Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2010 17:58 - Новините - 22 ноември 2010, понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 756 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 22 ноември 2010 Понеделник    
   
  Доктор Илия Баташки твърдо иска да седне в стола на своя съпартиец Александър Константинов.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 22 ноември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Шефът на БСП-Пловдив Илия Баташки се самопредложи днес за заместник-кмет. Нароченият за гонене Александър Константинов обаче не подава оставка. Кметът Славчо Атанасов пък беше категоричен, че няма да се подчини на партийното решение на социалистите.  
В/Р  
Тема: Вицекмет от БСП: Не си давам стола на Баташки
  Шефът на БСП в Пловдив Илия Баташки входира днес писмо в кабинета на кмета, в която го призовавав да предприеме действия за отстраняването на червения вицекмет Александър Константинов и да назначи на неговото място самия Илия Баташки. Градоначалникът беше категоричен, че няма да изпълни волята на социалистите. Синхрон:Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Александър Константинов също беше категоричен, че доброволно не си дава стола. Синхрон: Александър Константинов- заместник- кмет на Пловдив Той обаче си отстави вратичка, при какви условия би напуснал. Синхрон: Константинов 2 Константинов е поискал поне още месец да остане в общината , за да завърши конкурсите по избор на управители на здравни заведения и транспортния конкурс касаещ извънградската схема.  
БЛАНК  
  Депутатът от ГЕРБ Стефан Дедев пое днес ангажимент да води разговори с премиера и финансовия министър за плащането на 25 милиона лева, които държавата дължи на Пловдив за приемането на 100 хиляди тона софийски отпадъци през тази година. Това стана на среща с кмета на Пловдив Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: ГЕРБ пое отговорността за парите от софийския боклук
  Кметът беше поканил всички пловдивски депутати , за да търсят вариант за получаване на над 25 милиона лева от държавата са софийския боклук, приет тази година на сметището в Цалапица. На срещата се отзоваха само Захари Георгиев от БСП, както и Стефан Дедев и Костадин Язов от ГЕРБ Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив               Захари Георгиев- депутат от БСП               Костадин Язов- депутат от ГЕРБ Изказването на Язояв ядоса кмета и той попита: Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Стефан Дедев пое инициативата ГЕРБ да водят разговори с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков за парите на Пловдив. Синхрон: Стефан Дедев- депутат от ГЕРБ Формулата откъде да се намерят 25 – те милиона лева, който държавата дължи на Пловдив даде заместник- кмета Александър Долев. Синхрон: Александър Долев- заместник- кмет на Пловдив  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Пловдивските улици са заприличали на кратери, кметът Славчо Атанасов се върна бесен след обиколка из града. Той обвини кметовете на шестте района, че не пълнят дупките.  
В/Р  
Тема: Пловдив в дупки, районни кметове не ги пълнели
  Над 2 милиона и 200 хиляди лева е превела голяма община на шестте района. Парите са за пълнене на уличните дупки, а са събрани от районните администрации от наема на гаражите. Славчо Атанасов обаче е бесен, тъй като улиците били осеяни с огромни дупки. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Той призна, че ако има власт би наказал шестте районни кмета, но няма такава и за това приветства измененията в изборния кодекс. Синхрон: Славчо 2 От своя страна районните кметове твърдят, че парите не им стигат за тази дейност.  
БЛАНК  
  Заведение на Ди Джей Дамян отнесе глоба от пловдивския общински инспекторат. Нарушението – поставяне на слънцезащитна конструкция без разрешение.   
В/Р  
Тема: Глобиха DJ Дамян
  Преди няколко дни ви показахме как кафене „Никано” в район „Западен” бе посетено от служители на общинския инспекторат по зрителски сигнал. Оплакването бе, че майките с колички не могат да преминават по тротоара пред заведението, заради намиращите се там тента и маси. В момента на проверката масите ги нямаше, но инспекторите констираха други нарушения. Синхрон 1 – Ради Атанасов – гл. експерт в инспектората На управителя на кафенето му бе съставен констативен протокол и му бе даден срок да предостави четири липсващи документа. Един от тях инспекторите така и не виждат, въпреки че срокът изтече. Синхрон 2 – Ради Атанасов – гл. експерт в инспектората Предвидената глоба е от 100 до 400 лева, но практиката сочи, че като първо нарушение, заведението най-вероятно ще бъде наказано с минималния размер.   
БЛАНК  
  Илко Илиев сдава поста председател на Пловдивския общински съвет на сесията в четвъртък. Това обяви самият той днес.  
В/Р  
Тема: Младежка сесия
  Две общински сесии ще има в четвъртък – редовна и младежка. Синхрон 1- Илко Илиев – предс на ОбС - Пловдив Преди редовната сесия в залата на местния парламент ще заседава младежки общински съвет, съставен от 51 ученици от пловдивските училища – толкова, колкото са и местните депутати. На мястото на председателя Илко Илиев ще седне 18-годишният възпитаник на „Пейо Яворов” Найден Рашков, който е от младежки съвет – Пловдив. Синхрон 2 – Найден Рашков – зам.-предс. на Младежки съвет Негов заместник на сесията ще бъде председателят на Младежкия съвет – 16-годишната Станимира Аршинкова Синхрон 3 - Станимира Аршинкова - предс. на Младежки съвет Дневен ред от четири точки ще разисква младежкият парламент, приетите ще бъдат внесени от Илко Илиев за гласуване на следващата сесия. Най-важната от тях: Синхрон 4 – Ирина Димитрова – общ. съветник от ВМРО Младежката сесия  се организира по повод 21-та годишнина от Конвенцията на ООН за правата на децата и конкретно - поканата към община Пловдив от УНИЦЕФ  през 2008 г. за включване в инициативата "Община Пловдив - приятел на детето".   
