Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2010 16:24 - новините 13 декември понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 631 Коментари: 0 Гласове:
0



  НОВИНИТЕ – 13 декември 2010 понеделник  
   
  Заместник кметът Александър Долев отново се изправи срещу държавата!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 13 декември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Пловдив отново ще се съди с държавата, обяви заместник-кметът Александър Долев. Това ще стане, ако влезе в сила промяната в Закона за държавния бюджет, според която общините нямат право да теглят заеми 9 месеца преди местни избори. Това би сложило край на усилията на местната власт да изтегли 30-милионния заем за ремонт на вътрешнокварталните улици.  
В/Р  
Тема: Пак се съдим с държавата
    Александър Долев е убеден, че въпросната промяна в Закона за държавния бюджет е насочена специално срещу Пловдив. Синхрон 1 - Александър Долев - зам.-кмет на Пловдив Според Долев поне още няколко общински съвети ще се присъединят към подобно дело. Къде заместник-кметът вижда противорчие с Конституцията: Синхрон 2 - Александър Долев - зам.-кмет на Пловдив Долев припомни, че според Конституцията само президентът, кметовете и общинските съвети са с фиксиран мандат. Правителството и Парламентът - не. Синхрон 3 - Александър Долев - зам.-кмет на Пловдив Промените в закона за бюджета предвиждат и дългът на общините да бъде до 15 процента от собствените приходи. Досега допустимото бе 25 процента.  
БЛАНК  
  Първият сняг заваля днес в Пловдив. И днес, и утре ще продължи да вали все така - не много силно, но без прекъсване. Ситуация днес изглеждаше така.  
В/Р  
Тема: Пловдив посрещна снега
  Ето зимата настана сняг вали и все вали. С нова гиздава премяна той семята веч покри. Стендъп – Ирена Днес и утре ще вали не много силно, но без прекъсване. Метеоролозите предвиждат най-силен снеговалеж да има в четвъртък. Синхрон – Радослав Кошински – управител „Чистота” За сега не се налага да се пускат снегорини, тъй като "Чистота" са взели мерки още миналата седмица.  По улиците е хвърлено достатъчно сол и пясък. Заради останалото количество сол в асфалта снегът продължава да се топи и не дава възможност да се натрупа висока снежна покривка.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Цялата подземна част на Четвъртък пазара вече е готова, съобщи шефът на "Общински пазари" Кристина Йончева. Тя е убедена, че пусковият срок на обекта ще бъде спазен. Припомняме, че той е началото на юли 2011-та година.  
В/Р  
Тема: Четвъртък пазарът - готов в срок          Събота пазара - под въпрос
    Към днешна дата шефът на пазарите Кристина Йончева отчете, че е свършена повече от половината работа по Четвъртък пазара. И то по-сложната - подземната, където ще имапаркинг за 52 автомобила. Излята е плочата на кота минус 3 метра и половина, както и всички носещи стени, колони, шайби и асансьорната шахта. В момента се подготвя изливането на плочата на кота нула. Йончева заяви, че лошото време няма да попречи на строителите и тя ще е готова за 30 дни. Надземната конструкция ще стане много по-бързо и тогава за новите маси ще бъде обявен конкурс. Синхрон 1 - Кристина Йончева - директор на "Общински пазари" Реконструкцията на Събота пазара, в частта, в която ще бъдат масите, все още не е започнала, съобщи Йончева. Припомням, че крайният срок за този обект е 21-ви април 2011-та година.  
БЛАНК  
  Снегът сложи край на работата по южното платно на булевард "България". Ще чакаме да се покаже слънцето, за да продължим реконструкцията му, обяви шефът на Капитално строителство в общината Павлина Паунова.  
В/Р  
Тема: Снегът пречи на ремонтите
  По южното платно на булевард "България" всички изкопни и възстановителни работи са приключили. Какво следва: Синхрон 2 - Павлина Паунова - директор "Капитално строителство" Работата по свереното платно е много повече. Там е съсредоточена по-голямата част от подземната инфраструктура, по която се работи в момента - канализационен колектор, водопроводи, газопровод. Синхрон 3 - Павлина Паунова - директор "Капитално строителство" След което отново чакаме хубавото време. Синхрон 4 - Павлина Паунова - директор "Капитално строителство" На 97 процента е готов булевард "Свобода". Остава само да се запръсти около тротоарите и изградените паркоместа.  
БЛАНК  
  Районните кметове бойкотираха награждаването на най-добрия квартал за живеене в Пловдив за тази година. На церемонията в Общината присъстваше само кметът на квартала-победител - Тракия. Организаторите на свой ред обявиха, че догодина класацията няма да се състои.  
В/Р  
Тема: Тракия - най-добрият квартал за 2010
    Тракия е най-добрият квартал за живеене през 2010-та година. Славчо Атанасов награди победителя. Синхрон 1 - Славчо Атанасов - кмет на Пловдив Припомням, че Тракия спечели и през 2008-ма година. Синхрон 2 - Гиньо Матев - кмет на район Тракия До последно Тракия се е борела за приза с миналогодишния победител район "Централен". Заради отношението на останалите районни кметове, които са ги обвинявали в политически игри, организаторите от Дарик радио и вестник "Твоят ден" обявиха, че през предизборната 2011-та година класацията няма да се проведе.  
БЛАНК  
  По инициатива на кмета на район „Северен” д-р Ина Филипова се проведе форум „Чистота”. На срещата присъстваха управителят на „Чистота” - Радослав Кошински, началникът на Инспектората към Община Пловдив – Сияна Кехайова и представители на граждански сдружения. Целта на форума бе да се вземат мерки по най-големия проблем в района – чистотата.  
В/Р  
Тема: Проблемът в „Северен” не е в чистотата, а в опазването
  На днешния форум се набелязаха мерките, които ще се предприемат за да не бъде район „Северен” набеден за най-мръсният квартал в Пловдив. Кметът на района – д-р Ина Филипова изрази надежда след 3-4 месеца да има видим ефект – най-вече за сметищата около „Напредък” и КАТ, по-ефективно почиставане на междублоковите пространства и строежа на площадки за кучета. Основен проблем остават двете ромски махали в района. Синхрон – Ина Филипова – кмет на район „Северен” Управителят на „Чистота” - Радослав Кошински, коментира, че проблемът не е в това, че не се чисти, а че не се пази.   Синхрон – Ина Филипова – кмет на район „Северен” Д-р Ина Филипова изрази надежда, че след набелязаните мерки ще последват адекватни действия, които ще подобрят чистотата в района.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  20 стерилизатори са били откраднати от ДКЦ "Изток" в Пловдив под носа на полицаите. Униформените обаче  са удивени, че апаратурата е изнесета заедно с всички останали инструменти  вътре. Работи се по няколко версии , една от които съдействие от вътрешен човек.    
В/Р  
Тема: Свои обраха ДКЦ „Изток” в Столипиново
  Крадците са разбили металната решетка на прозорец на ДКЦ-то и са влезнали в избеното помещение. Там са се намирали стерилизаторите, както и 4 смесителни батерии за вода. Обирджиите са отнесли и машина за минерална вода Синхрон 1-Михаил Ангелов-началник на 6-то РПУ Обемистата апаратура е изнесена през нощтта , затова и няма очевидци на кражбата. Не е ясно дали и хората от квартала обаче биха се обадили на полицията, ако станат свидетели на подобно престъпление Снихрон 2-пак той Според хора от бранша откраднатите апарати вероятно ще се продадат на половина и нищо чудно да бъдат купени дори и от частни медицински кабинети извън Столипиново.     

