Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2010 17:54 - Новините - 24 ноември 2010, сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1126 Коментари: 1 Гласове:
1



НОВИНИТЕ – 24 ноември 2010 Сряда    
   
  Новите карти – от понеделник!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 24 ноември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Издаването на преференциалните карти за пътуване в градския транспорт започва от понеделник - съобщиха от „Автотранс Чолаков”. Ученици, студенти и пенсионери могат да започнат да си ги купуват още от 29-ти ноември. Изтеглянето на началото на продажбите на картите е, за да се избегнат опашките от миналата година.  
В/Р  
Тема: От понеделник издават картите за пътуване за 2011 година
  Припомняме драмите и трагедиите от манилата година-опашките, записванията, номерчетата и скандалите. „За първи път работихме по тази нова система и това е обяснението за недоразуменията”-обясни управителят на „Автотранс Чолаков” Синхрон 1-Димитър Чолаков-управител на „Автотранс Чолаков”  Всички бюра, които пловдивчани знаят, остават да издават картите и за 2011 година. Промяна няма. Синхрон 2-пак той Картите вече са одобрени и изготвени в монетния двор. Утре ще бъдат получени в базата на „Автотранс Чолаков”. Синхрон 3-пак той Няма промяна и в документите, които се изискват от ученици и пенсионери, за да си извадят преференциялна карта за пътуване. През годината, която си отива имаше и опити за фалшификати-припомня Чолаков Синхрон 4 –пак той На 31 декември изтичат всички карти, които се ползват тази година-за 1`3`6 месеца и за 1 година.Затова отнове се очаква наплив от хора. Именно, за да се избегнат опашките продажбата започва от понеделник и всеки, който иска да спести време може още от сега да си купи карта за пътуване за януари следващата година.    
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Общо 6 акта бяха съставени на Онкодиспансера и на предишния му директор доцент Никола Ананощев за три серизони нарушения, констатирани при ревизия от Агенцията за държавна финансова инспекция.  
В/Р  
Тема: Актове за Онкото и бившия му шеф
  Онкото е проверявано по пет точки в периода на управление на предишните две ръковдства. По три от тях са установени нарушения, все под ръководството на доцент Ананощев. Синхрон 1 – Диана Стоева – „Вътрешен контрол” в Общината Второто нарушение отново е договор, сключен с Университетска болница: Синхрон 2 – Диана Стоева – „Вътрешен контрол” в Общината За тези две нарушения са съставени два акта на тогавашния директор на Онкото доцент Никола Ананощев и един на самото здравно заведение. Третата точка, по която е атакуван бившият директор е, че е изплатил авнасово 300 хиляди лева на доставчик, без да е получена стоката. Тук са му наложени два акта по Закона за финансово управление и контрол в публичния сектор и един по Закона за счетоводството. Синхрон 3 – Диана Стоева – „Вътрешен контрол” в Общината Дияна Стоева обяви, че в Общината не са изненадани от резултатите в ревизионния доклад, тъй като те са установявани и при вътрешни проверки. Новото е, че в случая има вече и реализирана административно-наказателна отговорност. Актовете могат да бъдат обжалвани. Ревизионният доклад е изпратен и в Прокуратурата.  
БЛАНК  
  Има и добра новина за онкоболните – Пловдив е между градовете, които ще получат модерна медицинска техника, след като Евросъюза отпусна голяма помощ за модернизиране на сектора. Подробности –утре.  
БЛАНК  
  Университетската болница „Свети Георги”отчете печалба. Положителният финансов резултат за последните 3 месеца е над 1 млн. лв., възстановени са плащанията от Здравната каса и Здравното министерство. Това съобщи директорътна болницата доцент Карен Джамбазов. Икономиите идват от съкращения в административния сектор и стопанските звена, като така са постигнати значителни икономии от фонд „Работна заплата”. Редуцирани са и разходите за медикаменти, като успешно се прилагат генерични форми на лечение. Прекратени са и неизгодни договори.  
   
