Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2010 16:27 - новините 15 декември сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 594 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 15 декември 2010 сряда  
   
  Проектът Кудоглу набира скорост. Подробности по-късно в емисията.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 15 декември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  След 2 години Пловдив ще има Римски Стадион, който ще бъде максимално открит за очите на посетителите. Бетонът ще отстъпи място на стъклото и ще се разкрие пазеното с векове културно наследство. Реализацията ще бъде успешна и заради получено днес писмо от европейския финансов механизъм за удължаване на срока на проекта до 30 април 2012 година. Припомняме, че заради реконструкцията ще бъде махнат паметника на Филип Македонски.   
В/Р  
Тема: Пловдив ще има завършен Римски стадион, кандидатства се за Античния театър
  Прези месец  Иван Тотев подписа приемно-предавателния протокол за готовия вече технически проект, за който бяха спечелени близо 900 хил. евро. Върху наклонен зелен площад откъм ул. "Райко Даскалов" ще има възможност да се седне в периферията на Римския стадион.  Ще се покажат и най-новите находки-античната улица и кпепостната стена от времето на Марк Аврелии. В момента проекта е до одобрение от института за паметниците на културата, а посре предстои експертен съвет в Община Пловдив Синхрон 1-Иван Тотев-областен управител на Пловдив Писмото е важно, защото освен, че е удължен срока се одобряват и направените разходи. Отделно областната администрация има готовност да канидатства и по нов проект за Античния театър от програмата „Красива България” Синхрон-Иван Тотев Ще се кандидатства за около 200 хиляди лева,като половината са от Красива България, а другата за довършването на Античния теарът, се съфинансира от държавата Синхрон-Амелия Гешева-областна управа-Пловдив Изчаква се първо да се одобри проектът, а после ще се възлага обществена поръчка и ще бъде избрана фирма, която отговаря на всички условия, включително и възможност за консервация.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
Референдумът за присъединяването на Ягодово в границите на Пловдив се отлага заради решение на административния съд. Магистратите обявяват заповедта на областния управител Иван Тотев за допитването за нищожна. 6-годишната сага обаче продължава и от администрацията продължават да работят по касуза, като първата крачка е обжалване на сегашното решение на следваща инстанция. И още новини.  
В/Р  
Тема: Ив.Тотев:”Славчо Атанасов дава разнопосочни сигнали”
  Областният управител Иван Тотев за пореден път се учуди на думите на кмета Славчо Атанасов, този път за последните 2 милиона за софийския боклук. Припомняме, че един път те трябваше да бъдат за транспортна връзка Модър-Царевец. Другия път трябваше да бъдат използвани за Синдикалния дом. Последно Атанасов написа писмо до финансовия министър Симеон Дянков с искане да бъдат пренасочени, а не да се използват целево Синхрон 1-Иван Тотев-областен управител Все пак Тотев е готов да съдейства на Община Пловдив. Днес той изплаща писмо относно къща Недкович и включването `и в подготвяния от местната администрация 6 милионен проект за Стария град   Синхрон 2-пак той По решение на Тотев, без него и заместниците му, всички държавни служители в администрацията са наградени с една заплата.  
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Наши редовни зрители са възмутени от безотговорните действия на полицаи и общински служители обслужващи така наречените „паяци” за репатриране на неправилно паркирани автомобили. Те ни изпратиха снимки, от които ясно се вижда, че униформените не спазват знаците и действат избирателно.  
В/Р  
Тема: „Паяк” вдига безразборно
  Снимките са направени на Пазарджишко шосе до новата сграда на пловдивския университет. Униформените и техния „ паяк” вдигат автомобил спрял на улицата. Шокиращото в случая, че колата е спряла преди знака, забраняващ паркирането. Ясно се вижда, че истинските нарушители са паркирали след забранителния знак. Но те не се питат, което предизвиква възмущението на „нашия” фотограф. Това не е първи подобен случай на общинските паяци и хората в униформа, който следят за безопасността на движението. Припомням , че наскоро , мнозинството в местния парламент повиши таксата за репатриране на 75 лева. В случая жалкото е, че глобата я отнася невинния.   
