Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2010 18:06 - Новините - 23 ноември 2010, вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1889 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 23 ноември 2010 вторник    
   
  Гаражен музей на социализма откриха и… спасиха в Кючюка!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 23 ноември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
     
БЛАНК  
  Музей на социализма с портретите на Тодор Жевков, Милко Балев и Дража Вълчева бяха на път да разрушат от администрацията на район „Южен”. Архивите се съхраняваха в гараж, набелязан за бутане, тъй като собственикът го е поставил и използвал без да плаща. Служителите се натъкнаха на соцнаходката при рутинна акция за прехване на незаконни гаражи. Всичко обаче завърши добре, собственикът му изрази готовност да плати. Гаражният музей на социализма бе спасен.     
В/Р  
Тема: Акция за премахване на незаконни гаражи в район „Южен”
  Бегери и въоръжени с ъглошлайфи работници се заеха да премахнат незаконите постройки. 8 души от живеещите в близост до Гавраил Кръстевич 23 не са плащали дължимата такса за ползване на общински терен. Синхрон 1-Атанас Панчов-зам-кмет на район „Южен” От администрацията имат желание да не стигат до махането, а тъй като има одобрена схема гаражите да се узаконят. Необходимите документи са за собственост на апартамента и на автомобила. Хората обеснявят, че са направили гаражите заради сигурноста, която никой не им осигурява-всека кола вече били разбивана Синхрон –Стефан Делов+Синхрон –Атанас Панчов-зам.кмет Живеещите изчисляват с данък смет за 69 квадрата апартамент плащат 60 лева, а за гаража , който е 15 квадрата-30 лева Синхрон-Костадин Сребрев+Стефан Делов От администрацията постоянно предупреждават да дължимите суми за гаради, разлепват обяви, но истината казват те е , че „хората са готови да плащат, когато ножът опре до кокъла”.      
БЛАНК  
  Затвориха България! Днес бе спряно движението по двете платна на булевард ”България” от колелото на Панаира до моста на Адата. Това е третият и последен етап от реконструкцията му, който трябва да приключи в дните преди Коледа.  
В/Р  
Тема: Спират движението на бул.”България” от Панаира до Адата
  Дължината на отсечката е 1100м, а общата сума е 3 200 000 лв. Освен реконструкция на пътната настилка ще бъде извършена подмяна на водопровода и отводняващата канализация. Синхрон – Георги Титюков – зам.кмет Срокът за ремонт се съкращава на половина за да може да се избегат месеците Януари и Февруари, през които има най-много сняг. Очаква се движението по отсечката на бул. „България” да бъде пуснато до Коледа. Синхрон – Борислав Инчев – главен секретар на Община Пловдив Временно ще бъде сменено движението на автобусите, които минават през ремонтираната отсечка. Синхрон – Борислав Инчев С ремонта на тази отсечка ще приключи последният етап от подновяването на една от основните пътни артерии в Пловдив.  
БЛАНК  
  10 милиона лева в план - сметката за чистотата на града се събират и разходват незаконосъобразно. Сигнал с такова съдържание подаде в Сметната палата Бизнес Експертния Съвет днес.  
В/Р  
Тема: БЕС зове Сметната палата да рови в чистотата
  Според пловдивският бизнес, от години наред, гражданите плащат повече данъци за чистота в нарушение на закона за местни данъци и такси. Вината за това била в общинската администрация, която готвела план- сметката за чистота. За това днес… Синхрон: Димитър Язов- председател на БЕС Адвокатът на бизнеса Евелина Божикова посочи малка част от неправилно изразходваните средства, за които пловдивчани плащат. Синхрон: Евелина Божикова- адвокат на БСП Според нея неправомерно плащаме осветлението и охраната на сметището, както и консултантски услуги по комунални дейности. Общинският съветник Любозар Фратев посочи още един пример за неправилно изразходване на средства Снихрон: Любозар Фратев- общински съветник Управителят на фирма „Комунал” Ангел Кинов пък смята, че почистването и зимната поддръжка струва много по- евтино , отколкото сегашните 16 милиона лева, които плаща общината. Синхрон: Ангел Кинов- управител на „Комунал” Според адвокат Божикова днешния сигнал на експертния съвет е червена лампичка и тест за дейността на самата Сметна палата.  
БЛАНК  
  В България има само две клиники за лечение на тежки изгаряния. Едната е в „Пирогов”, а другата – в Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив. Тя приема най-тежките случаи от цяла Южна България.  
В/Р  
Тема: Обновиха клиниката по изгаряния в УМБАЛ „Св. Георги”
  Днес в клиниката по изгаряния, пластична реконструктивна и естетична хирургия бяха открити изцяло обновените операционна, реанимация и две болнични стаи. Със специални настилки и стенни облицовки, с нови легла и апаратутра. Атмосфера 2 - поп Парите идват от добър мениджмънт и от добри хора. Синхрон 1 – доц. Карен Джамбазов – директор на УМБАЛ „Св. Георги” По 5 серизони операции на ден извършват лекарите тук. По-леките са далеч повече. Дори и превръзките на болните тук се сменят под упойка и на операционната маса. Синхрон 2 – доц. Иван Трайков – ръководител на клиниката Обикновено най-големите бели стават при битови инциденти. Според доцент Трайков напоследък е очебийно нарастването на инцидентите при възрастни хора, боравещи с газови бутилки. В съседната стая обаче пациент беше 5 –годишната Цецка Синхрон 3 – доц. Иван Трайков – ръководител на клиниката Отците благословиха детето с думите, че кръстът в тяхната ръка е един и същ с червения кръст от лекарските униформи. Едните лекуват душата, а другите – тялото. Атмосфера 1 – поп  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Тодор Чонов и кметът на район „Източен” Петър Петров заедно прерязаха лентата на съвременна площадка по безопасност на движението в двора на училище „Васил Левски”.   
В/Р  
Тема: И ромите ще се учат на безопасност на движението
  Съоражението е първо по рода си в района и на него деца от всички училища ще провеждат практическите обучения по безопасност на движението. Така и ромите, които посещават учебните заведения ще могат да се ограмотят относно правилата за движение. Синхрон – 1 Петър Петров – кмет на район „Източен” Директорката на Основно Училище „Васил Левски” сподели, че войната по пътищата взима за жертви все повече деца. Затова монтирането на такива съоражения по училищата е задължително. Синхрон – 2 Людмила Димитрова – Кукудева – директор на ОУ „В.Левски” Пред гостите ученици от 5-ти клас демонстрираха своите умения по безопасност на движението. Новото съоръжение в „Източен” отговаря на всички изисквания за практически обучения по безопасност на движението – на него има монтирани светофарни уредби, основните пътни знаци, пешеходни пътеки, кръгово кръстовище. Атмосфера – 1  
БЛАНК  
  200 години от рождението на Пловдивския митрополит Паисий се честваха днес по инициатива на Дружеството на пловдивските писатели, дирекциите „Култура и образование и наука” на Община Полвдив. В катедралния храм „Света Богородица”, където е служил Паисий Пловдивски, с панахида беше почетена паметта му. В предаването 18+, Елена Диварова–секретар на дружеството на писателите, разказа за този голям, но забравен българин.  
В/Р  
Тема: 200 години от рождението на Пловдивския митрополит Паисий
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува кметът на район „Тракия” Гиньо Матев. От 19,15 ще излъчим първия епизод на документалната поредица „Нови военни технологии” От 20,50 е „Мъдрост и тайнство” с Маг Мариела Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   ноември,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566737
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930