белозем ударил пресичащата пътното платно баба. Причините за катастрофата се изясняват.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Днес е Международният ден на слепия гражданин. Всеки шофьор познава отличителния му белег – белия бастун. Знаете ли обаче какво да правите, когато видите на улицата някого с червено-бял бастун? Удвоете, или по-добре - утроете вниманието си, защото този бастун ви казва, че срещу вас стои сляпо-глух човек.  
В/Р  
Тема: В България има и слепо-глухи хора!
  От Националната асоциация на слепоглухите, чието седалище е в Пловдив, днес отбелязоха Деня на слепия гражданин, 130 години от рождението на световноизвестната сляпо-глуха Хелън Келър и предстоящия Ден на хората с увреждания.  Синхрон 4 – Димитър Парапанов – предс. на НАСГ Акцент днес беше семинарът по хаптично общуване с тотално сляпо-глухи. При него се ползва основно гърба.  Синхрон 1 – Светлозар Парапанов – координатор на НАСГ Говорящите предмети-помощници за съжаление обикновено владеят руски, немски и английски. Така на хората с увреждания им се налага освен многото допълнителни умения, да поназнайват и чужди езици, за да се ориентират в ежедневието си. Синхрон 3 – будилник Синхрон 2 – ръчен часовник Освен уредите в помощ на хората с увреждания, днес имаше и изложба на произведения на слепоглухи. Този комплект е дело на тотално сляпо-глуха норвежка, която е шампион по канадска борба. Националната асоциация на слепо-глухите е единствената организация на хората с увреждания в страната, която организира международни прояви и състезания.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Замисляли ли сте се „Какво ядат младите днес?”. Наш екип се разходи по пловдивските улици в търсене на изгладнели и похапващи. Вижте какво открихме!  
В/Р  
Тема: „Какво ядат младите днес?”
  Какво избират младите днес: домашноприготвено ястие, обедно меню в някои ресторант или заведенията за бързо хранене, които са вече на всеки ъгъл? СИНХРОН 1: анкетирани В забързаното ежедневие похапваме на крак, без да се интересуваме това, което ядем дали е полезно за нас. Ето че хванахме на местопрестъплението няколко гърла. СИНХРОН 2: анкетирани Атмосфера  
БЛАНК  
  Дарение от Пловдивската митрополия получи училище „Паисий Хилендарски” послучай 50-годишния си юбилей.  
В/Р  
Тема: Владиката дари СОУ „Паисий Хилендарски”
  Представители на Пловдиската митрополия начело с архимандрит Арсений посетиха СОУ „Паисий Хилендарски”. Гостите разгледаха новооткрития училищен музей. Техен гид беше директорът Соли Христов. Сладкодумно и увлекателно той разказа за различните му отдели и експонати. Сред тях има истински реликви – дипломи, книги, документи и униформи от 1819-та година та чак до наши дни. От името на владиката дядо Николай архимандрит Арсений подари на училището над 20 тома детска духовна литература. Отецът обеща при следващото си посещение да донесе ценна библия, специално за училищния музей.  
БЛАНК  

И в края на емисията – една полезна информация. Утре е Световният ден за борба с диабета. Oт 11.00 часа в църквата "Света Марина" дядо Николай ще отслужи молебен за страдащите от захарна болест. След църковната служба в митропоплията започват безплатни изследвания с тест ленти. Лекари ендокринолози и медицински сестри от Университетска болница ще измерват безплатно нивата на кръвна захар.
В инициативата ще се включи и кметът на район „Западен” Здравко Димитров, който ще дари лекарства срещу грип, които могат да се приемат и от диабетици. Освен това от 15-ти до 19-ти ноември в клиниката ще се проведе Седмица на отворените врати. По предварителен график УМБАЛ "Свети Георги" ще осигурява и безплатна специализирана консултация за всички пациенти, на които по време на скрининга на 14-ти ноември е открито отклонение от нормата за ниво на кръвната захар.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще се видим с добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. От новинарския екип и от мен - приятна вечер.  


Тагове:   ноември,   събота,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



1. анонимен - Светофара към захарната фабрика в неделя вечерта
15.11.2010 22:04
Тъй като не виждам новини от 14 ноември, пиша тук.
Може ли да научите кой е този ГЕНИЙ, който се е разпоредил да се изключи свтофара на пресечката Васил Априлов – България (преди захарната фабрика) – на 14 ноември към 19 часа. Тоест по време на най-голямото движение, когато хиляди коли се връщат от провинцията в Пловдив и между тях има задължително манияци и супернахалници. Резултатът беше катастрофа, линейки и т.н. Вероятно за спестяване на тока и крушките на светофара. Велика икономия. Ашколсун!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567609
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930