Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2010 17:48 - Новините - 10 Декември 2010 - Петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 930 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините 10 Декември 2010
Петък

Последните шарани си тръгнаха днес…

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес  10 декември.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

От стотиците пловдивчани, които обсадиха в ранни зори Гребния канал на връх Никулден с въдица в ръка, днес не беше останало почти нищо. В последния ден за безплатен риболов, разрешен от Общината, бяха останали само няколко заблудени рибари.

 

В/Р

 

Тема: Ни шаран, ни амур

 

Последен ден за безплатен риболов на Гребната база. Две самотни въдици стърчат и очакват я някое шаранче, я някое амурче да се хване. Златната рибка така и не се появява, затова самотните рибари най-накрая вземат единствено правилното решение – да закрият сезона.

Синхрон – Рибари

А какво беше на 6-ти – кой избягал от работа, кой от училище, търси място и трескаво очаква големият улов. (кадри от 6.12). Днес пловдивчани показаха, че веднъж се хващат на въдицата…и безплатна риба няма. Има само миражи и грешно направени сметки.

Синхрон – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив

И така…в последния ден за безплатен риболов на Гребната база и последните шарани си тръгнаха без амури.

 

БЛАНК

 

 

Снощи в зала „Съединение” на Историческия музей кметът Славчо Атанасов направи отчет за трите години управление на града.

 

В/Р

 

Тема: Кметът: Социалната политика за нас е №1

 

Преди отчета на кмета присъстващите чуха химните на страната и Пловдив.

Атмосфера от химна на България/ Славчо с ръка на сърце/

Социалната политика е № 1 през трите години от мандата на кмета

Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

Като успехи на администрацията кметът посочи построяването на детски площадки, изграждането на големи инфрасдтруктурни обекти. Славчо Атанасов благодари на пловдивчани за високата отговорност относно плащането на местни данъци по време на криза. За това той обеща:

Синхрон: 2

Славчо Атанасов още веднъж подчерта, че няма да бъде партийна пионка, а работи за единението на всички в името на Пловдив.

 

Бланк

 

 

Още по темата очаквайте от кмета Славчо Атанасов в обзорното полтическо предаване Една Пловдивска Седмица.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

На зрелищен арест станаха свидетели пловдивчани, които в ранния следобед бяха на главната.  Като в американски екшън маскирани събориха на земята млад мъж  срещу хотел "България". Някои от свидетелите предположиха, че може да е свързания с подземния свят Румен Атанасов-Козела. Други пък свързаха днешния арест с полицейската акция за източване на ДДС в сферата на енергетиката, която се провежда в наколко големи града. От полицията отрекоха и двата варианта, но отказаха да съобщят името на задържания и престъплението, в което е замесен. 

 

БЛАНК

 

 

Възрастна жена бе измамена вчера с обещание за увеличение на пенсията в Пловдив. По първоначални данни непознат мъж се запознал на улицата с 88-годишна пловдивчанка и като се разприказвали, той й обещал допълнителна месечна премия от 600 лева към пенсията. Единственото, което пенсионерката трябвало да направи, било еднократно да даде 2 632 лева. Жената, която живеела в ж.р.”Тракия”, предала парите на непознатия във входа на жилищния си блок около 15 часа. Малко по-късно разбрала, че е измамена.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

Продължава нашата рубрика „Какво се пише върху знамето”. Поредният възмутен зрител на ПОТВ изпрати снимки с нагледен пример за това как родният трибагреник се опорочава с различни надписи.

 

В/Р

 

Тема: Как се пише върху знамето? Дубъл 2

 

Първо родният трибагреник беше поставен гордо на витрината на месарски магазин с надпис – „българско охладено месо”. Сега наред е магазин за хавлии и бельо. Вярно, че е редно да избираме българското, но дали трябва да опорочаваме трибагреника с пошли реклами?

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Пробив в мрежата на Топлофикация в района на южната част на моста над Адата е причината стотици домакинства да останат без парно. Заради аварията нарушено топлозахранване имат и живеещите в цялото каре площад Житен пазар до кв. Изгрев. Засегнати са общо 63 броя абонатни станции, захранващи около 1 200 жилища, както и 6 абонатни станции на стопански потребители-училища, детски градини и болници 

 

В/Р

 

Тема: Най-малко 2 дни без парно в някои райони на Пловдив

 

Заради  аварийната ситуация ограничаването на топлоподаването е от   вчера и ще  ще продължи най-късно до неделя сутрин. Продължителността  се налага заради необходимото  време  за източването на топлопровода, след което ще може да се работи по аварията и след като бъде отстранена пак да се  запълни с вода-събощиха от ЕНВ Топлофикация.
Поради липсата на парно се е създала мигновенна арганизация за отоплението в детските градини, ясли и училища в район „Източен”. Оттам информираха,че  температурата в помещенията към обяд днес  е между 22 и 25 градуса. Сградите на детските градини и училищата в район „Източен” са санирани – с нова дограма и топлоизолация, а времето е слънчево, което спомага за запазването на температурата. Освен това всички детски градини разполагат с алтернативно отопление (климатици, ел. радиатори ) и бойлери на електричество за топлата вода.  Единствената несанирана сграда е тази на ОДЗ „Щастливо детство”, но има уверения от ръководството на детското заведение, че разполагат с необходимия брой отоплителни елекроуреди и поддържат необходимата температура. Очакванията са, че температурите няма да паднат под допустимия минимум от 18 градуса

 

 

БЛАНК

 

 

В края на годината, когато правим равносметка на отминалите 12 месеца, идва времето и на различните класации. Кои бяха културните събития в Пловдив за 2010-та? Вижте мнението на специалиста Пенка Калинкова, изразено в предаването ни „Акценти”:

 

В/Р

 

Тема: Културните събития на 2010-та

 

Най-значимото културно събитие в Пловдив през 2010-та година според Пенка Калинкова е откриването на Археологическия музей. Венецът в експозицията му е Панагюрското златно съкровище.  

Синхрон 2 – без надпис

Второто по значимост културно събитие е начинът, по който пловдивската общественост успя да отвоюва запазването на Операта.

Синхрон 1 – без надпис

Третото по важност културно събитие според Пенка Калинкова е откриването на нови пространства за пловдивските художници. В новата сграда на Общинския съвет, в голям търговски център, къщата на художниците в Стария град и уреждането на статута на галерията на улица „Гладстон”

Синхрон 3 - без надпис

Предстои да видим какви културни събития ще се случат в Пловдив през 2011-та година.

 

БЛАНК

 

 

Един поглед към утрешната ни програма

В 10.30 Гости в „1001 съвета с Роси Русева” гост ще бъде Светослав Пеев, а темата е „С усмивка или с тъга посрещате Коледа?” В 13 часа гледайте празничното издание „ Ася в страната на талантите” с много приятели и гости! Повторенията са в неделя от 14 и от 21.50. 

 

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 



Тагове:   петък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566627
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар

В/Р

 

«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930