Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2010 14:39 - НОВИНИТЕ - 19 ноември 2010 ПЕТЪК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 757 Коментари: 0 Гласове:
0



  НОВИНИТЕ – 19 ноември 2010 петък  
   
  Днес кенефите от цял свят празнуваха!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 19 ноември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  19 ноември е световният ден на … тоалетната. Денят се чества от 2002 г., съгласно решение, взето на Първата международна конференция на Световната организация на тоалетните в Сингапур.  
В/Р  
Тема: Днес тоалетните празнуват
  Три години от живота на човека отива в тоалетната. От нейните качества зависи и качеството на живота ни. Лошата хигиена и липсата на канализация са причина за загубването на много повече човешки живота, отколкото всички световни войни през ХХ в. Историята на човешкия прогрес до голяма степен съвпада с модернизирането на тоалетните. Първата тоалетна чиния е китайска. А това е праобразът на ватер клозетът – снимали сме го във Финландия. Въвеждането на такси за използване на обществена тоалетна в древния РИМ ражда изразът ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ. Въпреки предразсъдъците, че тоалетната е най-мръсното място, статистиките сочат, че по клавиатурата на компютъра например има пет пъти повече вредни микроорганизми, а на бутона в асансьора – близо 40 пъти повече микроби. Архитектите от Световната асоциация на тоалетните изобретиха тази сграда във форма на тоалетна чиния за своята първа генерална асамблея, проведена в Южна Корея. В Пловдив обществените тоалетни и писорите винаги са били емблематични места за града. В първите дни на този век една тоалетна стана повод за журналистически разследвания – става дума за кметския клозет, ремонтиран уж безплатно от фирма, чието име кметът Чомаков отктазваше да съобщи. Името на кмета Славчо Атанасов пък ще се запомни не на последно място с модерните тоалетни, които се откриха по време на неговия мандат. В същото време обаче миналата година избухна голям скандал, след като кметът обяви за персона нон грата чешкия художник Давид Черни, изобразил родната ни татковина като турски кенеф. Иначе българинът е широкоскроен човек. Той се радва, когато пред него се изпречи модерна европейска тоалетна, но когато го връхлети зорът, не се стеснява да облекчи нуждите си, където намери. Да ни е честит днешния празник!  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Като напълно несериозни определи данните за категорична победа на кметските избори догодина на Славчо Атанасов опонентът му Иван Тотев- председател на ГЕРБ в Пловдив. Те бяха обявени вчера от социоложката Татяна Буруджиева.  
В/Р  
Тема: Тотев: ГЕРБ печели категорично изборите догодина
  Лидерът на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев днес направо се засмя на данните сочещи Славчо Атанасов като безспорен победител на изборите догодина. Синхрон: Иван Тотев- лидер на ГЕРБ-Пловдив Според Тотев процентите подзкрепа за действащия кмет умишлено се надували, за да си вдигал цената при бъдещи преговори за подкрепа от други партии. Синхрон: 2 Иван Тотев е категоричен, че догодина ГЕРБ ще спечелят изборите категорично. Синхрон: 3 Неговата увереност се базирала на данните, които му предоставяли сериозни социологически агинции.  
Бланк  
  В същото време още един скандал е на път на взриви местната власт. Той е породен от разцепление в БСП. Вицекметът Александър Константинов е бил помолен да подаде оставка от партийното си ръководство, заради влошените си отношения със съветник от левицата. От това най-недоволен беше днес кметът Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: Ще подава ли оставка зам.кметът Александър Константинов?
По непотвърдени данни вятърът на промяната в пловдивското БСП ще задуха още тази вечер –на пленума на червените. Слухът за оставката на Александър Константинов като заместник кмет е изненадващ за мнозина. Самият Славчо Атанасов каза, че ще бъде грешка, ако напусне самостоятелно или БСП поискат да го оттеглят Синхрон 1-Славчо Атанасов Припомняме, че Александър Константинов наследи зам кметското място от Георги Григоров след гаф с общинската фирма „Ритон” . Беше назначен без конкурс лично от кмета Атанасов. Оглавява дирекция „Общинска икономика, екология, европейски проекти, здравеопазване и транспорт”. Синхрон 2-пак Атанасов Самият Константинов категорично отрече информацията, че ще подава оставка. „Няма такова нещо”-бяха точните му думи.

Бланк  
    По-късно през деня Илия Баташки обяви , че Градският съвет на БСП ще поиска официално оставката на Александър Константинов като заместник - кмет. Самият лидер на социалистите щял да предложи на кмета Славчо Атанасов да заеме мястото на Константинов в екипа на градоначалника. Ако не бъде одобрен, Баташки ще настоява заместник – кмет да стане шефът на социалистите в местния парламент Николай Радев или бившият шеф на Окръжна болница доктор Георги Йорданов. Явно досега прикриваните конфликти в БСП , заради различни икономически заигравания, днес се нажежиха до червено . По-рано през деня тръгна слух, че самият председател на БСП Илия Баташки подава оставка.Версията за това се подклаждаше от съмненията, че Баташки е обиден от готвеното номиниране на Георги Търновалийски, като кандидат на социалистите за кмет на Пловдив. Търновалийски, който в момента е заместник кмет, се смята за човек на Гергов.  
КАШ ОБЩИНА
 
