Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2010 14:29 - Новините - 15 ноември 2010 ПОНЕДЕЛНИК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 828 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.11.2010 14:30


НОВИНИТЕ – 15 ноември 2010 понеделник  
   
  Мобилните оператори си намериха майстора. Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 15 ноември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  „Няма да позволя пловдивчани да умират от излъчвания на антени на мобилни оператори”. Това се закани днес изпълняващият длъжността кмет на града Александър Долев и предприе нова тактика в борбата си срещу Джи Ес Ем-антените.  
В/Р  
Тема: Пловдивчани измират заради антени ?
  Александър Долев заяви днес че има умрели пловдивчани от болести причинени им от облъчванията на антени на мобилни оператори. Синхрон: Александър Долев- и.д. кмет на Пловдив Той преприема нова тактика в отношенията си със собствениците на мобилни оператори, но на този етап отказа да я разкрие. Синхрон: 2 Днес Александър долев още веднъж нападна съда , който отмени кметска заповед за демонтаж на антени в близост до детски градини и училища. Синхрон:3 Първата антена , която ще премахне Долев е тази върху частен дом в квартал Капана.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Пловдивският окръжен съд осъди Ангел Батаклиев да плати 1 113 767 лева на пловдивската общинска агенция за приватизация, заради неизпълнение на клаузи по договора за приватизация на „Градски транспорт”. Решението на магистратите е от 12 – ти този месец. Делото срещу общинският съветник от БСП и мажоритарен собственик на превозваческата фирма беше поето безвъзмездно от адвокатската кантора на независимия общински съветник Дани Каназирева. Основният мотив на съда е, че Батаклиев не е направил инвестиции в дружеството, напротив натоварил го е с допълнителни лизингови вноски за новите автобуси. Удовлетворена съм от решението на съда, тъй като ограбването на общината рано или късно трябва да спре, каментира Дани Каназирева, която беше свалена от постта председател на надзорния съвет на агенцията за приватизация именно за твърдата си позиция по казуса „Градсдки транспорт”.  
БЛАНК  
  Още един съдебен казус с общински привкус е на път да завърши с хепиенд. Читалище „Никола Вапцаров” остава на прославци. Това гарантира днес изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Александър Долев.  
В/Р  
Тема: Читалище остава на прославци
  Още миналия петък , като герой от популярно родно шоу, Александър долев е обещал на прославци, че читалището си остава тяхно. Синхрон: Александър Долев- и.д. кмет на Пловдив Припомням, че от НАРКОП, който спечели дело срещу общината , бяха готови да се обърнат към частен съдебен изпълнител. Долев днес обаче отричаше в общината да е получена нотариална покана. Синхрон: 2 От НАРКОП на този етап също се отказват да изземват имота на читалището.  
Бланк  
  Иначе, днес от китайската провинция Чан Чун с която се побратимихме, се завърна кметът Славчо Атанасов. Още утре той ще приеме в кабинета си 75- тият наследник на Конфуций - господин Кон Сианг Лин. След това Кон Лин ще изнесе лекция пред студенти от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Темата е: Влиянието на философията на Конфуции върху развитието на съвременен Китай”.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  10 процента от пловдивчани са с повишени нива на кръвната захар без изобщо да подозират за това. Ако не се обърне внимание на проблема, той може да доведе до захарен диабет. Такъв е резултатът от безплатния скрининг, който бе проведен от клиниката по ендокринология на УМБАЛ „Свети Георги” с помощта на Пловдивската митрополия.  
В/Р  
Тема: 10 % не знаят, че може да са с диабет
  Под егидата на българското дружество по ендокринология се отбелязва Международния ден на диабета - 14 ноември в университетските центрове в страната. 200 пловдивчани изследваха безплатно нивата на кръвната си захар в специален пункт в митроплията. 10 процента са били с отклонения в кръвната захар и са препратени за консултации в Университетска болница. Един от първите посетители дори е насочен за хоспитализация. Синхрон 3 – доц. Мария Обрецова – ръководител на клиниката по ендокринология в УМБАЛ „Св. Георги” В началото тези стойности се повлияват с медикаменти и диета. Кои обаче са рисковите групи? Синхрон 1 - доц. Мария Обрецова – ръководител на клиниката по ендокринология в УМБАЛ „Св. Георги” А какви са симптомите, при които трябва да в светне сигналната лампичка? Синхрон 2 - доц. Мария Орбецова – ръководител на клиниката по ендокринология в УМБАЛ „Св. Георги” През тази седмица в клиниката по ендокринология на УМБАЛ се провежда периодичния курс за обучение по захарен диабет.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  На вечната война между половете, от силния пол отговорят с няколко причини , за които по-добре да си мъж. Знаеш всичко за футбола, леките коли, самолетите... Можеш да станеш от леглото си 10 минути преди да излезеш, без да ти личи.. Не трябва да ти обясняват какво е засада… Можеш да смениш автомобилна гума. Но пък при жените - Ако бързаш за „Дързост и красота”, можеш спокойно да си го кажеш на висок глас…ако прегърнеш приятелката ти няма да те мислят за нещо друго…Никой не умира като си свалиш обувките.
И ще ти помогнат с гумата…
 
В/Р  
Тема: какво се прави при спукана гума
  АМОСФЕРА-ПЕСЕН Синхрон-мъж Смяната на гума е едно от нещата, с които мъжете се гордеят. Но пък една от причините, заради която си струва да си жена е, че винаги можеш да приключиш проблем като заплачеш Синхрон-хора Спуканата гума е като хубавата жена-не всеки може да я оправи, но е и като бабината баница- с майсторлък всичко се постига. Или в случая с подходящи инструменти. Но сега усложняваме ситуацията-багажникът, където в повечето случаи е резервната гума заяжда. Затова се снабдяваме с компресор. Причина , заради която е по-добре да си мъж-все намират отнякъде разни джаджи, които знаят как се употребяват. Атмосфера-компресор На тъй като трудно се намира компросер се връщаме към първия вариант –резервна гума и крик. Атмосфера-песен оправя гумата Всъщност-ако за жените е по-важен маникюра мъжете дават съвети Синхрони-съвети Във вечния спор-мъжете или жените резултатът е равен. А изводът-да смениш автомобилна гума не е трудно, но се иска желание и опит. Атмосфера-летя със колата  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Както всеки понеделник, ще търсим отговор на въпроса КАК ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ? Ще ви попитаме: Срещали ли сте български идеалист? От 19,15 е спортното предаване 1Х2 От 21,50 гледайте „Ултра жълто-черни” Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.Отновинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566713
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930