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Тръгват редовни автобуси до летище Пловдив. Ресорната областна комисия единодушно одобри предложението на Община Асеновград. Ще бъдат извършени частични изменения на съществуващите маршрутни разписания на автобусната линия Пловдив – Асеновград в дните на редовните полети - вторник и събота. Предложението на Община Родопи за откриване на директна линия по маршрута Пловдив – Летище „Пловдив” не бе разгледано на заседанието, тъй като не получи съгласуване от страна на Община Пловдив. Това е поредната стъпка за развитието на Пловдив и региона, коментира областният управител Иван Тотев.    
БЛАНК  
  „Гласът на младите” бе темата на дискусия, организирана днес от студентската организация на ВМРО – НИЕ. Нека видим дали гласът им се чува:  
В/Р  
Тема: Гласът на младите
  „Чуват ли се днес гласът на младите хора?” бе първият зададен въпрос. Ученици и студенти веднага започнаха да изстрелват различни отговори - „Като се каже нещо от младите, то не се чува.”, „Някои ги е страх да говорят.”, „Изслушването не е достатъчно – дори да те чуят, след това нищо не се предприема.” СИНХРОН 1: Станимира Аршинкова – председател на младежки съвет Пловдив Идеята на Студентската организация на ВМРО-НИЕ е проблемите на младите да се дискутират, за да могат те да бъдат решени. Предвидени за обсъждане бяха бъдещата реализация, образованието, култура, история, традиции, свобода на словото, фейсбук и социалните мрежи. СИНХРОН 2: Пламен Кръстев – председател на Студентската организация на ВМРО-НИЕ Повдигнаха се и проблеми извън предвидените, например тютюнопушенето сред младите. Според някои от дискутиращите държавата няма изгода да възспира тютюнопушенето сред учениците, защото от това се печелят много пари. Ето защо младежки проекти и програми свързани с този проблем остават без подкрепа или просто нечути.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Две сестри с благородни сърца, дариха икона на църквата „Света Троица” в квартал „Западен”.   
В/Р  
Тема: Сестри с благородни сърца дариха икона на църквата „Света Троица”
  Посещението, на Йерусалимската икона в храма Света Марина през лятото, мотивира двете сестри-дарителки да се заемат с благотворителната инициатива за да може иконата да пребивава завинаги в нашия град. Синхрон – Йовка Юрукова – художник на иконата За иконата е изработен още обков и дърворезба в старобългарски стил. Синхрон – Ганчо Ганев – изработил обкова Синхрон – Иван Димов – направил дърворезба Сестрите дарителки не пожелаха да застанат пред камера. Според тях най-важно е самото дело. Синхрон – Отец Любомир Денят, в който се освети иконата, също не беше случаен. На 21-ви Ноември християните празнуват Въведение Богородично – посветен на християнската младеж и семейство. Стотици вярващи дойдоха да почетат празника и да се поклонят пред иконата. Атмосфера - 1  
БЛАНК  
  ВМРО-НИЕ и район "Тракия" отпразнуваха деня на Xристиянското семейство с кулинарен конкурс. Над 20 вида ястия от народната кухня участваха в състезанието за най-апетитен специалитет.  
В/Р  
Тема: ВМРО-НИЕ и район „Тракия” проведоха кулинарен конкурс
  По-голямата част от ястията са приготвени от членове на ВМРО-НИЕ и представители на местния дамски фитнес клуб. Определени бяха два състава от жури - от името на организаторите, с председател кметът на район "Тракия" Гиньо Матев, и от името на медиите. Тяхната задача бе да определят най-вкусната и най-добре изглеждаща гозба. Синхрон - Радка Димитрова, зам.-председател на ВМРО-НИЕ, район “Тракия” Попитахме председателят на журито Гиньо Матев по какви критерии ще оценява гозбите. Синхрон – Гиньо Матев – кмет на район „Тракия” И след дълги колебания журито направи своя избор. Специалната награда на журналистите бе присъдена на Галя Терзиева за нейните шоколадови мъфини. Трето място получи брациговската милинка на Георги Топалов. Второто място в конкурса спечели атрактивно приготвеният от Стоян Стоянов боб по селски в комбинация с люти чушки и препечени филийки. Първа награда получи Нели Главчева с приготвения от нея ябълков сладкиш. Пред нашата камера победителката издаде тайната съставка: Синхрон - Нели Главчева – победител За всички участници имаше награди, а майстор-готвачите получиха гювеч и готварска книга с оригинални български рецепти.  
БЛАНК  
  Завършваме с важна информация. Утреоколо 10 часа, след като олекне сутрешният автомобилен трафик, ще бъде затворен и в двете посоки участъкът от булевард „България” от колелото на Панаира до служебния му вход. Обявеното за днес затваряне бе отложено заради допълнителното поставяне на повече от 80 пътни знака и табели. Промените в маршрута на автобусните линии може да прочетете в нашия сайт potv.eu.    
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567128
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
В/Р  
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930