  Детска градина, в която се възпитават 166 деца, се пропуква и пропада неудържимо. 500 хиляди лева иска кметът на район „Централен” Райна Петрова от Славчо Атанасов за ремонта, който би трябвало да реши проблемите на детска градина „Чучулига” веднъж завинаги.  
В/Р  
Тема: ЦДГ „Чучулига” продължава да пропада
  Кметът на район „Централен” Райна Петрова за пореден път алармира за все по-трагичното състояние, в което изпада сградата на детска градина „Чучулига”. Проблемът идва още от строежът й. Тя е издигната в район с нестабилна почва и в резултат сградата пропада и се пропуква, канализацията се размества и поддава, а дограмата се отделят от корпуса. Райна Петрова съобщи, че е готова с цялостното проектиране на всички належащи ремонтни дейности. Извадено е дори разрешителното за строеж. Зад гърба й може да видите една от пукнатините в учителската стая. Синхрон 1 – Райна Петрова – кмет на район „Централен” 166 деца са записани в „Чучулига”. Всеки ден около 140 от тях са тук. Няма никаква алтернатива те да бъдат преместени, ако сградата стане прекалено опасна за обитаване. Синхрон 2 – Райна Петрова – кмет на район „Централен” Същият проблем е бил отстранен в съседната детска ясла номер 30. За цялостното укрепване на градината са необходими над 500 хиляди лева. Райна Петрова ги чака от Славчо Атанасов. За сравнение – строежът на една нова детска градина с подобен капацитет струва 3 милиона лева, които включват и пълното й оборудване и мебелиране.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Пешеходка пострада при пътен инцидент на кръстовището на бул.”Копривщица” и ул.”Ясна поляна” вчера вечерта. Лек автомобил „Сеат” с водач 60-годишна жена отнел предимството и блъснал 63-годишна пешеходка. Пострадалата е настанена в болница с черепно-мозъчна травма.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Седмица на руското кино стартира в Пловдив. Филмовият фестивал ще се проведе от 24-ти до 28-ми Ноември в кино Лъки синема. Входът е 3 лева.

В/Р  
Тема: Стартира седмицата на руското кино в Пловдив
  Панорамата на руския филм е посветена на 65-тата годишнина от победата на Великата отечествена война и е в рамките на Киномания в Пловдив. Синхрон – 1 Владимир Естреба Във фестивала са включени както стари класически филми, така и нови продукции. Така филмфестът ще представлява интерс за по-голяма аудитория. Синхрон – 2 Владимир Естреба От Москва, специално за седмицата на руското кино, гостува делегация от известни народни артисти и режисьори.  
БЛАНК  
  Над 50 вида младо вино ще участват в Дефилето на младото вино в Пловдив. Винарското експозе ще се проведе на 27-ми и 28-ми Ноември в Стария град.  
В/Р  
Тема: Виното не е алкохол, а храна
  Инициативата се провежда за 2-ра година и има амбицията да превърне Пловдив в център на културните ценности, в това число – на правенето и на пиенето на вино. 20 винарски изби от страната ще предложат за дегустация своите млади вина в 8 къши в Стария град. По-голямата част от винопроизводителите са същите, които гостуваха на фестивала миналата година. Синхрон – Любозар Фратев – председател на Съвета по туризъм Главният секретар на асоциацията на българските винари Росица Кичукова сподели, че реколтата тази година е слаба заради неблагоприятното време. Затова българското винопроизводство бележи спад в износа. Синхрон – Росица Кичукова – гл.секретар на асоц. На българските винари Тази година участниците ще се оценяват не само от професионална комисия. Всички, уважили събитието, ще могат да дегустират вината и чрез анкетни карти да определят според тях е най-добро. Синхрон – Петя Гогова – зам.кмет Организаторите споделиха сентенцията за тазгодишното дефиле - във всяка капка вино се съдържа толкова история, колкото нито една художествена галерия може да събере.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува заместник-кметът на район „Южен” Атанас Панчов. От 19,15 е „Големият съвет” с председателя на Пловдивския общински съвет Илко Илиев, Найден Рашков от Младежки съвет – Пловдив и кметът на район „Централен” Райна Петрова. От 20,50 е документалната поредица „Световни партии бридж” Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   ноември,   сряда,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
1



1. анонимен - Внимание! Една възрастна жена спи на улицата!
25.11.2010 17:15
До тези, на които това им е работата.
Ако се разходите към 22 часа по най-високата част на булевард “Руски” под Бунарджика, там където на булеварда излиза улица “Божидар Здравков”, на пейката на средата на булеварда ЖИВЕЕ една възрастна жена. Тя се е сгушила между няколко торби с багаж, облечена с балтон, с панталон и шапка. Там тя спи и прекарва цялото денонощие. Досега все пак беше топло, но идват студени дни и нощи. Така ли ще бъде оставена тази жена? За да я намерите някоя сутрин замръзнала. За срам на цялата държава!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565111
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930