БЛАНК  
  При съвместна акция служители на Общинския инспекторат, „Общинска охрана” и „Общински пазари” разгониха днес търговците, които продаваха зарзават на входа на старото място на Четвъртък пазара. За това кой се е оплакал и какви мерки ще бъдат взети от тук нататък, разказва директорът на инспектората Сияна Кехайова:  
В/Р  
Тема: Разгониха бабите от Четвъртък пазара
  ГОТОВ – Синхрон – Сияна Кехайова – директор на Общински инспекторат  
БЛАНК  
  С джентълменсто споразумение, а не с пари ще бъде завършена реконструкцията на бул „Свобода” стана ясно след днешната инспекция на Славчо Атанасов. „Бюджетът е затруднен, но аз ще натискам още Наталия Делчева”- призна откровено кметът. Стойността на обекта е милион и 200 хиляди лева, които са били планирани да бъдат платени с 15-те милиона от столичния боклук  
В/Р  
Тема: Кмет и районен кмет инспектират строителен обект
  Първият етап по реконструкцията приключи с работата на "Паркове и градини" по изсичането на клони, храсти и стари дървета. Вторият етап, на който бе извършена инспекцията, започва от кръстовището на ул."Перущица" с бул. "Свобода" и продължава до Хирургиите. Синхрон 1-Славчо Атанасов-кмет на Пловдив+Синхрон 2-Здравко Димитров – кмет на район „Западен”  Отсечката е с дължина 500 м., широка е 30 метра с включени велосипедна алея, паркинги от двете страни на пътното платно, тротоари и пътно платно широко 14 метра. Полагат се съоръженията за: ВиК-канализация, осв етление, газоснабдяване, топлофикация, паркоустройство и др. Но е планет само инжинерингът Синхрон –Славчо Атанасов Очакванията са след ремонта трафикът по "Пещерско шосе" да бъде намален". Освен това ще има пешеходна пътека и пловдивчани ще излизат на булеварда и през парка Синхрон-Здравко Димитров Предстои и трети етап на строително-ремонтните дейности, които ще включват разстоянието от УМБАЛ "Св. Георги" до улица "Рая" в "Смирненски"3.

БЛАНК  
  Репортерът ни научи още, че в неделя Здравко Димитров заминава за Йерусалим. Той е включен в група, водена от дядо Николай. Отношенията между митрополита и районния кмет стават все по-топли – смятат наблюдатели на политическите процеси в града.  
   
  Усмихнат син хипопотам е атракцията на най-новата детска площадка в Пловдив. Тя се намира в квартал „Гладно поле” и бе открита днес от кмета на район „Източен” Петър Петров. Чаровният хипопотам има и образователна роля.  
В/Р  
Тема: Хипопотам радва децата на нова площадка в „Източен”
  Изграждането на новата детска площадка е част от строителната програма на пловдивския район „Източен”, която се изпълнява с наемите от гаражи. Тя се намира съвсем близо до детска градина „Арлекино”. Малчуганите бяха на линия още преди официалното й откриване. Атмосфера – деца пеят Площадката отговаря на всички европейски изисквания – с ограда и противоударно покритие. Новото е: Синхрон 1 – Петър Петров – кмет на район „Източен” Поставянето на усмихнатият хипопотам е личен избор на районната администрация. Синхрон 1 – Петър Петров – кмет на район „Източен” На стълбичките на пързалката пък има часовник. Синхрон 3 – Петър Петров – кмет на район „Източен” През миналата седмица бе открита обновената детска площадка в парк „Чайка”. Идната седмица отново в район „Източен” пък ще бъде открита площадка по безопасност на движението в училище „Васил Левски”.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  12- годишно момиченце се размина на косъм със смърта рано тази сутрин на кръговото движение пред панаира. Шофьор на „Ауди 80” помля детето и само бързата намеса на Бърза помощ го спаси.  
В/Р    
  Тема: „Ауди” потроши дете при катастрофа
  Инцидентът се разигра около 10 часа по време на автомобилно задръстване на колелото на панаира. Детето преминава между кретащите автомобили. Изведнъж го вижда и шофьора на немското возило. 21- годишният водач от Казанлък прави опит да набие спирачките, но те отказват . Колата блъска момиченцето и го хвърля в железния стълб. Шофьорът веднага сигнализира в Бърза помощ за инцидента. Три линейки се струпаха на момента, за да се борят за живота на детето. По първоначалните лекарски прогнози детето е със счупен таз. По-късно пристигна и полицията. Униформените започнаха веднага разследване на техническото състояние на автомобила.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Пловдив ще се размине със статута на София и с парите от столичния боклук, стана ясно днес по време на визитата на финансовия министър Симеон Дянков в града. Той беше гост на Земеделския колеж, където говори за европерспективите пред родното земеделие.  
В/Р    
  Тема: Пловдив без спецстатут
  Спецстатут за Пловдив поиска вчера кметът Славчо Атанасов. Идеята е града ни да има повече пари, за да се увеличат заплатите в бюджетната сфера. Днес Симеон Дянков заяви ясно, че не е запознат с тази теза. Синхрон: Симеон Дянков- министър на финансите Пловдив май няма скоро да види и парите за приетите ста хиляди тона бали със столични отпадъци Синхрон: 2 Дянков определи лекарските протести като неоснователни. Според него има пари в здравеопазването, но не се разходват правилно.  


Тагове:   ноември,   петък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566932
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930