БЛАНК  
  Че и полицаите са хора доказаха самите те днес. 6-то полицейско управление беше широко отворило врати за децата от „Щастливо детство”. Аплодисменти бяха като за посещение на Цветан Цветанов, а в края шефът на пловдивската полиция Тодор Чонов влезе в ролята на дядо Коледа.      
В/Р  
Тема: Майкъл Джексън видяха в  6-то РПУ
  Не думите на вътрешния министър, а на децата се слушаха днес. Малките играха хоро, униформените се усмихваха. Малките рецитираха , полицаите аплодираха. Но Майкъл Джексън беше главната атракция Атмосфера Децата от махалата учудиха с песните, танците и стихчетата на английски език. „Няма как да не знаят български и да учат чужди езици”-казаха учителките Синхрон 1-Тодор Чонов-директор на ОДП-Пловдив Усетили аудиторията момчетата и момичетата сменяха костюми, хвърляха шапки и рози –изобщо всички се забавляваха Синхрон 2-Михаил Ангелов-директор на 6-то ПУ-Пловдив За няколко мига се усети как няма дискриминация, нямаше разделение. И как това е начина за интеграция-когато ромите се учат и полагат уселие Синхрон 3-Елизабета Христова Дядо Коледа дойде преди вас и каза, че сте слушали затова и остави за вас подаръци-каза Тодор Чонов , а децата само това и чакаха. Атмосфера    
БЛАНК  
  Завършваме с една молба от наш зрител. Кръстю Михайлов призовава чрез нас  пловдивчани да остават по няколко трохички хляб по терасите и прозорците си. Защото сега, когато снегът е покрил земята,  птиците трудно намират храна иостават гладни.     
БЛАНК  
  С призив за милост и към птичките, и към бездомните стигаме до края на новинарската ни емисия. Да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”.Темата е ЗАЩО СИ МРАЗИМ ДЪРЖАВАТА? От 19,15 е Е СПОРТНОТО ПРЕДАВАНЕ 1Х 2. От 22,50 В 18+ колежката Любов ще ни разкаже трудно ли е да си бременна днес. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.Отновинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552521
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031