Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2010 17:59 - Новините - 25 ноември 2010, четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 706 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 25 ноември 2010 четвъртък    
   
  Избухна поредната бананова война!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 25 ноември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Стотици пловдивчани в ранни зори се наредиха пред вратите на новия Лидъл в очакване на поредната евтиния.  
 В/Р  
Тема: Лидл – дали си заслужава?
  С полицейска верига – сякаш всеки един момент ще дойде Барак Обама – бе посрещната прииждащата тълпа.. Срещнахме един от работниците, който цяло лято се бе потил на строежа на магазина. Синхрон 1: Може би ядът му е провокиран от това, че още в 4 часа сутринта е застанал на опашката, в суматохата чантата му остава на количката. Синхрон 2: Иначе шопинг треската бе завладяла и млади, и стари. Същата картинка наблюдавахме и при откриването на Метро, при откриването на Била, при откриването на Кауфланд и Карфур. Анкетка   От Лидъл бяха пуснали въдиците на необичайно ниските цени. И този път най-търсени бяха евтините банани. Късметлиите се бяха вредили за по-добра стока, каръците се бяха задоволили с недоузрели плодове. УТЕШЕНИЕТО беше, че до Коледа ще узреят. Другата седмица цените вероятно ще станат като в другите хипермаркети, но на хората очевидно им се искаше евтинията да продължи вечно.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Съпредседателят на Синята коалиция и общински съветник в местния парламент Спас Гърневски поиска оставката на кмета Славчо Атанасов. Това стана по време на днешната сесия на Общинския съвет.  
В/Р  
Тема:Гърневски поиска оставката на кмета
  Спас Гърневски призова Славчо Атанасов да спре циничната гавра с управлението на Пловдив. „подадеш ли пръст на комунистите, ще ти отхапят ръката до рамото, обърна се синият съветник към градоначалника. Поводът за изказването му беше писмото на Илия Баташки, с което настоява да бъде уволнен Александър Константинов и назначен самият той за заместник кмет. Заради това, че е подменен вота на пловдивчани с вкарването на БСП в управлението на града и кмета се е прегърбил пред тях, Гаърневски призова Атанасов да подаде оставка. Синхрон: Спас Гърневски – съпредседател на Синята коалиция Няма да ви отговарям, защото звучите ретро, лаконично коментира в местния парламент Славчо Атанасов. Шефът на общинския съвет Илко Илиев обаче прие призива на Гърневски за кметска оствка като политическо изказване година преди местните избори. Синхрон: Илко Илиев- председател на ОбС-Пловдив  
БЛАНК  
  В същото време Славчо Атанасов призова кмета на район „Централен” Райна Петрова да не обижда експертите на ГЕРБ. Изказването му беше провокирано от твърдението на Петрова в предаването „Големия съвет” на Пловдивската телевизия, че кметът работи на парче и няма управленска програма.  
В/Р  
Тема: Славчо: Райна, не обиждай ГЕРБ
  Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Апаши задигнаха ракията и зайците на дядо от Крислово. Те влезли в двора му, след като срязали оградната мрежа на съседния необитаем имот. После разбили вратата на къщата и отнесли 30 литра ракия, казан от алпака, велосипед, две газови бутилки и различни ел. инструменти. На тръгване крадците отмъкнали и 23 заека от стопанската постройка.  
БЛАНК  
  66-годишна жена от Раковски пък се раздели със 250 зелки, тъкмо в сезона, когато се слага киселото зеле. Зеленчукът бил задигнат от нивата й край града.    
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Класацията „Дупка номер 1 на Пловдив” продължава. Този път ни изпратихте сигнал за опасна яма на колелото на ул. Петко Д. Петков и ул. Богомил. Вижте какво открихме!  
