Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2010 15:47 - Новините - 27.11.2010 - Събота
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 891 Коментари: 0 Гласове:
1



Новините 27.11.2010
Събота

Вино се лее в Стария град!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 27 ноември.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Днес, за втора поредна година, стартира „Дефиле на младото вино” в Стария град. 20 винарски къщи са решили да дадат най-доброто от себе си.

 

В/Р

 

Тема: Вино се лее в Стария град!

 

В Стария град се проведе истински фестивал на виното. Над 50 вида младо вино ще се борят за гласовете на дегустатори и специалисти. Председателят на съвета по туризъм - Любозар Фратев разкри тънкостите на дегустацията:

Синхрон – 2 Любозар Фратев председател на Съвета по туризъм в Пловдив

Инициативата има амбицията да събуди живота в Стария град и да го превърне в център на културните събития в Пловдив.

Синхрон – 1 Петя Гогова – зам.кмет на Пловдив

Събитието уважиха видни личности от политическия и културен живот в страната.

 

БЛАНК

 

 

След като вчера на пресконференция Яне Янев обвини ГЕРБ –Пловдив в изборни манипулации на частичните избори за кмет на район Източен преди една година, показвайки няколко откъса от филм-хроника, председателят на Общински съвет  Илко Илиев обяви, че свиква председателския съвет на местния парламент в понеделник,  за да бъдат обсъдени сигналите за евентуално повлияване върху изборния резултат по време на вота .

 "Настоявам да се запознаем с фактите, и ако се налага, на извънредна сесия, да се дебатират оповестените в медиите действия и изказвания. Ако например се прилага практиката да се задържат хора, за да се пречи или помага на изборни резултати, това застрашава демокрацията в България като цяло", мотивира се Илко Илиев.

Междувременно от ГЕРБ Пловдив заявиха, че показаното представлява запис на свободни дебати по време на кампанията , в които се обменят различни мнения, някои от които са спекулативно извадени от контекста и представят едностранчива картина на дебата.

Припомня се, че на парламентарните избори РЗС са получили в Столипиново 1000 гласа без кракът на Яне Янев да е стъпвал там.

 

„Нова телевизия” вече показа най-спорния епизод от филма в цялата му дължина и в „редактирания” от хората на Яне Янев вариант.

 

БЛАНК

 

 

Как оценяват пловдивчани последните идеи за промени в управлението на града – попитахме в поредната ни анкета в сайта ПОТВ ЕУ.

Ето какви са настроенията.

 

В/Р

 

Тема: Как оценявате последните идеи за промени в управлението на града?

 

44 процента смятат, че Славчо АТАНАСОВ е направил грешка, като е пуснал БСП в управлението. Този висок процент може да се тълкува и като подкрепа на твърдата позиция на кмета в този момент.

Всеки пети смята, че „който и да влезе в общината, ясно е, че Гергов командва.

Приблизително толкова са и хората, които вече не се интересуват от местната политика.

11 процента оценяват Александър Константинов като добър заместник кмет, който не трябва да се сменя.

6% пък смятат, че е добре д-р Баташки да бъде тестван като управленец.

 

 

 

Как оценявате последните промени в управлението на града?

Александър Константинов беше добър заместник кмет, не трябваше да го махат

11%

Добре е д-р Баташки да бъде тестван като управленец

6%

Който и да влезе в общината, ясно е, че Гергов командва

20%

Славчо е виновен, че изобщо ги пусна във властта

44%

Вече никой не ме интересува (21)

19%

 

 

 

 

БЛАНК

 

 

 

Факелна почетна стража пред паметника на Съединението в Пловдив организираха от ВМРО-Българско Национално Движение. Поводът е 27 ноември – денят, в който преди 91 години е подписан позорния за България Ньойски договор.

 

В/Р

 

Тема: ВМРО-БНД с факелна почетна стража пред Съединение

 

На тази дата през 1919 г. Ньойският диктат разделя българското етническо землище със сила. Днес ВМРО-БНД си спомниха с носталгия за духовното и културно единство на всички българи, разделени от ньойската граница. Преди 91 години българският народ с факли и знамена в ръце е потърсил утеха в този черен за България ден пред дома на народния поет Иван Вазов. Спазвайки тази традиция, войводите искаха да припомнят на пловдивчани, че тежките клаузи на този договор продължават да задушават българите, останали извън пределите на родината.

Синхрон 1-Александър Сиди- координатор на ВМРО-БНД     за Пловдив

Някои от участниците в събитието не пропуснаха да отправят своите критики към политиците, които сякаш забравят важни исторически дати.

Синхрон 2- член на ВМРО-БНД

С почетна стража от ВМРО-БНД почетоха и паметта на падналите борци за национално обединение и жертвите на терора в бивша Югославия, Гърция, Турция и Румъния.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

84-годишен мъж бе измамен с 4 600 лева за разваляне на магия. По първоначални данни в двора на мъжа от Новаково влезли две непознати жени. Те се представили за ясновидки и обяснили на дядото, че над дома му тегнела черна прокоба, която можели да развалят. После врачките извършили ритуал по премахване на злото, като поискали от пенсионера да даде колкото пари имал. Без да се замисли, мъжът извадил 4 600 лева и ги предал на жените.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

Възмутен зрител на ПОТВ изпрати снимки с надпис върху българското знаме. Решихме да се разровим из интернет и да проверим какви приложения има българският трикольор.

 

В/Р

 

Тема: Как се пише върху знамето?

 

Здравейте! Изпращам Ви снимки на една витрина, която се намира в Пловдив, ул. "Генерал Данаил Николаев" 11. Така се обръща нашият зрител в писмото си и продължава - Моля, кажете има ли закон, който да определя как може да се пише по българското знаме? Май такъв закон няма и май всеки може да използва трибагреника както сметне за добре – кой за перде, кой за реклама на месо, кой за други потребности. Натъкнахме се на една снимка на фолк дивата Камелия, която си позволи да завие силикона си с българското знаме. „Па вкус и па цвйет – тавариш нйет!”

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

6-членна комисия е необходима, за да бъде отрязано или премахнато едно дърво. Еколози и озеленители на място определят от каква интервенция има нужда зеленината. От „Паркове и градини” нямат право дори да пипнат клонче без разрешение. Това според дирекорът на фирмата е една от причините за забавения график и чакането на пловдивчани с месеци, за даим се отреже дърво.

 

В/Р

 

Тема: Комисия проверя дърветата, рязането е за 3 часа

 

Липсата на машини също е една от причините да не режем дървета според темповете, които искат пловдивчани-каза Георгиев. В момента има открита процедура за дробилка-съоръжение за дробеве на клони. Така ще се намали обема на рязаното, а и времето ще бъде съкратено.

Синхрон 1-Иван Георгиев-директор на „Паркове и градини”

Технологичното време за обработване на дърво е от час и половина до 3.

Синхрон 2- пак той

След нова година, когято се очаква да приключи процедурата и дробилката да бъде купена няма на се налага да се ходи до Цалапица

Синхрон 3-пак той

Иван Георгиев призова хората към търпение. 10 са екипит в целия град, които освен санитарна сеч обслужват и сигнали на пловдивчани. И  ги призова да няма самостотелно рязане,  защото глобите са големи.   

 

 

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 



Тагове:   събота,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565370
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930