Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2010 16:25 - новините 14 декември вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 643 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 14 декември 2010 вторник  
   
  ХЕПАТИТНО БОЛНИ ПРАВЯТ МАНИФАКТУРА ЗА ЦИГАРИ В ШЕКЕРА.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 14 декември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Болни от Хепатит В и С свиват ръчно цигари, които после българи купуват от Шекер махала. В манифактурата са участвали 2 жени и 2-ма мъже, които са пълнили тютюн с най-ниско качество в кутии без надписи. От полицията се надяват продажбите на нелегални цигари да намалеят след като вече е факт и първата реална присъда. Заради разпространение на акцизни стоки без бандерол мъж е осъден на на 6 месеца лишаване от свобода.  
В/Р  
Тема: Търговците на нелегални цигари-много, от полицията-решителни
  Болните от хепатит жени са пълнили цигарите в стекове.Задържани на място са и кашони с кутии без надписи както и 10 килограма тютюн Синхрон 1-Николай Симов-началник на 3-то ПУ-Пловдив Наблюдава се и нова мода-измами с цигари. Задържани са над 70 стека, в които купувачите вместо папиросите намират стиропор и тухлички. Така де кой ще тръгне да проверява на улица какво има в и без това незаконите кутии Синхрон 2-пак той Най-добрия начин за решаване на проблема-предлагане на цигари в махалите според униформените е да се намали търсенето Синхрон 3-той+тодор Чонов-директор на ОДП-Пловдив Полицията опроверга , че не работи по конфискуването на нелегалните цигарите-само на територията на 3-то полицейско управление за последния месец има 41 проверки,25 дознания, 2 броя бързи производства е 100 акта Синхрон 4-пак той Почти всички незаконни цигари са вносни казаха от полицията, българските са кът. На всички обаче им е ясно, че високият акциз е рай за контрабандата . И по-скоро най-добрият начин за решаване на проблема е вдигането на жизнения стандарт на българите. Тогава те вече няма да търсят качаци по ромските махали  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Пред препълнена зала кметът на район „Централен” Райна Петрова отчете третата година от мандата си. Тя се похвали, че е решила проблема с недостига на млечните кухни в квартала и съжали, че не е успяла да изготви проекта за реставрацията на Източната порта. Вижте и останалото:  
В/Р  
Тема: И Райна Петрова се отчете
  Сред успехите си Райна Петрова отличи драстичния спад в делата срещу районната администрация. В началото на мандата си е заварила 120, в края на третата годината те са около 20. Какво още бе свършено: Синхрон 2 – Райна Петрова – кмет на район „Централен” 2010-та е годината на разработването на проекти в „Централен” – за физкултурен салон в училище „Душо Хаджидеков”, за басейн в училище „Кочо Честименски”, за стабилизиране сградата на детска градина „Чучулига”. Тук обаче Райна Петрова вижда своя най-голям неуспех и задача номер 1 за последната, четвърта година от мандата си – да изготви проекта за реставрацията на Източната порта. Синхрон 1 – Райна Петрова – кмет на район „Централен” Как се справя кметът на „Централен” според жителите на „Централен”: Анкетка - Синхрон 1 – Борис Спасов               Синхрон 2 – Атанаска Адамова              Синхрон 3 – Димитър Димитров През другата седмица своя публичен отчет ще направи и кметът на район „Източен” Петър Петров.  
БЛАНК  
  Кметът на район „Западен” Здравко Димитров похвали съпартийката си Райна Петрова за свършеното през годината. Той обаче обяви пред нашата камера, че няма да прави отчет. Защо, разберете от самия него:  
В/Р  
Тема: Зико не ще да се отчита
  ГОТОВ - Синхрон – Здравко Димитров
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Най-спокойният квартал в Пловдив е …Столипиново. Най-ниската престъпност е регистрана на територията на 6-то полицейско управление. Внимание - най-много автомобили се крадат в Кършияка между 18 и 20 часа през работните дни. В Западен са най-малко разбитите домове, а най-много се краде в Централен.   
В/Р  
Тема: Пловдив не е това, което е-в Столипиново най-спокойно
  Въпреки ,че като цяло Пловдив заема едно от средните места по извършени престъпления има 2 тенденции тази година-увеличени многократно проценти на джебчийски кражби и домашни обири. Обяснението на полицията –кризата и върнатите в от чужбина в страната много „българи” Синхрон 1-Тодор Чонов-директор на ОДП-Пловдив На ден се регистрират средно по 4 обира на жилища на пловдивчани. Най-опасен по статистиката на полицията се оказва район „Централен” Синхрон 2 – За сметка на това пък тази година пловдивчани са най-внимателни на пътя.   За последните 10 години изминаващата е с най-малко пътнотранспортни произшествия Синхрон 3-Тодор Гребенаров-началник на отдел „охранителна и пътна полиция” По празниците, когато хората пък са най-активни се предвижда засилено полицейско присъствите в търговските обекти и моловете.     
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Няма да има 6 месечен гратисен период за хората, чиито лични документи са издадени през 2001 година. Ако не се подадат заявления 30 дни след като изтече срокът на валидност от полицията имат законно право да налагат глоби. От 20 до 150 лева санкция предвижда наказателният кодекс за невалидна лична карта.      
В/Р  
Тема: Бъде внимателни със срокът на изтичане на личните карти
  През празничните дни гишетата за идване на лични документи в районите управления работят от 8.30 до17.30 часа. Само в Първо полицейско управление и на Волга за бързите и експресни поръчки работното време е от 7.30 до 19 часа. Синхрон 1-Камелия Ковачева-директор на сектор „лични документи” От началото смяната на личните документи-през март до сега са обработени 140 хиляди заявки за лични карти и по 50 хиляди за международни паспорти и шофьорски книжки. С това обаче не е постигната 100 процентова подмяна и все още има хора. А все още пък има хора, които са надхвърлили с много и дадения 6-месечен гратисен период Синхрон 2-пак Камелия Ковачева Работят и 3-те мобилни групи на територията на Пловдив Синхрон 3-пак тя Заради неуредиците няма глобени за върнати изтекли международни паспорти, но следващата година санкци вероятно ще има. Така че пловдивчани могят да се възползват от намалението през следващите 2 седмици.  
БЛАНК  
  С падането на първия сняг пловдивчани започнаха да изваждат от гардеробите шапките си. Хора всякакви – шапки всякакви.  
В/Р  
Тема: Трябва ли да носим шапка през зимата?
  Шапките присъстват в живота на хората толкова отдавна, че е невъзможно да се каже кога, за първи път, животинската кожа е била използвана за покриване на главата с цел предпазването й от природните условия. Погледнато към днешна дата и в разгара на зимата, решихме да проверим какви шапки са модерни. Синхрон – Мария Младенова – продавач консултант Научно проучване показва, че 75% от топлината на тялото идва от главата, затова ако искаме да останем здрави през зимата, е почти задължително да носим шапка. Синхрони – анкета И докато през 1942 в Англия шапки са се продавали само на плешивите клиенти, то днес този аксесоар означава много неща, а употребата й зависи от редица фактори като времето, религията, модата…А не са ли жените с шапки по-загадъчни? Трябва мъжете да кажат…  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостуват с Никола Симов, началник на Трето РПУ, и Георги Георгиев, началник на Четвърто РПУ.           



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567791
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930