В/Р  
Тема: Ходене по дупките
  При нас постъпи поредният сигнал за опасна дупка. Ние само това и чакахме. Веднага потеглихме към Т-образното кръстовище на ул. Петко Д. Петков точно преди кръговото на ОУ Душо Хаджидеков. Стендъп Не една, а цели три дупки открихме, но частна фирма наета от Община Пловдив вече нареждаше паветата. Това обаче не ни попречи да проучим случая. СИНХРОН 1: граждани Дали наистина дупките ще зейнат отново след седмица или две – няма как да знаем. Но в случай, че това стане, ние ще сме там и ще ви покажем.  
БЛАНК  
  От ВМРО-НИЕ ни помогнаха за нашата рубрика и откриха една дузина нови дупки. Те се намират в район „Източен”. Инициативата на войводите е провокирана от изказване на кмета Петър Петров, че щял цял живот да черпи кмета Славчо Атанасов, ако открие поне пет дупки в „Източен”.  
В/Р    
  Тема: ВМРО-НИЕ: „Източен” е осеян с дупки
  Поне една дузина дупки открили войводите в район „Източен”. Много от тях били по новоасфалтирани улици. Синхрон: Слави Георгиев- ВМРО-НИЕ За това пловдивските войводи приветствали инициативата на управляващите от ГЕРБ , които искат да премахнат избирането на районни кметове . Според ВМРО-НИЕ общинският кмет трябвало сам да назначава екипа си от районни кметове, за да работят в синхрон.  
БЛАНК  
Пред наш репортер кметът на район „Източен” Петър Петров заяви, че ще изпълни обещанието си. Заради постите в момента щял да почерпи кметът Славчо Атанасов с риба и баклава. Районният кмет обаче държал двамата да обиколят посочените адреси и да направят нова проверка. В район „Източен” дупките не са проблем, проблемът е в усвояването на парите от гаражите, заключи Петър Петров.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
 БЛАНК  
  Празникът на район „Западен” отбелязаха днес жители и гости на квартала. Преди 2 години, когато беше осветен храмът „Свети Климент Охридски”, районният кмет Здравко Димитров се зарече, че денят на светеца вече е ден и на района. Традицията продължи и днес.   
В/Р  
Тема: 25 ноември - Празник на район „Западен”
  Атмосфера-камбани Времето днес предразполагаше за празник, все едно светецът наистина закриля района-кръстеха се по-възрастни жени. Много хора дойдоха днес в храмът.   И пловдивският владика беше тук както преди 2 години при освещаването. По-късно ктиторите на храмът и Здравко Димитров присъстваха на освещаване на криптата в църквата „ Св Климент Охридски”. Оттук нататък това ще бъде социална трапезария за бедните и онеправдани хора в района Синхрон-Николай-владика на Пловдив Гостите разгледаха 3 икони дарени от Димитров на храма. Те са изработени по поръчка на кмета от Ставри Калинов и ще радват посетителите на трапезарията. Така както жителите на района се радват на Димитров Синхрони-хора Противно на очакванията обаче Здравко Димитров си поставя още по-високи цели за реализация. Синхрон-Здравко Димитров-кмет на район „Западен” А празник без курбан може ли. Всъщност този път беше топъл бобец. Но без бутаница и пълнене на буркани…за всички имаше  
БЛАНК  
  Хотел „Хисар” – Хисаря,е СПА хотел на годината в класацията на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за 2010-та година. На церемонията за връчване на наградите – в 31 категории, присъства министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Инженер Димитър Георгиев, собственик на хотел “Хисар”, получи грамота и статуетка от председателя на асоциацията Благой Рагин. Това е и единствената награда, с която се отличава обект от района на Пловдив. Най-добър хотел на годината е поредното признание за екипа на инженер Димитър Георгиев. Хотелът е номер едно за лечение и спа и в конкурса на Българския Съюз по Балнеология и Спа туризъм. Комплексът е “Най-добър” и в категорията “Медикъл Спа Комплекс” за 2009-та година.    
БЛАНК  
  Сега нека видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостуват началниците на Първо районно Петър Тодоров и на Шесто - Михаил Ангелов. От 19,15 е „Магазин за имоти, пари и идеи” ОТ 22.50 ще излъчим запис от днешната МЛАДЕЖКА сесия на местния парламент. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567475
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930