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  За някои Коледа означава нови подаръци, нови дрехи и играчки, а за други време, в което да отворим сърцата си и да бъдем по-добри. Омбудсманът на Пловдив – Юлия Юредекова и независимият общински съветник – Дани Каназирева организират благотворителни кампании в помощ на тежкоболната Ани от Пловдив. Дамите търсят 500 пловдивчани с добри сърца, които да се включат в инициативата.  
В/Р  
Тема: Търсят се 500 пловдивчани с добри сърца
  За сега в помощ на Ани са събрани 42 000лв. Те обаче се оказват недостатъчно за да се заплати цялото лечение. Синхрон – 1 - Юлия Юрдекова – омбудсман на Пловдив Затова със съдействието на Концертна зала на 22-ри декември от 19.30 часа се организира благотворителен концерт, с участието на Васил Петров и приятели. Входът ще бъде 5лв, като ще бъде поставена и кутия за дарения. Освен благотворителният концерт, ще бъде проведена още една благотворителна акция на 24-ти декември. Синхрон – 2 – Дани Каназирева – независим общински съветник Жива верига от млади хора ще бъде организирана – от ДНА до Джумаята. Те ще играят ролята на стативи и ще държат по една детска картина на стойност от 20лв. 500 рисунки вече са събрани, всеки, но всеки който има желание да помогне, може да дари още. Синхрон – 3 – Дани Каназирева Всеки, който иска да се включи в този животоспасяващ жест, може да се запише в офиса на „Съюз за Пловдив”, който се намира на бул.”Мария Луиза” 27 А. Организаторите разчитат най-вече на помощта на младите хора. Нека не забравяме същината на Коледа.Нека да бъдем добри.  
БЛАНК  
  Паметник на най-големия благодетел и дарител на Пловдив Димитър Кудоглу ще бъде издигнат до една година. За място на монумента е избран входът на  Царсимеоновата градина откъм Главната. Паметникът се изгражда от асоциацията за благотворителност „Димитър Кудоглу”.  
В/Р  
Тема: Пловдив ще има и паметник на Кудоглу
  Идеята да се увековечи паметта на Кудоглу, дарил повече от 40 милиона лева, е похвална. Дълги години името на благодетеля беше забравено, а всичко, свързано с него – разрушено и изличено. На обявения конкурс са се явили скулптурите Иван Тотев Николай Савов. Решението е взето от 11 души членове на управителния съвет на сдружението. Синхрон 1-Димитър Русев-сдружение „Кудоглу” Припомняме, че след като беше взето решението, с което за победител се обявява Савов, група специалисти, от които е било потърсено експертно мнение, категорично оспориха решението на управителния съвет. Впрочем подобни скандали не за пръв път съпътстват конкурси, при които Николай Савов задължително печели. Синхрон-архив Въпреки протестите паметник ще има- още повече, че първо е избрано мястото. „За да сме сигурни, че общинския съвет ще гласува ЗА”-е един от мотивите на изпреварващия ход Синхрон-Стефан Шивачев-директор на Историческия музей  И тъй като каузата е благотворителна, избраният скулптор Николай Савов, който е автор на паметника на хан Крум и проекта за монумент на цар Симеон, намалява с 1 /3 своя хонорар. Височина на новия проект е 2,80 м, а материалите са бронз,гранит и стъкло Синхрон-Николай Савов –скулптор Припомняме, че Кудоглу е предпочитал да дава пари за бедните, за гладните и болните, а не за паметници.  
БЛАНК  
  В аулата на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ вчера след обяд бе представена книгата на Ирен Капеловска „Паметта на сърцето“, посветена на 65-годишнината от основаването на училището. По-рано Капеловска гостува в студиото на 18+, за да разкаже за своя писателски дебют.  
В/Р  
Тема: Ирен Капеловска представи дебютната си книга
  СИНХРОН-ГОТОВ  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува кметът на район „Централен” Райна Петрова. От 19,15 е предаването „Големия съвет” с участието на заместник- кметът на Пловдив Александър Долев. От 22,50 в „18 плюс” темата е: ”Добро или лошо е българското образование”. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.Отновинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566387
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930