Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2010 17:36 - Новините - 11 Декември 2010 - Събота
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините 11 Декември 2010
Събота

Генерал Нонка Матова става поредният ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ПОЛВДИВ

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 11 декември.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

На предстоящата в четвъртък сесия на Общинския съвет Нонка Матова ще бъде предложена за почетен гражданин на Пловдив.
Ген. майор Нонка Дечева Матова е олимпийска и световна шампионка по спортна стрелба.
Родена е в Пловдив през 1954 година.
Спечелила е над 600 медала в спортната си кариера. Поставила е 11 световни рекорда в стрелбата с пушка, 2 от които са за мъже.
Беше Депутат от НДСВ в 39-то НС.
Политическата й кариера обаче залезе заедно със залеза на НДСВ.
Председател е на тракийското дружество "Руси Славов".
Като се имат предвид големите й спортни успехи в миналото, удостояването й с почетно гражданство в този момент изглежда най-малкото закъсняло.
Припомняме, че скандалният шеф на Съюза на офицерите полк.Ангел Тюфекчиев преди 3 години я обвини, че е използвала политическо  влияние за облагодетелстване при имотни сделки, но ген.Матова отрече категорично обвиненията.

 

 

БЛАНК

 

 

На предстоящата сесия ще бъде обсъждано и получаването на двата милиона и половина акции от ПЪТИЩА АД, които Георги Гергов дарява на  ПЪЛДИНТУРИНВЕСТ, за да може делът на общината в смесеното дружество да се върне на минималния праг от 25 процента – след като за три години скрито от пловдивската общественост делът на общинската собственост намаля повече от три пъти.

 

 

Пловдив получава парите от софийския боклук на час по лъжичка.

Дойдоха още два милиона – от тези, които бяха определени за подлеза Модър –Царевец.

След поредното настояване на общината парите да бъдат пренасочени към ремонта на синдикалния дом, правителството се е съгласило с тях да бъдат изплатени задължения към гръцката фирма АКТОР.

Припомняме, че решение за скъпия ремонт бе взето в последните няколко дни от управлението на кмета Иван Чомаков, като финансирането бе оставено да лежи на плещите на следващия кмет.

 

 

 

Ожесточените дебати около филма на ГЕРБ, представящ предизборните борби в Столипиново отпреди година, ни наведе на мисълта да попитаме пловдивчани как – според тях – се печелят ромските гласове.

 

В/Р

 

Тема: Как се печелят ромските гласове?

 

Само 3 процента от анкетираните твърдят, че това може да стане по единствения законов начин – с разясняване предизборната програма на съответната партия.

Също 3 процента пък смятат, че гласове в махалата се печелят най-вече с обещания – отделен въпрос е дали ще се изпълнят.

Над 80 процента са сигурни, че най-добрата тактика е да се икономисват празните приказки и направо да се плаща на ръка – така отговарят 56%,  или да се остане на ръба на закона, като подкупването на гласоподавателите да стане с кебапчета и бира –така препоръчват  25 процента.

10 процента обаче смятат, че няма смисъл да се опитваме да печелим ромските гласове, тъй като все ще се намери някой, който „да даде повече”.

Избори идват догодина, господа политици, запомнете резултатите и си правете изводи.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Две жени бяха ограбени в Пловдив. Във Второ РУП е била получена жалба от 39-годишна пловдивчанка, че около 11 часа на спирката пред 2-ро ДКЦ на бул."6-ти септември” непознат издърпал найлоновата й чанта, в която имало портмоне с 515 лева и документи. На ул.”Тарас Шевченко” неизвестно лице е отнело от 69-годишна жена найлонова чанта с 438 лева и лични документи.

 

 

РАЗДЕЛИТЕЛЕН КАШ

 

 

В препълнена зала и с повдигнато настроение се дипломира випуск 2010 на Академията по музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. За първа година завършват и специалностите църковна живопис и моден дизайн.

 

В/Р

 

Тема: Младите културни дейци се дипломираха днес

 

Абсолвентите от АМТИИ се заклеха във всичките си начинания и действия  да ползват получените знания  и умения само за доброто на хората.

Синхрон – клетва студенти

Ректорът на Академията по музикално, танцово и изобразително изкуство – доцент доктор Василка Йончева отправи пожелания на дипломниците.

Синхрон – доц. д-р Василка Йончева – ректор на АМТИИ

Някои от завършващите бяха оптимистични за своята реализация в сферата на културата.

Синхрон – Цецо

А други не.

Синхрон – студентка

И все пак – днес завършиха младите надежди на изкуството. Тези, които ще се опитат да възвърнат името на Пловдив като културна столица на България.

Атмосфера – хвърляне на шапки

 

БЛАНК

 

 

Общинският съветник и председател на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева организира мащабна благотворителна кампания "Коледа за нашите деца" в дните до Рождество Христово. Много доброволци се включиха в инициативата и помогнаха в опаковането на коледните пакети.

 

В/Р

 

Тема: Дани Каназирева организира коледна изненада

 

Над 5 000 малчугани от детските градини в Пловдив ще се съберат в Драматичния театър в Пловдив на 18 и 19 декември, след като получиха лични покани от Дани Каназирева.

 

БЛАНК

 

 

От сдружение „Мемориал на духовността” не са съгласни с идеята всички нови паметници в града да се издигат край Братската могила. Припомням, че сдружението работи за направата на едноименен паметен знак под формата на разтворена книга, на чиито страници да се изпишат имената на всички пловдивски будители, с възможност за дописване. Оригиналната идея е скулптурата да е в тревната площ пред библиотека „Иван Вазов” откъм улица „Иван Вазов”.

 

В/Р

 

Тема: Будителите – до библиотеката

         Революционерите – на Братската могила

 

ГОТОВ – Синхрон Пенка Калинкова от предаване

 

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще се видим с добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. От новинарския екип и от мен - приятна вечер.

 



Тагове:   събота,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566900
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930